Raportti: Ilves käänsi vuoristoratakyydin voitoksi

Voittomaalista vastasi Issa Thiaw


Seinäjoella nähtiin erikoinen jalkapallo-ottelu. Kyttäilevän ja maalittoman avausjakson jälkeen peli aaltoili päädystä päätyyn. Toisella puoliskolla tahkottiin viisi näyttävää osumaa. Ilves voitti maalintekokilvan lopulta osumin 3-2.

Rikkonaisella avausjaksolla ei maalipaikoilla herkuteltu. SJK oli kotikentällään lievästi hallitsevampi osapuoli, mutta kurinalaisesti puolustava Ilves piti huolen, että palloa ei omalle rangaistusalueelle noin vain toimitettu. Vastavuoroisesti seinäjokiset pyrkivät katkaisemaan tamperelaisten terävät vastaiskut hyvissä ajoin ennen puolirajaa.

Hetkeä ennen taukovihellystä laituri Eero Tamminen pääsi kuitenkin karkaamaan puolustaja Tuomas Rannankarin oivaltavasta syötöstä syvälle isäntien alueelle. Hyvän haaston päätteeksi lähtenyt veto leijaili ristikon yli. Toisessa päässä Emile Paul Tendeng hätyytteli vanhaa joukkuekaveriaan Mika Hilanderia maanuoliaisella, mutta Ilves-vahti liimasi pallon vaivattomasti.

Tauolta taikavoimia

Toisella jaksolla peli vapautui huomattavasti. Ilvekselle tutut Tendeng ja Reuben Ayarna olivat näkyvissä rooleissa keskikentällä, mutta heidät saatiin vielä pidettyä kurissa. Sen sijaan kotimainen kaksikko Johannes Laaksonen ja Aristote Mboma onnistuivat maalinteossa 53. minuutilla. Laaksonen keskitti matalan pallon etutolpalle, jonka Billy Ions päästi takanaan hiipivälle Mbomalle, joka puolestaan tuikkasi pallon lähietäisyydeltä pussiin.

Keltapaidat eivät lannistuneet, päinvastoin. Tasoitus syntyi heti seuraavasta tilanteesta. Iiro Järvinen kiikutti palloa keskustasta eteenpäin ja otti taustajuoksua tekevän Felipe Aspegrenin mukaan oikealta laidalta. Sähäkkä Aspegren keskitti suoraan yhdellä kosketuksella pallon etutolpalle, jonne rynni ensimmäisenä Marius Noubissi. Kamerunilaishyökkääjä puski pallon voimalla yläkulmaan. Näyttävä maali oli Noubissin kuudes tällä kaudella.

Kissapeto sai lisää virtaa hyökkäyksiinsä. Keskikentän maestro Lauri Ala-Myllymäki oli jälleen pirteällä pelipäällä ja väläytteli hyvää potkutekniikkaansa. Tolppien välissä Mihkel Aksalu toimi viimeisenä lukkona, kun Ala-Myllymäki oli kahdesti lähellä maalintekoa. Kolmas kerta toden sanoo, osoitti Ala-Myllymäki.

Kymmenen minuuttia isäntien johto-osumasta Ilves siirtyi kuskin paikalle. Iiro Järvinen oli jälleen käynnistävänä voimana, kun hän prässäsi ennakkoluulottomasti pallon puolustaja Jordan Mustoen jalasta. Järvinen antoi laidasta namupassin keskustaan, jossa Ala-Myllymäki napautti pallon varmasti etukulmaan.

Ei nuolaisua ennen tipahdusta

Vierasvoitto läheni minuutti minuutilta. Aleksei Eremenko seniorin suojatit eivät saaneet kovinkaan terävää tasoituksen jahtausta käyntiin. Ilman Mihkel Aksalun paraatipelastusta Ilves olisi siirtynyt kahden maalin johtoon. Järvinen tykitti kulman jälkitilanteesta upean kanuunankuulan kohti yläkulmaa, mutta käsi heilahti viime hetkellä eteen.

