Raportti: Inter oli tyly isäntä Furuholmin hattutempulla
Ilves kohtasi sateisessa Kupittaan urheilupuistossa FC Interin. Turkulaiset eivät olleet erityisen vieraanvaraisia, vaan latoivat tulostaululle tylyt 5–1-lukemat. Timo Furuholm pääsi ilakoimaan hattutemppua.
Ensimmäinen jakso

Ilves sai heti kylmää vettä niskaansa niin kirjaimellisesti kuin kuvainnollisesti. Interin ensimmäinen hyökkäys lähti Rick Kettingin tarkasta pystysyötöstä, johon Jesper Engström ehti oikealta laidalta. Syöttö keskustaan tavoitti Timo Furuholmin, joka tuikkasi pelivälineen rysään, kuten niin monta kertaa aiemminkin Ilvestä vastaan.

Turkulaiset pitivät pelin leveänä ja hyödynsivät ylivoimia laitojen kautta. Toinen maali lyötiin tiskiin puolen tunnin pelin jälkeen tällä kertaa vasemmalta. Taiki Kagayaman puskuyritys kimposi taka-alueelle Engströmille, jolla oli aikaa ottaa pallo haltuun ja ujuttaa se sitten maalivahti Mika Hilanderin jalkojen välistä maaliin.

Keskitysmaaleilla jatkettiin 41. minuutilla. Furuholm pudotti pallon ilmasta upeasti rinnallaan Kagayamalle, joka pyssytti nahkakuulan pilkun tuntumasta alakulmaan. Tupsukorvat eivät kyenneet kuin pyöritellä päätään ja ihmetellä maailman menoa.Toinen jakso

Päävalmentaja Jarkko Wiss teki tauolla kolme vaihtoa ja Ilveksen otteet piristyivät silmiin nähden. Varsinaisille maalipaikoille ei kuitenkaan juuri päästy murtautumaan. Loputkin vaihdot tehtiin jo reilun tunnin peliajan sisään.

77. minuutilla lyötiin lopullinen naula vierailijoiden arkkuun. Jose Riveiron suojatit pääsivät iskemään vastaan tyhjää baanaa pitkin. Vasemmalta laidalta rangaistusalueelle rynninyt syötti Furuholmille, joka liukui pallon takakulmalta sisään. Tyylilleen uskollisena Furuholm kirmasi tuulettamaan osumaansa Ilves-faniryhmän eteen sangen ilkikurisin elkein.

Murheellisesta asetelmasta huolimatta Ilves ei antautunut taistelutta. 83. minuutilla turkulaislähtöinen Ilari Mettälä kävi iskemässä Diogo Tomásin laukomasta paluupallosta 4–1-kavennuksen. Se jäi kuitenkin laihaksi lohduksi Furuholmin vielä naulatessa läpiajon jälkitilanteesta 5–1-päätöslukemat ottelun viimeisestä hyökkäyksestä. Ilta oli synkkiä, mutta ”Furkka” on knallinsa ansainnut.Koutsin kommentit

Päävalmentaja Wiss teki neljä pelaajavaihdosta viime kamppailusta, mutta tänään ei silti tuoreita jalkoja kentällä juuri näkynyt.

– Emme saaneet konetta käyntiin oikein missään vaiheessa. Pelaaminen oli hidasta ja osa-aikaista. Syyn jos osaisi heti sanoa, niin varmaan oltaisiin tehty toisin. Oliko sitten tiistain puserruksesta vielä henkinen tai fyysinen väsymys, Wiss manaa.

– Interin vahvuudet olivat tiedossa ja niitä käytiin eilen läpi. Tänään ei kuitenkaan oltu hereillä ja hoidettu omaa tonttia. Taidokkaasti latoivat palloa alueelle ja maalille.

Ohipelejä tulee kaikille, valitettavasti tänään keltavihreille.

Tulos ja esitys oli surkea, mutta tästä halutaan nousta nopeasti ylös, Wiss toteaa.Illan tuloksella ei auta kuin katsella alta kulmien.

FC Inter vs. Ilves  5 – 1  (3 – 0)


3′ Furuholm 1–0
30′ Engström 2–0
41′ Kagayama 3–0
77′ Furuholm 4-0
83′ Mettälä 4-1
90+3′ Furuholm 5-1


Kokoonpano:

1 Hilander
28 Mäntynen
3 Tomas
13 Mensah
4 Aspegren -> 46′
10 Ala-myllymäki
5 Jair
8 Järvinen -> 58′
20 Tamminen -> 46′
25 Tendeng -> 46′
26 Fofana -> 66′

19 Mömmö <- 66′
9 Mettälä <- 46′
14 Siira <- 58′
2 Saksela <- 46′
23 Skyttä <- 46′
15 Almen
32 Riikonen

Lue myös