Eetu Mömmö valmiina murtautumaan avauskokoonpanoon

17-vuotias Eetu Mömmö on alkukauden otteluissa ollut näkyvästi esillä. Lahdessa pelatussa cup-avauksessa hän puski näyttävän tasoitusmaalin heti kentälle päästyään ja harjoitusotteluissakin nuorukainen on esiintynyt edukseen.

Viime kesänä Eetu pelasi sekä Ilveksen Kakkosjoukkueessa että A-nuorissa, mutta pääsi myös tekemään debyyttinsä Veikkausliigassa vierasottelussa IFK Mariehamnia vastaan. A-nuorten SM-sarjasta palkinnoksi ripustettiin pronssiset mitalit kauden päätteeksi.

Eetu on nauttinut alkukauden harjoittelusta ja tekeekin hartiavoimin töitä saadakseen yhä enemmän vastuuta ja peliaikaa. Harjoitusotteluissa hän on sitä saanutkin ja osoittanut olevansa valmis kamppailemaan peliminuuteista myös tuloksellisissa otteluissa.

Nuori mies pitää vahvuutenaan vasemman jalan laukausta sekä nopeutta ja parannettavana asiana varsinkin tilannevaihtopelaamisen parantamista. Tilanteet muuttuvat Veikkausliigassa huomattavasti nopeammin kuin Kakkosessa tai nuorissa, joten vie aikansa tottua reagoimaan syntyviin tilanteisiin.

Eetun mukaan Ilves lähtee tavoittelemaan Suomen cupin mestaruuden uusimista. Joukkue on hyvin harjoitellut ja on erittäin motivoitunut. Seuraavat cup-pelinsä Ilves saa pelata kotikentällä, ja Eetukin odottaa kotiyleisön antavan heille lisää energiaa.

Eetu on myös kuulunut 2002-syntyneiden maajoukkuerinkiin ja takana on jo 10 ottelua, joissa kaksi maaliakin tehtynä. Tämä kausi on ikäluokalle tärkeä ja kiireinen, sillä U19 EM-karsintaturnaus pelataan kauden päätteessä ja siihen joukkue valmistautuu useilla leireillä sekä otteluilla.

Kesällä pelattavat Europelit tuovat myös oman lisämausteensa nuorukaisen suunnitelmiin. Eetu odottaa jo vesi kielellä otteluita ja sanoo niiden olevan todella iso juttu, niin pelaajalle kuin koko joukkueellekin. Kesän peliajan suhteen hän on toiveikas, sillä viime kädessä se on pelaajasta itsestään kiinni. Ilveksessä pelaajan iällä ei ole merkitystä pelipaikkoja jaettaessa, vaan pelaajan oma taitavuus ja varsinkin asenne merkitsevät eniten.

Eetun suosikkiseura Euroopan joukkueista on Manchester City ja lempipelaaja on puolestaan argentiinalainen Sergio Aguero. Eetu arvostaa varsinkin Agueron henkisiä kykyjä ja johtajuutta, sekä kykyä iskeä tärkeitä maaleja. Hän toivookin joskus olevansa samanlainen johtava pelaaja.

Ilves jatkaa Suomen cupin otteluita nyt lauantaina, kun Pirkkahallissa vastustajaksi saapuu RoPS. Ottelu alkaa klo 14.30. Kannattaa huomioida myös tämä tiedote.

Katso Eetun haastattelu:

Lue myös