Raportti: Jair rankaisi vanhaa seuraansa ja HJK piti pintansa

Ennen äitienpäivän koitosta HJK ei ollut kotikentällään päästänyt kuluvalla kaudella maaliakaan. Kissapeto onnistui rikkomaan sen kuparisen, mutta helsinkiläisten rutiini riitti lopulta kotivoittoon. Ilvestä kaudet 2019-2020 edustanut Jair rankaisi vanhaa seuraansa ja viimeisteli molemmat Klubin maaleista.

 

AVAUSJAKSO

Ilves oli kaikkea muuta, kuin vieraskorea peruuttelija. Tupsukorvat pitivät palloa pitkiäkin pätkiä ja antoivat ahkerasti vastaprässiä. Maaliverkko oli heilua jo alkuminuuteilla, kun avaukseen noussut Kalle Katz lähetti pitkän avauksen. Tuomas Ollila teki pirteän laitanousun vasemmalta ja toimitti pallon kohti Tucoa. Boksissa toimistoaan pitänyt kamerunilaishyökkääjä ujutti ”takavasaralla” pallon vain niukasti takatolpalta ohi.

Maalin makuun päästiin 18. peliminuutilla. KuPS:sta lainasopimuksella Tampereelle saapunut 21-vuotias keskikenttäpelaaja Axel Vidjeskog avasi maalihanat täräyttämällä pienten harhautusten jälkeen pallon voimalla yläkulmaan. Hyvän esityön ja maalisyötön tarjoili jo kolmatta kertaa tällä kaudella Tuco.

 

TOINEN JAKSO

Hallitsevan mestarin pelinrakentelu oli melko hidasta myös toisella nelivitosella. Aloitteita linjan taakse ei juuri nähty, eikä vahvoista laitapelaajista huolimatta pystyravi tuottanut tulosta. Ilves toisaalta myös jäädytti peliä taitavasti, ja sinivalkoiset olivat aika pitkälti erikoistilanteiden varassa tasoitusta jahdatessaan.

Kesti 76. minuutille asti, että helsinkiläiset saivat aikaan toisen vetonsa kohti maalia. Anthony Olusanya syöteltiin kasvokkain maalivahti Rasmus Leislahden kanssa. Ilves-kassari torjui mainiosti ensimmäisen yrityksen, mutta paluupallon ennätti onnekkaasti ensimmäisenä Jair. Ilvestä aiemmin edustanut brassitaituri puttasi pallon tyhjään rysään vanhaa seuraansa vastaan.

Toni Koskelan suojatit suoraviivaistivat peliä ja hakivat raivokkaasti voittomaalia kotiyleisön antaessa myös vaativaa palautetta. Pitkät syötöt Ilveksen boksiin olivat lopulta myrkkyä, kun Murilo keskitti ja hänen maanmiehensä Jair oli jälleen pahanteossa. Näyttävä syöksypusku siirsi kotijoukkueen 2–1-johtoon, joka piti loppuun saakka.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Ilveksen synkkä viisiminuuttinen ratkaisi kolme pistettä kotijoukkueelle. Päävalmentaja Toni Kallio antoi kuitenkin kiitosta joukkueelleen. Ilves oli pitkään johtoasemassa ja taisteli pää pystyssä pelin loppuun asti.

Pitkään näytti siltä, että voisimme ensimmäistä kertaa lähteä HJK:n vieraina täyden pistepotin kanssa kohti Tamperetta. Ensimmäinen jakso oli todella hyvä, ja pelisuunnitelmamme toimi. Toisella jaksolla Klubi lisäsi vauhtia ja otti palloa itselleen. Valitettavasti paine kasvoi liialliseksi, Kallio kertaa.

Hyvin jätkät taistelivat. Lasken sen meidän hyvyydeksemme, että HJK oli vaikeuksissa. Mitä enemmän saatiin heiltä vauhtia pois, niin sitä paremmin peli oli meillä kontrollissa. Tiesimme, että ennen pitkää sieltä alkaa tulla pitkääkin palloa boksiin. Suurimmaksi osaksi kaksinkamppailuja voitimmekin.

Jair on tamperelaisille erittäin tuttu pelaaja, niin hyvässä, kuin pahassa.

Pienestä jäi pisteet kiinni, sitoutuminen ja halu oli kyllä kunnossa. Tucolla oli siinä hyvä maalipaikka myös. Vastustajalla oli penkin täydeltä avauksen tason pelaajia. Siltähän se myös tuntuu, että Jair tekee meitä vastaan aina maalin, Kallio heittää.

 

Axel Vidjeskog tykitti ottelun avausmaalin näyttävästi. (kuva: Jimi Soinila)

HJK vs. Ilves  2 – 1  (0 – 1)

18’ Vidjeskog 0–1
76′ Jair 1–1
82′ Jair 2–1


Kokoonpano:

1 Leislahti Rasmus
2 Ollila Tuomas
5 Katz Kalle
6 Arifi Doni
8 Pennanen Petteri
11 Tuco -> 84′ 32 Loa Loa Patrick
13 Siira Tuure -> 67′ 30 Moussa Yusif
15 Almen Mikael
18 Vidjeskog Axel
22 Mäenpää Aapo
49 Oteng Eric -> 67′ 7 Sarr Momodou

12 Huuhtanen Eetu
14 Jäntti Teemu
16 Miettunen Tatu
17 Tabi Manga

Lue myös