Almenin 10 suosikkia
Vasen laitapuolustaja Mikael Almen hakee läpimurtoaan miesten pääsarjatasolla. Valitettavasti loukkaantuminen on verottanut kuntoa tällä kaudella, mutta pelituntumaa on haettu Kakkosen B-lohkossa. 19-vuotias nuorukainen on rehkinyt tupsukorvien takalinjoilla 15 ottelun verran. Ilves/2 on tällä hetkellä sarjakolmosena. 

Kauden alussa nilkan nivelsiteet menivät rikki, joten se hankaloitti tätä vuotta. Edustusjoukkueeseen murtautuminen on ollut hankalaa, kun pelaava kokoonpano on hyvässä vireessä ja taistellaan tasaväkisesti mestaruudesta. Totta kai on hienoa, että Ilveksellä peli kulkee, Almen kertoo.

Myös kakkosjoukkueella pelit ovat joukkueena menneet yllättävän hyvin. Harva odotti meitä näinkin yläpäähän Kakkosen sarjataulukossa.

Almen on aiemmin saavuttanut Ilveksen B-junioreissa SM-hopeaa ja kokemusta on kertynyt myös Suomen U18- ja U19-maajoukkueissa. Miesten Suomen Cupissa ”Miksu” pelasi tällä kaudella viisi ottelua viimeistellen yhden maalin ja antaen yhden maalisyötön. Mestaruus lämmitti mieltä, mutta tavoite on, että uran parhaimmat hetket ovat vielä edessä päin.

Oli hienoa olla mukana kultaan johtaneessa cup-taipaleessa. Omat pelit toki painottuivat kilpailun alkupäähän, mutta kyllä tällaiset konkreettiset saavutukset tuovat lisäenergiaa ja nälkää kehittyä. Toivottavasti jatkossa pääsen olemaan osana samanlaista menestystä ihan runkopelaajana.

Omalta osaltani tuon joukkueeseen pelin avausta ja syöttötaitoa. Vasen jalka on vahvuuteni. Kehitettävää on vielä etenkin fysiikkapuolella, Almen pohtii.


 

”Miksun” kymmenen kivointa / setti suosikkeja

 

ruoka: lasagne

juoma: cola

elokuva: Napapiirin sankarit 1

musiikki: pop

jalkapalloilija: Lionel Messi

seura Ilveksen lisäksi: Manchester United

harrastus: sulkapallo

asia tai paikka Tampereella: Siipiweikot

matkakohde: Kanariansaaret

vitsi: Miksi hiiri ei kutonut kissalle villasukkia?
Se oli langaton hiiri.

 

 

Aiemmat lempparilistat:

Ilari Mettälä »
Yusif Moussa »
Naatan Skyttä »
Aleksi Tarvonen »
Tiemoko Fofana »
Iiro Järvinen »
Felipe Aspegren & Janne Saksela »
Tariq Kazi »
Eero Tamminen »
David Addy »
Tatu Miettunen »
Jesse & Roope Huhtala »
Tuure Siira »
Lauri Ala-Myllymäki »
Janne-Pekka Laine & Mika Hilander »

Lue myös