Ennakko: Hallitseva mestari vastassa äitienpäivänä

Kaksi viimeisintä otteluaan voittanut Ilves saa seuraavaksi vastaansa kovimman mahdollisen testin Suomen kentiltä. Hallitseva mestari ja sarjan kärkikahinoissa vuodesta toiseen rymyävä HJK isännöi tamperelaisia Töölössä.

 

KESKINÄINEN HISTORIA

Hallitseva Veikkausliigan mestari HJK on ollut hankala vastus monelle joukkueelle, eikä Ilves ole poikkeus. Kaksi viime kautta keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet Klubin voittoon.

Viimeksi lokakuussa Ratinan nurmella nähtiin Mestaruussarjan maali-iloittelu, jossa helsinkiläiset nousivat tappioasemasta voittoon. Aiemmin Ilvestä edustanut keskikentän kapellimestari Jair oli vaikea pideltävä ja hän viimeisteli kaksi Klubin maaleista.

Harjoitusotteluiden osalta tuntumaa vastustajaa saatiin tammikuun pakkasissa. Hyytävissä olosuhteissa Töölön Saharassa pelatussa ottelussa HJK nappasi 3–0-voiton.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
16/10/22  Ilves 2 – 3 HJK
18/06/21  HJK  2 – 1  Ilves
11/05/21  Ilves  0 – 3  HJK
13/09/20  Ilves  1 – 2  HJK
25/07/20  HJK  2 – 0  Ilves

 

KEVÄT 2022

Päävalmentaja Toni Koskelan suojatit miehittävät sarjan kakkossijaa. Tasapisteissä paremman maalieron turvin ykköspaikalla on KuPS. Sinivalkoraitaisilla on kasassa viisi voittoa ja vain yksi tappio.

Viimeksi tiistaina joukkue haki kolme pistettä FC Interin vieraana. Kahdeksan keltaista ja yhden punaisen kortin sisältäneen kuumaverisen kamppailun ainokaisen viimeisteli Bojan Radulovic pilkulta.

Ilves puolestaan on noussut mukaan keskikastiin taistelemaan ylemmän loppusarjan sijoituksista. Tällä hetkellä joukkue on kuudes tulossarakkeella 2-1-2. Maalijyvä on löytynyt, sillä keltavihreät ovat viimeistelleet keskimäärin kahdesti joka ottelussa.

Viimeisimmäksi SJK poistui Ratinasta tyhjin käsin. Nopeasta tappioasemasta huolimatta kotijoukkue pelasi sinnikkäästi ja latoi tulostaululle 3–1-lukemat. Kai Meriluoto kunnostautui kahden maalin miehenä.

 

KOUTSIN KOMMENTIT

Päävalmentaja Toni Kallion suojatit odottavat tyynenä sunnuntain kovaksi tiedettyä kamppailua. Ehjä harjoitusviikko on mahdollistanut huolellisen valmistautumisen.

Ollaan saatu normaaliin peliväliin pari lisäpäivää. SJK-matsista palauteltiin yksi päivä extraa ja sitten on tiistaista asti valmistauduttu HJK-peliin. Sinällään normaalia työntekoa ja tänään on vielä viimeinen silaus valmistavissa harjoituksissa, Kallio kertoo lauantaiaamupäivällä.

Meidän koko joukkueen puolustuspelaaminen tulee olemaan avainasemassa. Pallollisessa pelissä haetaan tiettyjä juttuja, joilla Klubia voi horjuttaa. Helppoa se ei tule olemaan, ja keskittyminen ei saa herpaantua. Klubilla riittää taitoa joka pelipaikalle, riippumatta siitä, mikä nimi lukee selässä.

FC Inter osoitti 4-1-voitolla, että HJK:n nollapeliputket ovat katkaistavissa. Nimekkäitä A-maajoukkuepelaajia pullisteleva Klubi saattaa kuitenkin vielä nostaa kierroksia kesän lähestyessä.

Inter-ottelussa Klubilla oli lukematon määrä loistavia maalipaikkoja. Sitä tappiota lukuunottamatta helsinkiläiset eivät ole päästäneet maaliakaan. Heillä ei varmasti ole vielä ollut parasta pelaamistaan, mutta silti ovat raapineet 1–0-voittoja.

HJK-taustaisia pelaajia Ilveksessä ovat Kai Meriluoto, Tuomas Ollila, Tuco, Kalle Katz ja Rasmus Leislahti. Etenkin kaksi ensin mainittua ovat olleet tulikuumassa vireessä. HJK:sta lainalla oleva hyökkääjä Meriluoto on iskenyt neljästi, ja Ollila on löytänyt maalijyvän puolustajankin paikalta kolmesti. Ollila myös valittiin Veikkausliigan huhtikuun joukkueeseen.

”Tuoppi” on ollut mukana jo pidemmän aikaa meillä. Hän menee pelaajana koko ajan eteenpäin. Kun ”Kaitsun” lainapesti tuli vaihtoehdoksi, niin tartuimme mahdollisuuteen. Häneltä totta kai odotetaan tehoja, mutta etenkin hänen työmoraalinsa ja halu kehittyä on hienoa katsella, Kallio kuvailee.

Varmoja poissaolijoita kokoonpanosta ovat loukkaantuneet Ilari Mettälä ja Jorn Vancamp. Lisäksi juurikin Meriluoto joutuu olemaan sivussa, sillä lainasopimus estää emoseuraa vastaan pelaamisen.

Klassinen viisaus on, että aina pitää löytyä uusia vastuunkantajia. Kun sauma tulee, niin jonkun muun pitää astua niihin tyhjiin saappaisiin, Kallio päättää.

 

Ilves on viime otteluissaan vääntänyt voitot VPS:aa ja SJK:ta vastaan. (kuva: Juha Tamminen)

HJK vs. Ilves  su 8.5. klo 18.30 Töölön stadion

Katso Ruudun livelähetys »

Lue myös