Ennakko: HIFK – Ilves, perinteiset monilajiseurat iskevät yhteen

Ilves tavoittelee kärkisijaa ja HIFK ylemmän loppusarjan sijoitusta. Lähtökohdat ovat tasaiset, kun helsinkiläiset pääsevät kotikentällään isännöimään tamperelaisia perjantaina. Historia on Ilveksen puolella, mutta samalla HIFK on yksi tämän kauden positiivisimmista yllättäjistä.

Ilves on viime vuosina hallinnut otteluita HIFK:ta vastaan. Kausilla 2016 ja 2017 tupsukorvat voittivat kuudesta liigakohtaamisesta viisi ja kerran pelattiin tasan. Tänä vuonna joukkueet kohtasivat ystävyysottelun merkeissä tammikuussa Pirkkahallilla, jolloin taululle jäivät tylyt 4-0-lukemat keltavihreiden eduksi.

Röda tähyää ylös

Nousijajoukkue HIFK käväisi hakemassa vauhtia Ykkösestä kaudella 2018. Uuden tulemisen avainhahmoja olivat muun muassa maalivahti Daniel Kollar, puolustaja Jani Bäckman ja keskikentän Esa Terävä. IFK:n ikoniset luottopelaajat Jukka Halme ja Matias Hänninen eivät lähde kulumallakaan.

Tälle kaudelle vahvan sisääntulon ovat tehneet kapteeniksi valittu ja vastikään jatkosopimuksen allekirjoittanut Hannu Patronen sekä kuusi maalia viimeistellyt Tiquinho. Heinäkuun siirtoikkunan uusista värväyksistä Sakari Tukiainen, Luis Henrique ja Jabar Sharza ovat jo avanneet maalitilinsä, minkä lisäksi Macario Hing-Glover on vakiinnuttanut paikkansa avauksessa.

Viime perjantaina FC Inter katkaisi ”Rödan” neljän ottelun tappiottoman putken. Turussa pelattu kamppailu oli jo vartin pelin jälkeen tilanteessa 2-2. Lopulta turkulaiset pitivät 3-2-tuloksella kolme pistettä ja HIFK jäi yhdeksänneksi. Ylempi loppusarja siintää kuitenkin vain kolmen pisteen päässä.

Tupsukorvat ammentavat oppia ja tekevät tulosta

Ilves on läpi kauden keikkunut Veikkausliigan piikkipaikalla, mutta tällä hetkellä sijoitus on toinen. FC Inter nousi HIFK-voittonsa myötä sarjakärkeen paremman maalieron turvin. Ilves pyrkii nyt samaan punaisten kustannuksella. Perjantain ottelusta ovat varmuudella sivussa Aleksi Tarvonen, Janne Saksela ja Tuure Siira.

Tupsukorvat kokivat kalenterivuoden ensimmäisen kotitappionsa perjantaina. KuPS oli tyly vierailija latoessaan taululle 0-2-lukemat. Sitä ennen Ilves kävi hakemassa Ahvenanmaalta kolme pistettä kukistamalla IFK Mariehamnin niukasti 0-1.

Maarianhaminassa meidän vanhin kenttäpelaajamme oli Janne Saksela. Hän täytti tänä vuonna 26 vuotta. Kotipelissä KuPSia vastaan pelaajat olivat vielä nuorempia. Pitää siis ymmärtää, että meidän joukkueemme on edelleen matkalla jonnekin, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

Saimme hienon vierasvoiton hyvän taistelun avulla ja sitten hävisimme paremmalle joukkueelle kotikentällä. Tämä kausi on joukkueellemme edelleen kasvutarina. Saamme kokemuksia ja pojilla on mahtava kyky oppia. He kehittyvät nopeasti lyhyessä ajassa.

Seuraavana oppituntia on tarjoamassa HIFK, jonka pelaajistossa riittää kansainvälistä kokemusta ja rutinoituneita liigajyriä. Pitkästä aikaa tamperelaiset palaavat myös keinonurmelle.

Siirrymme tekonurmelle, joka tietenkin vaikuttaa valmistautumiseen. Tiedostamme, mikä on HIFK:n vahvuus ja samalla myöskin heikkous. Iskemme siihen kiinni. Meidän pitää nopeasti tottua alustaan ja sen vaatimaan syöttötyöskentelyyn. Hyödynnämme myös nuoruuden voimaa, ehkä vielä aiempaa enemmänkin, Wiss vihjaa.

Ilves ja HIFK kohtasivat Veikkausliigassa viimeksi kaudella 2017

HIFK vs. Ilves 23.8. klo 18.30 Telia 5G -areena

Katso Ruudun livelähetys »

Muista myös Ilves-Appi, josta näet ensimmäisenä avauskokoonpanon. Parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.
Lataa sovellus: App Store » tai Google Play »

Lue myös