86. minuutilla kotiyleisö sai hurrattavaa. Pitkä puolenvaihto tavoitti hyökkäysalueella Billy Ionsin, joka puski pelivälineen keskustaan hyökkääjäkolossi Vahid Hambon juoksulinjalle. Mika Hilander ehti syöksyä ensimmäisen vedon tielle, mutta Hambo siirsi paluupallon verkkoon. Ilvestä kaudella 2014 edustanut Hambo ei tuulettanut osumaa vanhaa seuraansa vastaan.

Maalitehtailu ei kuitenkaan ollut ohitse. Peli poukkoili kotijoukkueen rangaistusalueen kaarella. Vaihdosta sisään tullut Issa Thiaw oli terävänä ja voitti pallon joukkueelleen. Felipe Aspegren ajoi boksin sisään, jossa hänet kaadettiin rangaistuspotkun arvoisesti. Thiaw naulasi pallon pilkulta sisään minuutti ennen täyttä aikaa.

Hiekka tiimalasissa kului vääjäämättä loppuun. Vuoristoratamaisesti kulkenut ottelu päättyi tupsukorvien voitonjuhliin. Kolmen pisteen myötä Ilves nousee sarjataulukossa kuudenneksi.

Sinnikkyys ja pallollinen rohkeus palkittiin

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss summasi tapahtumarikkaan ottelun onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

 – Ensimmäinen jakso oli aika tasaväkistä kilpailua. Olimme silti aktiivisia pallon kanssa ja olimme pelin päällä pitkiä vaiheita. Vastustajan molemmat keskikenttäpelaajat ottivat varoitukset, joten saimme heidät kyllä vaikeuksiin, Wiss kertaa.

 – Toisella jaksolla aloitimme vähän huonosti ja olimmekin sitten takamatkalla. Onneksi pojat kuittasivat tilanteen nopeasti. Pallollisen pelaamisen rohkeus jatkui. Korostimme keskialueen tilanteenvaihtoja, ja niissä pääsimmekin hyvin esille.

 – 2-1-vaiheessa tuntui jo siltä, että homma on taputeltu, kun saimme pitkän erikoistilannejakson vastustajan päähän. Niin vain hävisimme sitten samassa tilanteessa ykkös- ja kakkospallon, josta tuli tasoitus. Peli oli taas auki, mutta vielä jaksettiin kammeta voittomaali. Hieno esitys ja peli-ilme joukkueelta, Wiss kiittelee.

Ilveksen kaksi aiempaa ottelua olivat maalittomia. Nyt nähtiin viiden osuman ilotulitus. Wiss oli tyytyväinen oman ruudin kuivumisesta.

 – Meidän ensimmäinen maalimme oli tyyliltään ihan harkittu ja harjoiteltu. Toisessa maalissa prässi onnistui ja vähän saatiin harhasyöttöä haltuun, mutta siinäkin oli rauhalliset hyvät suoritukset boksissa. Onneksi saimme kauden ensimmäisen pilkun ja Issalta kylmähermoinen voittomaali. Issalla oli halukkuus ottaa vetovastuu ja hän on aiemminkin urallaan onnistunut hyvin rangaistuspotkuissa, Wiss kertoo.


SJK – Ilves  2 – 3  (0 – 0)

53min Mboma 1-0
54min Noubissi 1-1
63min Ala-Myllymäki 1-2
86min Hambo 2-2
89min Thiaw 2-38
Ilveksen kokoonpano

kentällä:
1 Hilander Mika (mv) (c)
19 Rannankari Tuomas
3 Tomas Diogo
16 Miettunen Tatu
4 Aspegren Felipe
20 Tamminen Eero -> 82min 29 Haarala Santeri
14 Siira Tuure
10 Ala-Myllymäki Lauri
7 Hyökyvirta Eero -> 71min 25 Thiaw Issa
8 Järvinen Iiro
45 Noubissi Marius -> 78min 9 Mettälä Ilari

vaihdossa:
2 Moundi Alim
5 Tanska Jani
6 Ojala Matias
32 Tuominen Juuso (mv)Seuraava kotiottelu

Ilves – FC Inter
la 30.6. klo 15.00 Tammelan stadion
Lipunmyynti »
Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »Lue myös