Raportti: SJK:n vahva avausjakso riitti vieraspisteisiin

Helteinen perjantai-ilta Ratinassa tarjosi vauhdikasta futista. Vahvaotteinen SJK ei päästänyt isäntiä helpolla. Avausjaksolla Jake Jervis rikkoi kuparisen, eikä tupsukorvien hyvä loppukiri aivan riittänyt tasoitukseen. Positiivista oli vaikean loukkaantumisen voittaneen Tuomas Ollilan Veikkausliiga-debyytti.

 

Avausjakso

Ilveksen kokoonpanossa nähtiin useampi muutos ja esimerkiksi nuoret Vigori Gbe ja Taha Özcelik raivasivat tiensä avaukseen. SJK ei kuitenkaan antanut tupsukorville montaakaan minuuttia aikaa totutella pelin nopeaan vauhtiin, kun pallo oli jo repussa.

6. minuutilla Jesse Öst antoi maaliltaan pitkän avauksen keskikaistaa pitkin. Pallo leijaili puolustuksen läpi Jake Jervisin juoksulinjalle, joka viimeisteli läpiajosta avausosuman viileästi.

Vartti myöhemmin pallo kävi tolpassa. Nikko Boxall linkosi pitkän sivurajaheiton, joka kimpoili maaliahneelle Denys Oliinykille. Matala laukaus rangaistusalueen rajalta pamahti pystypuusta takaisin kentälle, mutta jatkajia ei enää löytynyt.

Juuri ennen taukoa mustapaidoilla oli vielä parikin hyvää tilaisuutta tuplata johtonsa. Molemmilla kerroilla Daniel Håkans oli kärppänä haastamassa vasemmalta laidaltaan kohti maalin edustaa. Ensimmäinen veto tärähti tolppaan ja toisen onnistui Rasmus Leislahti torjumaan. SJK vei kaksinkamppailut kovalla prosentilla itselleen.

 

Toinen jakso

Kissapeto säntäsi ärhäkkänä pukukopista. Päävalmentaja Jarkko Wiss teki kolme vaihtoa ja samalla Tuomas Ollila sai Veikkausliiga-debyyttinsä. 21-vuotias Ollila koki talvella ikävän polvivamman, mutta nyt aika oli kypsä astua kehiin.

Ollila olikin samantien lähellä iskeä tasoituksen. Miska Rautiola antoi pitkän kaarisyötön oikeasta laidasta takatolpalle. Vasempana wingbackina viihtyvän Ollilan yhden kosketuksen sivallus kuitenkin jäi SJK-puolustuksen jalkoihin.

Runsaslukuinen Ratinan yleisö kannusti keltavihreitä rohkeampiin suorituksiin. Tunnelma oli hyvä ja pelin kuva oli lähes käänteinen ensimmäiseen nelivitoseen verrattuna. Pallo pyöri lähinnä SJK-päädyssä, kun Jean Blanco ja kumppanit antoivat herhiläisinä prässiä ylhäällä.

Lopussa vastuuta saanut 19-vuotias Oiva Jukkola pääsi vielä Boxallin virheestä läpiajoon laidasta, mutta Öst torjui takakulmaa kohti lähteneen laukauksen kulmaksi. Toisessa päässä hieman vastaavasta tilanteesta Tuco joutui toteamaan Leislahden torjuntataidot.

Lisämaaleihin oli tilaisuuksia, mutta 0–1 jäi loppulukemaksi. Tamperelaisten sarjasijoitus pysyy ennallaan kuudentena. Ero viidentenä olevaan Kerhoon kasvaa kolmeen pisteeseen.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss harmitteli aikaista takaiskua. Tulevissa peleissä mustelmia pitää antaa ja ottaa vastaan ensimmäisestä pillin vihellyksestä alkaen.

Olimme alusta alkaen jäässä. Kaikki se rohkea pelaaminen mitä on treeneissä haettu ja myös nähty oli tänään kateissa. Kaksinkamppailut hävittiin ja SJK otti muutaman meiltä rintataskuunsa, Wiss harmittelee.

Toisella jaksolla miehistyttiin ja pistettiin kroppaa likoon. Henkilökohtaisesta rohkeudesta on puhuttu joukkueen kesken. Meillä oli kyllä pari paikkaa tehdä se tasoituskin, mutta SJK kesti.

 

kuva: Jimi Soinila

Ilves vs. SJK  0 – 1  (0 – 1)

6′ Jervis 0–1

Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
6 Arifi Doni
7 Veteli Joona
8 Jäntti Teemu <- 75′
15 Almen Mikael
16 Miettunen Tatu (c)
18 Blanco Jean <- 84′
19 Mömmö Eetu
21 Gbe Vigori <- 46′
22 Özcelik Taha <- 46′
49 Oteng Eric <- 46′

2 Ollila Tuomas -> 46′
3 Loa Loa Patrick -> 46′
11 Sarr Momodou -> 75′
12 Huuhtanen Eetu
14 Siira Tuure
20 Rautiola Miska -> 46′
29 Jukkola Oiva -> 84′

Lue myös