Ennakko: HJK – Ilves, kamppailu kärkipaikasta

Ilveksen huimalle pisteputkelle haetaan seuraavaksi jatkoa Helsingistä. Tamperelaisia odottaa hallitseva Suomen mestari HJK, joka on Ilveksen tavoin sarjan kärkikahinoissa.

Klubi kestomenestyjänä

Perjantain vastustaja on tamperelaisille kovin mahdollinen. HJK:n 112-vuotiseen seurahistoriaan on mahtunut ennätykselliset 29 Suomen mestaruutta. Seura ei tyydy vähempään, kuin kolmanteen tähteen logon päälle kauden päätteeksi.

HJK on ollut alusta asti sarjan yläpäässä. Voittoja on kertynyt kaksi ja tasapelejä kolme, samalla kun tappiosarake näyttää nollaa. Siitä huolimatta sinivalkoiset pyrkivät vielä parempaan. Kauden kuudennen pelin Klubi pelaa maanantai-iltana FC Interiä vastaan.

Mika Lehkosuolla on menossa kuudes kausi HJK:n päävalmentajana. Tänä aikana seura on voittanut liigan kolmesti. Sinivalkoisten luottopelaajia ovat muun muassa ilmiömäisiin pelastuksiin venyvä Maksim Rudakov maalinsuulla ja työteliäs kapteeni Sebastian Dahlström keskikentällä. Laidalla viillettävä Nikolai Alho pelaa nappikautta.

Tupsukorvat tappiottomina

HJK:n historia huokuu glooriaa, mutta tänä vuonna nähtyjen esitysten perusteella Ilveksellä ei ole mitään syytä alemmuudentunteeseen. Joukkuetta on rakennettu maltilla nuoriin kasvatteihin panostaen ja pitkäjänteinen työ kantaa nyt hedelmää.

Vuonna 2019 Ilves on pelannut kaikkiaan 17 ottelua. Suomen Cupissa Ilves pelasi seitsemän ottelua, joista viisi päättyi voittoon ja kaksi tasapeliin – tosin näistäkin toisessa Ilves vei cupin puolivälierän FC Honkaa vastaan rangaistuspotkuilla nimiinsä. Kaikki kuusi harjoitusottelua päättyivät voittoihin.

Veikkausliiga-kauden neljästä avausottelusta tuloksena on kolme voittoa ja yksi tasapeli. Omissa ei ole soinut kertaakaan, eli Mika Hilanderin vartioima maali on pysynyt puhtaana jo 360 minuuttia ja lisäajat päälle. Ilves löytyy sarjataulukon piikkipaikalta yhden ottelun HJK:ta vähemmän pelanneena.

Viimeisimmässä ottelussa perjantaina Lauri Ala-Myllymäki pommitti FC Lahden kumoon komean harhauttelun päätteeksi lähteneellä kaukovedolla. Maali jäi ottelun ainokaiseksi. Tupsukorvien riveistä löytyi monia onnistujia, mutta hukatut maalipaikat varmasti jättävät vielä lisänälkää viimeistelyyn.

Keskikenttäpelaaja Naatan Skyttä sai vastikään harjoituksissa pienen lihasrepeämän, joten hän puuttuu joukkueen vahvuudesta. Pitkäaikaispotilas Mikael Alménin lisäksi Ilari Mettälä ja Matias Ojala kuntouttavat itseään vielä pari viikkoa. Samuel Afum ja Iiro Järvinen ovat lähimpänä paluuta kokoonpanoon.

Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissin mukaan HJK:n suoritustaso on korkealla.

– HJK on joka vuosi mestarisuosikki ja ihan ansaitusti. Muut joukkueet haluavat sen päänahan, mutta vielä ei ole onnistunut. Kyseessä on laadukas vastustaja, joka säilyttää pallokontrollin itsellään, Wiss kertoo.

Yleisössä monen katseet kääntyvät perjantaina tolppien väliin. Kapteeni Mika Hilander pitää hurjaa nollaputkea käynnissä, samalla kun Maksim Rudakov on napannut monta ”game saver” -torjuntaa.

– Rudakov on toki yksi onnistujista. HJK:lla on siinä selkeä ykkösmaalivahti, joka on ottanut muutamia pisteitä tuovia torjuntoja. Tuohan se aina itseluottamusta puolustuspeliin.

– Päällimmäiset ajatuksemme ovat kuitenkin nyt omassa tekemisessä. Aika napakasti saamme harjoiteltua tässä alkuviikon, Lahti-pelistä jäi tietyille osa-alueille kehitettävää. Tiukka toukokuu on edessä ja HJK on kova haaste siihen alkuun, Wiss päättää.

HJK vs. Ilves pe 3.5. klo 18.30 Telia5G, Helsinki

Hyödynnä Oma Ruutu-kampanja 31.5.2019 mennessä, niin saat ensimmäisen tilauskuukauden ilmaiseksi ja tuet samalla seuraasi. Vieraile osoitteessa ruutu.fi/lahjakortti ja käytä tunnusta: SC19ILVES

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä. Etuasiakkaana saat myös kaksi pääsylippua yhden hinnalla.

Lue myös