Ennakko: Ilves – FC Honka, mestaruussarja käyntiin

Kotimaisen seurajalkapallon kausi 2019 huipentuu. Veikkausliigan runkosarjan jälkeiset mestaruus- ja haastajasarja käynnistyvät tänä viikonloppuna. Kärjen tuntumassa sarjakolmosena häärivä Ilves isännöi viidentenä olevaa FC Honkaa. Ilves jahtaa kauden toista pokaaliaan ja espoolaisilla on täysi työ noustakseen takaisin mitalikantaan, joten kolmesta pisteestä käydään hurja taistelu.Mestaruussarjaan kuuluu kuusi parhaiten sijoittunutta joukkuetta: FC Inter (42 pistettä), KuPS (40), Ilves (40), HJK (34), FC Honka (34) ja IFK Mariehamn (31).

Ilves ja viime kaudeksi pääsarjatasolle noussut FC Honka ovat kohdanneet toisensa ainoastaan kuudesti Veikkausliigassa ja kerran Suomen Cupissa. Tämän vuoden kohtaamiset ovat tamperelaisten eduksi kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä.

27/07/19 Veikkausliiga: Honka 1 – 2 Ilves
07/05/19 Veikkausliiga: Ilves 1 – 1 Honka
30/03/19 Suomen Cup: Honka 1 – 1 (1 – 2 rp) Ilves
13/09/18 Veikkausliiga: Ilves 0 – 1 Honka
05/08/18 Veikkausliiga: Ilves 3 – 3 Honka
02/06/18 Veikkausliiga: Honka 4 – 1 Ilves

Runkosarjan viimeisessä ottelussaan Honka voitti Juha Hakolan ainokaisella KPV:n vieraissa 1-0. Voit lukea lisää FC Hongan historiasta ja nykytilanteesta aiemmin julkaisemastamme seuraesittelystä. »

Ilves puolestaan kärsi elokuun viimeisenä päivänä tappion kotonaan. Timo Furuholm rankaisi erikoistilanteesta ja johdatti FC Interin 1-0-voittoon. Tällä hetkellä tupsukorvien kokoonpanosta puuttuu loukkaantumisten vuoksi Janne Saksela, Emile Paul Tendeng ja Naatan Skyttä. Pelikieltoa kärsii Yusif Moussa. Voimissaan olevat pelurit ovatkin saaneet maajoukkuetauon aikana rehkiä peliajan ansaitakseen.

Ylipäätään teki hyvää ottaa pari päivää huilia ja ajatukset pois Veikkausliigasta. Olemme palanneet kovalla intensiteetillä treeneihin. Viime viikolla vedimme suurella sykkeellä kirjaimellisesti, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

Hän yritti tappaa meidät, laitapuolustaja David Addy huikkaa väliin virnuillen.

Tällä viikolla olemme tietysti keskittyneet enemmän taktiseen puoleen, mutta sekaan mahtuu myös maksimaalisen tempon harjoitteita, Wiss jatkaa.

Sinällään mestaruussarja ei muuta kissapedon päivärytmiä tai asennoitumista mitenkään.

Pelin luonne ei mielestäni muutu mestaruussarjan myötä. Tähänkin asti jokaisessa ottelussa on ollut panosta ja paineita. Tämä on kaikki samaa kautta ja lasken kokonaisuuksia. Odotamme syksyn ratkaisuhetkiä sopivalla jännityksellä, mutta pyrimme samalla nauttimaan hetkestä, Wiss kertoo.

Seuraavana vastassa on Espoon lippulaiva FC Honka, jota povattiin ennen kautta yhdeksi suurimmista mestarisuosikeista. Vesa Vasaran miehistö on kauden aikana paukutellut yli 30 maalia ja heillä on edelleen liuta taitavia pelimiehiä jokaiselle pelipaikalle, vaikka ero kärkeen on venynyt kahdeksaan pisteeseen.

– Honka on sarjan vaarallisimpia pallonhallintajoukkueita. He luottavat omaan tyyliinsä, jossa kärsivällisesti jauhetaan puolustusrivejä sekaisin. Lisäksi yläalueella on myös yksi vastaan yksi -osaamista ja hyvä viimeistelijä. Me lähdemme rohkeasti tulta päin, Wiss päättää.

Voit lukea lisää Veikkausliigan tälle kaudelle uudistuneesta sarjajärjestelmästä täältä. »

 

Iiro Järvinen (kuva: Arno Hämäläinen)

Ilves vs. FC Honka, 15.9. klo 18.30, Tammelan stadion

LIPUNMYYNTI »

Muista myös Ilves-Appi, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon ja ottelutapahtuman tarjoukset. Parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.
Lataa sovellus: App Store » tai Google Play »

Lue myös