Raportti: Ilves hallitsi, mutta KTP venyi tasapeliin

Helteinen merikaupunki Kotka toimi keskiviikkoillan ottelun tapahtumapaikkana. KTP pelasi viimeisen ottelunsa päävalmentaja Argo Arbeiterin alaisuudessa kuin hurmoksessa. Ilves piti palloa ja tolpat kolisivat, mutta maaleja ei syntynyt tarpeeksi voittoon asti.

 

Avausjakso

Kotkalaisyleisö osoitti seisaaltaan suosiota Argo Arbeiterin astuessa taktiselle alueelle viimeistä kertaa. Virolaisvalmentaja lopettaa kolmelle kaudelle ulottuneen pestinsä ja vetäytyy sivuun seuran toiminnasta.

Viiden ottelun tappioputkessa kulkenut KTP joutui samantien vastaanottajaksi. Ilves löi vettä kiukaalle etenkin oikealta laidalta Eetu Vertaisen ja Hernan Lunan kautta. Maalivahti Anton Lepolan refleksit pääsivät nopeaan testiin.

Ilves piti palloa, mutta yläalueen liike ja haastot jäivät hieman piippuun. Melkein puoli tuntia alakynnessä oltuaan vihreävalkoiset piristyivät. Nopeissa vastaiskuissa piili oma vaaransa.

KTP oli lähellä avausmaalia, kun Matias Lindfors lähetti keskikentältä sisäänpäin kiertävän vapaapotkun Ilves-maalin edustalle. Ylös noussut ulottuva toppari Mohamadou Sissoko pääsi puskemaan ilman häirintää, mutta pallo karkasi selvästi yli maalin.

Ennen taukoa myös tupsukorvien sähäkällä Vertaisella oli parikin vetopaikkaa. Voimassa ja tarkkuudessa oli kuitenkin vielä parannettavaa, ja sitä oli tulossa.

 

Toinen jakso

Heti kopista palatessa kissapedon niskaan kaadettiin kylmää vettä. Raitapaidat prässäsivät kerta toisensa jälkeen pelivälineen takaisin itselleen Ilveksen kenttäpäädyssä. Pallo pelattiin Johannes Laaksoselle, joka ei aikaillut. KTP-kasvatti kiitti avauskokoonpanon paikasta ja kiskaisi vihaisen vedon 20 metristä yläkulmaan.

1–0-tilanteessa Ilvekselle kävi selväksi, että vastuunkantajia tarvitaan. Tunnin pelin jälkeen alkoi tapahtua. Aluksi Eetu Mömmö aiheutti kotijoukkueelle sydämentykytyksiä, kun Vertaisen hyvä poikittaissyöttö tavoitti laitakiiturin boksin taka-alueelta. Viimeistely-yritys pysähtyi tolppaan.

62. saavutettiin palkinto. Tällä kertaa syöttöketju meni Mömmöltä Vertaiselle. Itsevarmasti harhautuksilla keskeltä lähelle maalia edennyt Vertainen antoi lapikkaansa puhua. Pallo upposi vastustamattomasti maalin kattoon ja Ilves sai erittäin komean 1–1-tasoituksen.

Päävalmentaja Jarkko Wissin suojatit janosivat lisää. Voittomaalia jahdatessa peli avautui entisestään ja molemmille osapuolille avautui tilaa ravata organisoimatonta puolustusta vasten. Kentälle vaihdettu Jean Blanco toi säpinää boksiin, mutta laukaukset jäivät puuttumaan.

79. minuutilla KTP:n maalikehikko tärisi jälleen. Joona Veteli peippaili ”vertaismaisesti” itselleen tilaa keskikaistalla. Oikean jalan terävä laukaus ylitti Lepolan, vaan ei alittanut ylärimaa.

Viimeiset minuutit elettiin jännityksessä. 89. minuutilla Lepola otti game saver -torjunnan venyttämällä kätensä Blancon alakulmasijoituksen tielle. Seuranneesta kulmapotkusta syntyi kunnon maaliviivahässäkkä, mutta lisäosumia ei syntynyt enää tuurillakaan.

Päätösvihellys vapautti Tolsa-areenan lehterit juhlintaan. Ennakkoasetelmia uhaten kotkalaisten onnistui taistella kotikentällään arvokkaan pisteen, joka on joukkueelle vasta kauden viides. Ilves jatkaa seitsemäntenä 14 pisteellään.

 

Kommentit kopista

Ilves aloitti mainiosti, mutta nosti turhaan jalkansa kaasulta, vaikka baana oli auki.

Sää oli kuuma, ja ylimääräinen into juosta jäi valitettavasti pois. Aloitettiin hyvin, mutta sitten pallon liikuttelusta tuli vaaratonta. Hidastettiin ihan turhaan. Painetta olisi pitänyt saada keskuspuolustukseen.

Toinen jakso alkoi painajaismaisesti. Sen jälkeen viimein lisättiin vauhtia. Saatiin maali ja periaatteessa olisi pitänyt tulla toinenkin. Loimme hyviä paikkoja ja vaihdoista saatiin lisää osaamista, päävalmentaja Jarkko Wiss kertaa.

KTP sai hurjan hurmoksen päälle johto-osuman jälkeen ja kotiyleisön huutaessa jäähyväispelin kunniaksi Argo Arbeiterin nimeä.

Piste vieraista on nyt se, mihin pitää tyytyä. Tiesimme kyllä etukäteen, että jos annamme heille yhden maalin eteen, niin pelistä tulee todella vaikea meille. Ainakin herättiin siinä vaiheessa ja laitettiin kroppaa likoon.

Eetu Mömmö oli yksi tupsukorvista, joka kolisutti maalikehikkoa.

Niin lähellä! Tällä kertaa ei mennyt. Eetu (Vertainen) antoi hyvän syötön ja minä maalissa sitten hänelle. Toki kaikki krediitti hänelle, siinä Eetu ohitti varmaan neljä pelaajaa yksinään, Mömmö kertoo.

Harmittaa kyllä, ettei saatu enempää maaleja. Herättiin vasta tappioasemassa. Alusta asti tällä menolla oltaisiin otettu kolme pistettä. Pidän kuitenkin tätäkin pistettä arvokkaana, sillä loppukaudesta voi moni peli mennä ristiin.

1600 katsojaa eivät tyytyneet istumaan kädet puuskassa.

Uskon sen vaikuttaneen, että KTP halusi antaa viimeiset jäähyväiset valmentajalleen. Yleisö oli intohimoinen. Kyllä sai kuulla kunniansa, kun tuli harhasyöttö tai meni hieman väärin tilanteeseen, Mömmö naureskelee.

 

KTP vs. Ilves  1 – 1  (0 – 0)

49′ Laaksonen 1–0
62′ Vertainen 2–0

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
3 Loa Loa Patrick -> 66′
4 Aspegren Felipe -> 66′
5 Katz Kalle
6 Arifi Doni -> 69′
7 Veteli Joona
8 Jäntti Teemu
10 Luna Hernan -> 46′
16 Miettunen Tatu
19 Mömmö Eetu
32 Vertainen Eetu -> 84′

11 Sarr Momodou <- 46′
12 Huuhtanen Eetu
14 Siira Tuure <- 69′
15 Almen Mikael
18 Blanco Jean Carlos <- 66′
21 Gbe Vigori <- 66′
70 Torres Roger <- 84′

Lue myös