Raportti: Ilves hoiti Pirkanmaan herruuden Tampereelle

Pirkanmaan derby miteltiin lauantaina Tehtaan kentällä. Tasainen vääntö näytti pitkään päättyvän ratkaisemattomana, kunnes topparijärkäle Tabi Manga teki todellisen tahtomaalin muutama minuutti ennen täyttä aikaa.

 

Ensimmäisella jaksolla pallo pyöri lähinnä rangaistusalueiden ulkopuolisissa väännöissä. Taklauksia annettiin ja vastaanotettiin derbyn hengessä, mutta varoituksilta vältyttiin. Maalivahdit olivat työllistettyjä keskitysten katkoissa. Tabi Mangan ja Luiyi De Lucaksen kaltaisten ulottuvien topparien katkot olivat kovaa valuuttaa.

Vaarallista maalipaikkaa piti odottaa lähes tunti, kunnes Ilves alkoi lisätä kierroksia. Sylvanus Nimely juoksi sähikäisenä oikean laidan kautta maalille. Hajallaan yllätetty Haka-puolustus oli unohtanut Jean Blancon aivan vapaaksi takatolpalle, mutta kolumbialainen ei saanut jatkettua Nimelyn syöttöä maalia kohden.

Muutaman minuutin päästä alkoi tapahtua myös toisessa päässä. Maximus Tainio jatkoi pitkän avauksen päällään Logan Rogersonille, joka karkasi vaarallisesti läpiajoon. Uusi-seelantilaisen veto jäi kuitenkin todella vaisuksi, eikä Rasmus Leislahdella ollut vaikeuksia kopata palloa.

Kuten viime tiistaina 90-vuotisjuhlaottelussa, Ilves teki tänäänkin voittomaalin viimeisten minuuttien keskityksestä. Tuomas Ollila antoi yläalueen vaparin maalille flipperiin, jossa lopulta Tabi Manga oli vahvimpana saattamassa palloa maaliviivan yli reidellään. Maali on kamerunilaisvahvistuksen ensimmäinen tupsukorvissa.

Ilves ja Haka kohtasivat tällä kaudella jo Ratinassa heinäkuun alussa, jolloin kissapeto voitti 1–0. Tänään kolme pistettä lähtivät Tampereelle samoin lukemin, joten Pirkanmaan herruus on selvästi Ilveksen heiniä. Samalla keltavihreät ottivat kolmannen voittonsa putkeen Veikkausliigassa.

Olo on helpottunut ja todella tyytyväinen. Hieno voitto meille, vaikka ei missään nimessä tänään ollutkaan meidän paras tai aktiivisin esitys, Ilveksen päävalmentaja Toni Kallio kuvailee tuntojaan päätösvihellyksen jälkeen.

En osaa Hakaa kommentoida sen enempää, mutta kyllä ainakin meillä tuntui jaloissa sekä alustan vaihtuminen että otteluruuhka. Peli oli vähän nihkeää, mutta annettakoon se anteeksi, kun kolme pistettä tulee mukaan.

Johtajuutta ja varmuutta kentälle tuova Tabi Manga on osoittautunut sangen käyttökelpoiseksi kaveriksi tietysti oman maalin varjelussa, mutta nyt myös hyökkäyspäässä.

Yksi pääpointeista otteluun lähdettäessä oli erikoistilanteet. Puolustimme ne vähäiset hyvin, mitä annoimme Hakalle. Vihoviimein saimme itse luotua painetta boksiin ja hyödynnettyä paikan. Tuomas antoi hyvän keskityksen ja Tabi hoiti sisään.

Keltavihreät liput heiluivat sankoin joukoin ja Ilves-laulut raikasivat, vaikka kyse olikin vieraspelistä.

Tuolla sitä kuuluu rummutusta vieläkin. Iso respect kannattajille, saimme varmasti siitä voimaa vielä viimeisille minuuteille, Kallio kiittelee.

 

Ilves-kannattajat tukivat omiaan hienosti.

FC Haka vs. Ilves  0 – 1  (0 – 0)

85′ Manga 0–1

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas
6 Arifi Doni -> 62′ 3 Loa Loa Patrick
7 Veteli Joona
14 Siira Tuure -> 73′ 8 Jäntti Teemu
16 Miettunen Tatu
17 Nimely Sylvanus -> 73′ 11 Sarr Momodou
18 Blanco Jean -> 90+1′ 20 Rautiola Miska
21 Gbe Vigori
33 Tabi Manga
49 Oteng Eric -> 90+1′ 29 Jukkola Oiva

12 Huuhtanen Eetu
22 Özcelik Taha

 

Lue myös