Ennakko: IFK Mariehamn – Ilves sunnuntaina Maarianhaminassa

ifk ilves

Ilveksen ottelut Veikkausliigassa jatkuvat sunnuntaina vieraskentällä. Joukkue lähtee lauantaina Turun kautta laivareissulle kohti Ahvenanmaata, missä isäntäjoukkueena toimii sarjakakkonen IFK Mariehamn.

IFK Mariehamn – Ilves su 10.7. klo 17:00 Wiklöf Arena, Maarianhamina.
Suora lähetys Ruutu+:sta TÄSTÄ
Suora lähetys IS Extrasta TÄSTÄ.

Kotijoukkue IFK Mariehamn on pelannut upean alkukauden ja joukkue majailee Veikkausliigassa toisena heti HJK:n jälkeen. Maarianhaminalaisilla on takana 15 ottelua, joista saldona on vakuuttavasti yhdeksän voittoa, neljä tasapeliä ja ainoastaan kaksi tappiota. Kasassa on 31 sarjapistettä. Joukkueen edellisestä sarjamatsista on jo kolme viikkoa ja tuolloin tuli 2-0-kotivoitto PS Kemistä.

Peter Lundbergin luotsaama IFK Mariehamn on päästänyt 15 pelaamassa ottelussa ainoastaan kahdeksan maalia. Maalivahti Walter Viitala pelaa elämänsä kautta ja kokenut topparipari Jani Lyyski-Kristian Kojola on ollut totutun kova. Hyökkäyspäässä Jamaikan maajoukkueeseenkin noussut Dever Orgill on tehnyt jo seitsemän maalia ja hänen vierellään taitava Diego Assis on jatkuvasti vaarallinen.

IFK Mariehamn pelasi torstai-iltana Eurooppa-liigan karsintakierroksen toisen osaottelun norjalaista Odds BK:ta vastaan ja tuo ottelu päättyi 1-1-tasuriin. IFK Mariehamn putosi jatkosta yhteismaalein 1-3.

Ilves lähtee Ahvenanmaalle

Ilves on pelannut alkukaudella 14 ottelua, joista saldona on kahdeksan voittoa ja kuusi tappiota. Kasassa on 24 sarjapistettä. Ilves kaatoi edellisessä ottelussaan Tammelan stadionilla viikko sitten lauantaina SJK:n numeroin 2-1 (1-1) Lauri Ala-Myllymäen ja Tuure Siiran maaleilla.

Keltapaitojen kokoonpanosta puuttuu joitakin pelaajia. Kapteeni Antti Hynynen on toipumassa kovaa vauhtia nivusvammastaan, mutta ei ole vielä mukana. Keskikenttäpelaaja Eero Korte on ollut kipeänä tällä viikolla, eikä lähde mukaan. Mikkelin Palloilijoista lainalta palannut Diogo Tomas kuntoutuu puolestaan poskiluumurtumasta. Maalivahti Otto Huuhtanen ja puolustaja Martti Haukioja pelaavat viikonloppuna B-juniorien kärkiottelun. Ja Huuhtanen lähtee sitten sunnuntaina testileirille Newcastleen.

Päävalmentaja Jarkko Wiss lähtee hyvillä mielin vierasreissuun.

”Hyvillä mielin lähdemme tälle vierasreissulle. Lauantaina pidämme viimeistelyharjoitukset Tampereella, sitten lähdemme Turkuun ja laivalla Maarianhaminaan. Pitkä matka edessä, mutta hyvä asia on se, että saamme olla paljon joukkueena yhdessä.”

”Kaikki pitäisi olla ennakkoon hyvin suunniteltua ja rauhallista. Meillä on vastassa hyvävireinen ja hyvin organisoitu joukkue. IFK Mariehamnilla on paljon henkilökohtaista taitoa ja he taistelivat kunniakkaasti europeleissään norjalaista huippuseuraa vastaan. Hyvä mittari meille” kommentoi Wiss.

 

 

taisteli kunniakkaasti norjalaista huippuseuraa vastaan

Lue myös