Raportti: Ilves taisteli vastaan, mutta HJK osoitti olevansa mestari 2018

Ilves sai hetkellisesti juhlan aihetta, kun Eero Tammisen kulmapotku yllätti helsinkiläiset

HJK sai sinetin kaudelleen varmistamalla mestaruuden neljä kierrosta ennen sarjan päättymistä. Ilves antoi kelpo vastuksen kotiyleisön vahvan tuen avittamana, mutta tällä kertaa Tammelassa ei päästy juhlimaan kolmea pistettä. Erikoistilanteet kohosivat avainasemaan, sillä kaikki maalit syntyivät kulmapotkuista.

Kolme kulmapotkumaalia

Helsingin Jalkapalloklubi tuli otteluun mestarin elkein. Pelaajat tekivät teräviä juoksuja ja pyrkivät pallonmenetyksen jälkeen prässäämään pelivälineen nopeasti takaisin itselleen. Etenkin sinivalkoisten vasen laita Riku Riskin ja Jordanin voimin käynnisti hyviä hyökkäyksiä.

Avausmaali syntyi jo ensimmäisen vartin sisällä. HJK hyödynsi kulmapotkunsa, kun topparina pelannut Ville Jalasto nousi ryminällä tilanteeseen. Tarkka pusku heilahti takakulmasta sisään.

Ilves ei jäänyt voivottelemaan tilannetta. Pelirohkeus alkoi löytyä ja painetta saatiin siirrettyä myös vierailijoiden päätyyn.

27. minuutilla nähtiin jälleen kulmapotkumaali HJK-puolustajan puskusta, mutta tällä kertaa omiin. Tupsukorvien laitahyökkääjä Eero Tamminen antoi kovan ja kierteisen keskityksen, joka livahti etukulmasta sisään Hannu Patrosen katsellessa tilannetta lähimpänä.

Kymmenen minuuttia myöhemmin syntyi ottelun kolmaskin osuma HJK-puolustajan toimesta. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo kimposi pilkun tuntumaan, jossa Faith Friday Obilor oli valppaana. Kova potku vastapalloon ohitti maalivahti Mika Hilanderin.

Mestari tekee tarvittavan työn

Ilves tuli pukukopista toiselle puoliajalle nälkäisenä. Suoraviivainen tyyli takasi useita vaarallisia keskityksiä sinivalkoisten maalille. Maalivahti Maksim Rudakovilla oli täysi työ vitosen aluetta suojellessaan.

Nopea tasoitus oli lähellä, kun keskikentän taituri Lauri Ala-Myllymäki haki kaukolaukausta tolpan juureen, mutta Rudakov ehti pallon tielle. Hetkeä myöhemmin toppari Tatu Miettunen pääsi puskemaan takatolpalta, mutta ohi maalin.

Tamperelaiset nostivat miehitystään ja hakivat tasoitusta kotiyleisön tukiessa omiaan äänekkäästi. HJK pääsi ajoittain nopeisiin vastaiskuihin, mutta viimeisenä lukkona toimi Hilander. Maalipörssiä johtavan Klaussin yrityksen peittäminen lähietäisydeeltä oli erityisen näyttävä suoritus Ilves-kapteenilta.

Keltavihreät joukot olivat lähellä tasoitusta, mutta palkintoa ei saatu. Mestarin rutiini oli liikaa. Viimeisillä minuuteilla Klubin Chrisantus Macauleylla oli vielä varaa sutia pallo taivaan tuuliin tyhjän maalin ammottaessa edessä. Maalipörssiä johtava Klauss puolestaan laukoi rangaistuspotkun ylärimaan.

Kulta on ratkennut, mutta himmeämmistä mitaleista käydään tiukkaa taistelua viimeiseen asti. Ilves on edelleen vain kahden pisteen päässä sarjataulukon kolmannesta sijasta.

Päävalmentaja Jarkko Wiss kiitteli kilpakumppanin kovaa työnäytettä. Ilmaiseksi ei pisteitä Tammelasta annettu.

 – Onnittelut HJK:lle. Pitkässä sarjassa he osoittivat olevansa paras joukkue. Tämän iltaisesta ottelusta meillä oli saatavilla kuitenkin enemmän. Ujostelimme ensimmäiset 25 minuuttia. Sen jälkeen uskalsimme mennä lähelle, taklata ja syöttää nopeammin, Wiss kertaa.

 – Myös toisella jaksolla meillä oli muutama hyvä tilanne, mutta se ei vain riittänyt. Maltti hieman puuttui viimeisellä kolmanneksella ja oli HJK:llakin paikat lisämaaleihin lopun sählingissä. Olen pettynyt tulokseen, mutta tyytyväinen poikien tsemppiin.

Maalintekijät:
Jalasto 15min 0-1
oma maali 27min 1-1
Obilor 37min 1-2

IS-tähdet:
*** Jalasto
** Ojala
* Obilor

Yleisömäärä:
32118
Ilveksen kokoonpano

kentällä:

1 Hilander Mika (mv) (c)
4 Aspegren Felipe -> 59min 5 Tanska Jani
3 Tomas Diogo
16 Miettunen Tatu
27 Haukioja Martti -> 84min 15 Almen Mikael
6 Ojala Matias
25 Thiaw Issa
10 Ala-Myllymäki Lauri
14 Siira Tuure
20 Tamminen Eero
9 Mettälä Ilari -> 78min 17 Severino Mauro

vaihdossa:

12 Luukkanen Johannes (mv)
24 Huhtala Roope
22 Kazi Tariq
29 Haarala Santeri
Seuraava ottelu

Ilves vs. PS Kemi  la 29.9. klo 17.00 Tammelan stadion

Lipunmyynti »
Otteluraportit tarjoaa POAS


Pirkan Opiskelija-asunnot on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, jolla on tällä hetkellä reilu 30 talokokonaisuutta kaupungin eri osissa. Asunnot on tarkoitettu peruskoulun jälkeisissä oppilaitoksissa opiskeleville sekä alle 30-vuotiaille työssäkäyville nuorille.

Lue lisää:
poas.fi »

Lue myös