Brassitaituri Jairille kaksivuotinen sopimus

Brasilialainen Jair Tavares da Silva liittyy Ilveksen vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella. Aiemmin AC Oulua edustanut pallotaituri valittiin päättyneellä kaudella Ykkösen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi.

Jair-nimellä tutuksi tullut 24-vuotias nuorukainen viihtyy parhaiten keskikentän keskustassa. Kaksinkamppailuvoiman lisäksi hän hallitsee pelinrakennuksen. Vuonna 2016 AC Ouluun siirtynyt Jair on pelannut 83 Ykkösen ottelua viimeistellen yhdeksän maalia. Päättyneellä kaudella kertyi 27 ottelua, neljä maalia ja Ykkösen parhaan kk-pelaajan palkinto.

 – Pelaajana olen älykäs, rauhallinen ja tasapainoinen. Vahvuuksiani ovat tarkat syötöt, nopeus sekä pelinluku, Jair esittelee itsensä.

 – Oulussa viettämäni aika oli hyvä, se auttoi minua kasvamaan pelaajana ja ihmisenä. Sopeuduin Suomeen nopeasti ja ihmiset olivat avuliaita kaikessa. Olen todella kiitollinen.

Suomea auttavasti osaava Jair saapuu Tampereelle avoimin mielin. Perhe helpottaa sopeutumista maisemanvaihdokseen.

 – Kotimaahani Brasiliaan verrattuna ensinnäkin ilmasto on täällä täysin erilainen. Myös kulttuurin ja ruuan suhteen maat poikkeavat toisistaan. Brasilialaiset ovat todella eloisia ja tykkäävät heittää vitsiä koko ajan. Suomalaiset ovat rauhallisempia ja arvostavat yksityisyyttä enemmän, Jair pohtii.

 – Tänä päivänä olen tyytyväinen, että saan elää näiden kahden kulttuurin keskellä. Suomalainen puolisoni ja tyttäreni ovat saaneet minut tykkäämään Suomesta yhä enemmän.

Veikkausliiga-debyyttiään janoava Jair asettaa tavoitteet korkealle.

 – Ilveksen suhteen odotan, että joukkue jatkaa kehittymistä ja kasvamista. Oma tavoitteeni ensi kaudelle on auttaa Ilves liigan kärkeen ja yhdessä joukkueen kanssa tehdä kaudesta mainio. Haluan yhä kehittyä urheilijana.

Jair Tavares da Silva
syntynyt: 3.8.1994 Barra de Santo Antônio, Brasilia
pituus: 174cm
pelipaikka: keskikentän keskusta
aiemmat seurat: AC Oulu, Ituano
sopimus Ilveksessä: 2020

Sopimuspelaajat kaudelle 2019:

Mika Hilander
Matias Riikonen

Diogo Tomas
Tatu Miettunen
Baba Mensah
Roope Huhtala
Mikael Almen
Felipe Aspegren
Tuomas Rannankari
Tariq Kazi

Jair
Iiro Järvinen
Tuure Siira
Matias Ojala
Naatan Skyttä
Alim Moundi
Santeri Haarala
Ilari Mettälä
Jusif Ali (lainalla GNK Dinamo Zagrebissa kesäkuuhun 2019)

Tiemoko Fofana
Jesse Huhtala
Aleksi Tarvonen

Lue myös