Ennakko: Ilves kohtaa sarjakärjen Helsingissä

Ilves pelaa kolmannen vierasottelunsa putkeen. Perjantai-iltana Helsingissä vastaan asettuu kovin mahdollinen vastustaja. Sarjaa johtava HJK ansaitsee kunnioituksen, mutta kissapeto ei nöyristele.

 

Tänä vuonna maaliskuun harjoitusottelussa tulos merkattiin helsinkiläisille 2–1, kun Filip Valencic ja Miro Tenho osuivat isännille, ja Eetu Vertainen rangaistuspotkusta Ilvekselle. Ensimmäisessä Veikkausliigan kotiottelussa kyyti oli vielä kylmempää. Klubi haki 3–0-voiton toukokuisesta Ratinasta Daniel O’Shaughnessyn, Lucas Lingmanin ja Casper Terhon osumilla.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
11/05/21   Ilves  0 – 3  HJK
13/09/20   Ilves  1 – 2  HJK
25/07/20   HJK  2 – 0  Ilves
19/10/19   Ilves  2 – 1  HJK
20/07/19   Ilves  1 – 1  HJK

Toni Koskelan käskyttämä HJK vilisee nimekkäitä pelureita. Puolustuksen luottomies ja kapteeni Daniel O’Shaughnessy on paraikaa Huuhkajien kisajoukkueessa Pietarissa, joten hän ei kohtaa kissapetoa perjantaina. Vasen pakki Luis Carlos Murillo on liigan parhaimmistoa ja kaksi kautta Ilvestä edustaneen Janne Sakselan laatu tiedetään oikealla laidalla.

Myös yläalueelta löytyy taitoa. Tupsukorvien riveistä kaapattiin Jair keskikentälle box-to-box-pelaajaksi. Kaksi maalia viimeistellyt 17-vuotias Casper Terho pelaa läpimurtokauttaan. Voimahyökkääjä Filip Valencic on Veikkausliiga-urallaan iskenyt Ilveksen verkkoon kaikkiaan kahdeksan maalia, joista puolet Klubi-paidassa.

HJK-taustaisia pelaajia Ilveksessä ovat puolestaan Eetu Vertainen, Kalle Katz, Felipe Aspegren, Rasmus Leislahti ja Tuomas Ollila.

On selvää, että isot pelaajat ratkaisevat pelejä, joskus jopa sarjoja parhaimmillaan. Olemme esimerkiksi Valencicin kohdanneet monesti, mutta emme voi liikaa keskittyä yksilöihin. Kollektiivi on tärkein, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss muistuttaa.

HJK porskuttaa sarjan kärjessä ilman tappioita. Kahdeksasta ottelusta on kertynyt 22 pistettä, joka on neljä enemmän, kuin kakkosella FC Interillä. Ilves puolestaan on pelannut seitsemän ottelua. Haaviin on jäänyt 10 pistettä ja seitsemäs sija. Yläloppusarjaan pääsevä kuuden joukkueen kärki on täysin saavutettavissa.

Tietynlaisen jättiläisen kaatoon tässä on valmistauduttu. Meillä on siihen vire ja suunnitelma kohdillaan. Vastus on kova, mutta hyvää joukkuetta vastaan on hienoa pelata ja treenikentällä tekeminen on näyttänyt todella positiiviselta, Wiss vakuuttaa.

Viimeisimmässä ottelussaan maanantaina Klubi haki 1–0-voiton IFK Mariehamnin vieraana. Ainokaisen teki toisella puoliajalla Roope Riski. Myös saarelaisilla oli erinomainen maalipaikka, mutta Miro Tenho venytti loistavasti itsensä Niilo Mäenpään laukauksen eteen pelastaen helsinkiläiset takaiskulta.

Ilves puolestaan joutui toteamaan SJK:n kotiformin parantuneen. Tupsukorvilla oli hyviä aihioita, mutta kuparinen jäi rikkomatta. Sen sijaa Cristian Valencia puski kotiyleisön riemuksi 1–0-voittomaalin. Keltavihreissä ei ole pitkäaikaisloukkaantuneita, mutta lievät kolhut pakottavat kokoonpanon muokkaamiseen.

Kaksi viimeisintä matsia on tullut takkiin, mutta mitään notkahtamista ei ole ollut havaittavissa. Pelaajien suhtautumiseen ja ilmeeseen olen erittäin tyytyväinen. 

On ilo, että meillä on mahdollisuus antaa muutamalle pikkuvaivalle tai rasittuneelle pelaajalle huili. Se on suunnitelmallista, jotta he voivat olla mukana taas seuraavalla kerralla. Ketään ei tuoda reporankana väkisin kentälle. Meillä on leveä rinki ja se on meidän luxus, Wiss kuvailee.

 

kuva: Jimi SoinilaHJK vs. Ilves 
18.6. klo 18.00 Töölön stadion

Katso Ruudun livelähetys »

Lue myös