Ennakko: Ilves hakee 10. perättäistä voittoa KuPS:sta

Tilastopeikko väijyy Tammelassa

Joukkueiden keskinäiset voimasuhteet ovat ainakin toistaiseksi hyvin yksipuoliset. Tasan 20 vuotta on kulunut siitä, kun Kuopion Palloseura edellisen kerran pystyi voittamaan Ilveksen. Tuolloin vuosi oli 1997 ja sarjataso Ykkönen. Sittemmin seurat ovat kohdanneet 11 kertaa, joista Ilves on voittanut yhtä Liigacupin tasapeliä lukuun ottamatta jokaisen, ja vieläpä aina yhden maalin erolla.

Meneillään on yhdeksän perättäisen voiton katkeamaton putki. Tänä vuonna paremmuudesta on taisteltu kahdesti. Ilves otti maaliskuisessa Suomen Cupissa 2-1-kotivoiton ja kuukausi myöhemmin Veikkausliigassa 0-1-vierasvoiton. Tilastot eivät kuitenkaan automaattisesti toista itseään, joten lauantaina alkuvihellyksen soidessa joukkueiden pitää itse ansaita saatavansa.

Savolaiset mitalijahdissa

KuPS lähti kauteen suurin satsauksin. Kapteeninnauhaa kantava laitapakki Sebastian Sorsa ja Portugalin pääsarjassa vielä vuosi sitten vaikuttanut keskikenttäpelaaja Reuben Gabriel ovat laadukkaita profiilihankintoja. Skotlannista palannut maalivahti Otso Virtanen on päävalmentaja Jani Honkavaaran luottomies. Viron maajoukkuemies Ats Purje on kolmella maalillaan osoittautunut päteväksi hyökkääjäksi.

Toukokuulle asti pisteitä ropisi tasaisen tappavaan tahtiin, mutta sitten vauhti hieman hiipui. Voittoa ei ole irronnut viimeiseen viiteen otteluun. Juhannusviikolla pisteet tasattiin FC Interin vieraana maalein 1-1. Kurssin kääntämistä ei helpota se, että Solomon Duah ja Gbolahan Salami saivat vastikään neljän ottelun ylimääräisen pelikiellon erotuomarin fyysisen koskemattomuuden loukkaamisesta.

KuPS on kuitenkin edelleen yksi vahvimmista mitaliehdokkaista. Tällä hetkellä sarjasijoitus on viides. 14 ottelun jälkeen jälkeen kasassa on 20 pistettä. Kuopion ulkopuolella he ovat hävinneet ainoastaan HJK:lle kauden avausottelussa, joten Tampereella nähdään erittäin vahva vierasjoukkue.

Puolustus toimii mutta hyökkäystehoja tarvitaan

Myös Ilves on kerännyt 20 pistettä 14 ottelussa. Ainoastaan heikompi maaliero jättää tamperelaiset kuudenneksi KuPS:n taakse. Kyseessä on siis keskikastin tasainen kamppailu liigassa, jossa yhdelläkin voitolla voi nousta kärkikahinoihin tai vastavuoroisesti tappiolla valahtaa karsintaviivan tuntumaan.

Päävalmentaja Jarkko Wissin suojattien kesäkuu sujui kokonaisuudessaan mallikkaasti. Kaksi voittoa ja kolme nollapeliä olivat tulosta tupsukorvien tiivistyneestä joukkuepelistä. Maanantaina RoPS kuitenkin laittoi kapuloita rattaisiin ottamalla 1-0-voiton napapiirillä. Hyvistä tekopaikoista ja pelinhallinnasta huolimatta vierasjoukkue ei saanut palloa pussiin. Tammelassa odottaakin nyt ärsytetty ja maalinälkäinen kotijoukkue.

Tuco on maalannut jo seitsemän kertaa tällä kaudella, löytyykö maalijyvä myös lauantaina? Tervetuloa paikan päälle!


Ilves – KuPS
La 1.7. klo 17.00
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

Ennen ottelua tunnelmaa nostatetaan tapahtuma-alueella, joka aukeaa klo 15:00. Tapahtuma-alueelle kulku tapahtuu stadionin Tammelan koulun puoleisimmasta portista. Tarjolla on ruokaa, juomaa sekä livemusiikkia, josta vastaa Dik Pikkels Orchestra.
Muut portit aukeavat klo 16:00.

Pääsyliput:

Aikuiset: muut kuin pääkatsomo 15 €.
Aikuiset: numeroitu paikka pääkatsomosta, ennakkoon 17 € / ovelta 20 €

Opiskelijat ja eläkeläiset: muut kuin pääkatsomo 12 €.
Opiskelijat ja eläkeläiset: numeroitu paikka pääkatsomossa, rivit 1-5, ennakkoon 16 € / ovelta 17 €

Lapset 7-15-vuotiaat: muut kuin pääkatsomo 5 €.
Alle 7-vuotiaat: ilmaiseksi, ei pääkatsomo.

Alennuslippuun oikeuttava todistus esitettävä portilla. Maksuvälineenä käyvät käteinen, pankki/luottokortti ja Smartumin kulttuurisetelit.

ENNAKKOLIPUNMYYNTI (klikkaa linkkiä)
Ennakko-ostamiseen ja toimituksiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteys info@seamchip.fi. Jos lippu/liput eivät ole saapuneet ostotapahtuman jälkeen sähköpostiisi tarkasta ensimmäisenä roskaposti.
Lippuja myy myös Ilveksen toimisto (Rieväkatu 2) arkisin klo 9.00 – 16.00.

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös