Ennakko: Ilves – FC Inter lauantaina Tammelassa

inter4

Ilveksen tiivis elokuun ottelutahti jatkuu lauantaina Tammelan stadionilla, kun vastaan saapuu turkulainen FC Inter. 

— — —
Ilves – FC Inter la 6.8. klo 16:00 Tammelan stadion.
Portit auki klo 15:00. 

Liput ennakkoon:
Netistä TÄSTÄ
Kortteliravintola Kivenheitto, Teiskontie 1. 
Tammelan R-kioski, Tammelan puistokatu 35.
— — —

FC Inter on pelannut tällä kaudella 19 ottelua, joista se on voittanut neljä, pelannut neljä kertaa tasan ja hävinnyt 11 kertaa. Kasassa on 16 sarjapistettä. Viime ottelussaan joukkue pelasi maalittoman tasapelin kotonaan HJK:ta vastaan.

FC Interin päävalmentajana nähdään ensimmäistä kertaa Shefki Kuqi, joka erosi viime viikolla PK-35 Vantaan  päävalmentajan tehtävistä ja siirtyi tällä viikolla Turkuun. FC Interiin siirtyi myös pikkuveli Njazi Kuqi, joka teki alkukauden aikana kahdeksan maalia PK-35 Vantaalle. Lisäksi debyyttinsä turkulaisten paidassa tekee laitahyökkääjä Erfan Zeneli, joka siirtyi joukkueeseen kazakstanilaisesta Shahtar Karagandasta. Zeneli pelasi aiemmin pitkään HJK:ssa. Myyrmäen Messiksi nimetty taiturimainen Lucas Garcia siirtyi jo aiemmin FC Interiin niin ikään PK-35 Vantaasta.

Vierailla on muutenkin laadukas nimilista. Puolustuksessa toppari Faith Obilor ja Joni Aho, keskikentällä Ari Nyman ja Sebastian Mannström sekä hyökkäyksessä kapteeni Henri Lehtonen ja Guy Gnabouyou ovat joukkueen profiilipelaajia. 

”Positiiviset ajatukset FC Interin kahdesta viimeisestä ottelusta, jota olen nähnyt. Maaliton tasapeli IFK Mariehamnin vieraanan ja maaliton tasapeli kotona HJK:ta vastaan. Meidän pitää saada onnistumisia maalipaikoistamme ja sitä kautta saada nostettua itseluottamustamme” kommentoi päävalmentaja Kuqi.

Ilves lauantaina

Ilves on pelannut tällä kaudella 18 ottelua, joista se on voittanut yhdeksän, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt seitsemän kertaa. Kasassa on 29 sarjapistettä. Viime ottelussa tiistaina Ilves pelasi 1-1-tasapelin PK-35 Vantaan vieraana. Ilveksen tasoitusmaalin laukoi puolisaksipotkulla serbitoppari Pavle Milosavljevic.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuivat viime ottelusta pikkuvammojen takia puolustajakapteeni Antti Hynynen, laitapuolustaja Felipe Aspegren, keskikentän Marco Matrone ja Eero Korte sekä hyökkäyksen Emile Paul Tendeng ja Mika Lahtinen. Osa heistä saatetaan nähdä lauantaina kokoonpanossa, mutta ratkaisuja tehdään vasta pelipäivän aikana. Ilves teki perjantaina 1+1-vuotisen sopimuksen senegalilaislaitahyökkääjä Yoro Lyn kanssa ja hän saattaa olla kokoonpanossa heti lauantaina.

Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa kovaa ja laadukasta vastustajaa.

”Tässä on vähän sama kaava kuin viime tiistain vierasottelussa PK-35 Vantaata vastaan, eli uuden päävalmentajan ensimmäinen ottelu on meitä vastaan. Muuttuuko pelisysteemi vai jatkavatko he samalla kaavalla? Pelaako uudet hankinnat vai ei? Näitähän voi spekuloida vaikka kuinka kauan, mutta tärkeimmät asiat vastustajasta on katsottu ja keskitymme omaan tekemiseemme.”

”Vaikka meillä on nyt alla kaksi tasapeliä, niin olemme kuitenkin osoittaneet tietynlaista kasvua, sillä olemme nousseet molemmissa otteluissa tappioasemasta tasoihin. Ja sellaista ei tapahtunut alkukauden aikana. FC Interillä on kovan budjetin joukkue täynnä kovia pelaajia, eli todella laadukas vastustaja saapuu Tammelaan” kommentoi Wiss.

palvelukartta

Minetti-kuva3

Lue myös