Otteluennakko: Ilves vs. IFK Mariehamn

Keskiviikkona Tammelassa pelataan jännittävä Veikkausliiga-ottelu sarjataulukon ylä- ja alapään sijoitusten kannalta. Ilves kärkkyy mukana mitalitaistelussa ja IFK Mariehamn sinnittelee putoamista vastaan. Toukokuussa ”Grönvitt” julhi 2-0-voittoa tamperelaisten kustannuksella, joten nyt on revanssin paikka.

Tummia pilviä saaristomeren yllä

Kahden vuoden takainen Suomen mestari IFK Mariehamn on liikkunut tällä kaudella varjojen rajamailla. Ahvenanmaan ylpeys on sarjataulukossa kymmenentenä. Eroa putoamiskarsintaan on vain yksi piste ja jumbosijoitukseen kaksi pistettä. Maaliero -19 on PS Kemin ohella sarjan huonoin.

Viime perjantaina IFK haki 1-1-tasapelituloksen VPS:n vieraana. Saarelaisten paras maalintekijä Aleksei Kangaskolkka iski joukkueensa ainoan maalin, mutta sai myös kahden varoituksen myötä punaisen kortin. Hän on siis pelikiellossa Ilvestä vastaan.

Kolme maalia mieheen iskeneet Thomas Mäkinen, Robin Sid ja Simon Silverholt ovat Kangaskolkan lisäksi olleet avainasemassa hyökkäyssuuntaan. Puolustuksen johtohahmoja ovat Dylan Murnane ja kapteeninnauhaa kantava Kristian Kojola. Igor Levchenko on napannut ykkösmaalivahdin viitan itselleen.

Tampereella puhaltavat suotuisat tuulet

Ilves on viidestä viimeisimmästä ottelustaan voittanut neljä ja pelannut kerran tasan. Lauantaina Lauri Ala-Myllymäen ja Issa Thiaw’n maalit siivittivät tamperelaiset selvään 2-0-kotivoittoon TPS:stä. Sarjasijoitus on viides ja mitalitaistelu elää vahvana.

Peräti seitsemän kotimaista Ilves-pelaajaa ovat tehneet Veikkausliiga-debyyttinsä kuluvalla kaudella. Viimeisin heistä on seuran oma kasvatti Naatan Skyttä, joka pääsi TPS:ää vastaan kentälle vain 16 vuoden ikäisenä. Uusia vastuunkantajia konkareiden rinnalle on siis löytynyt ja löytyy jatkossakin.

Joukkueen kokenein pelimies ja kapteeni Mika Hilander on ärhäkän sairastelun vuoksi sivussa pari viikkoa. Pitkäaikaisloukkaantuneiden (Baba Mensah ja Tiemoko Fofana) lisäksi Tatu Miettunen ja Mauro Severino ovat pelikiellossa. Martti Haukioja on Italian pääsarjaseura Sassuolon testissä tämän viikon ajan.

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Jarkko Wiss toivoo suojateilleen nopeaa palautumista. Ilves kohtaa IFK Mariehamnin kaksi kertaa tällä viikolla, aluksi kotona keskiviikkona ja seuraavaksi vieraissa sunnuntaina.

 – Paljon pelanneilla on rasitusta ja kolhuja alla, mutta toisaalta pikkuhiljaa sairastuvalta on palaamassa porukkaa. Harjoittelumme on hyvin kevyttä tällä hetkellä. Valmistaudumme maltilla tuplamatsiin ennen maaottelutaukoa. Vielä pitää löytyä energiaa parin ottelun selvittämiseen, Wiss kertoo.

Saarelaisten vahvuudet ovat tiedossa. Kaksinkamppailuissa tarvitaan terävyyttä.

 – IFK on fyysinen joukkue, jolla on voimaa erikoistilanteissa. Heillä on kuitenkin merkittäviä poissaolijoita, esimerkiksi Kangaskolkan puuttumisella on oma vaikutuksensa. On mielenkiintoista nähdä, miten he rakentavat hyökkäyskuvionsa. Vastustaja on hyvin organisoitunut joukkue, joka ei tingi puolustusvelvoitteestaan missään vaiheessa.

 – Ensimmäisessä kohtaamisessa jäimme ihan täysin jalkoihin fyysisesti. Meitä riepoteltiin ja IFK voitti ykkös- ja kakkospalloja liikaa. Nyt me olemme kuitenkin kotikentällämme ja se pitää hyödyntää. Hyvällä itseluottamuksella haemme revanssia. Toivottavasti onnistuneet ratkaisut hyökkäyskolmanneksella jatkuvat, Wiss pohtii.Ilves – IFK Mariehamn 
ke 29.8. klo 18.30 Tammelan stadion

Lipunmyynti »


Otteluisäntänä Ilves Ikuisesti ry »

Lue myös