Ennakko: Ilves halajaa takaisin voittokantaan RoPSin kustannuksella


Rovaniemen Palloseura on ensimmäinen joukkue, jonka Ilves kohtaa tällä liigakaudella toistamiseen. Ensimmäisessä mittelössä pari viikkoa sitten Naatan Skyttä vei vierailijat johtoon, mutta Matias Tamminen toi viimeisillä hetkillä pohjoisen pojat tasoihin 1–1. Keskiviikkona tamperelaiset hakevat täyttä pistepottia vuorostaan Ratinassa.


Ennen heinäkuun 1–1-tasapeliä Ilves ja RoPS kohtasivat toisensa tänä vuonna jo Suomen Cupissa. B-lohkon hännille jääneet rovaniemeläiset eivät pärjänneet lohkonsa voittaneen kissapedon käsittelyssä, kun Pirkkahallilla merkkautettiin 3–1-lukemat.

Viisi viimeisintä kohtaamista:
21/07/20 VEI  RoPS 1 – 1  Ilves
01/02/20 SUC  Ilves 3 – 1 RoPS
04/08/19 VEI  Ilves 2 – 2 RoPS
12/05/19 VEI  RoPS 0 – 1 Ilves
26/01/19 SUC  Ilves 1 – 1 RoPS

Ilves pelasi viimeksi lauantaina, joten välipäiviä ei kerry montaa. Ratinan stadionilla HIFK onnistui kuin onnistuikin nappaamaan tasapelipisteen mukaansa. Tunteikkaiden vaiheiden jälkeen tulostaululle jäivät 2–2-lukemat. Kotijoukkueen osumista vastasivat Mikael Almen kulmapotkusta sekä Naatan Skyttä hyvin rakennetulla puskumaalilla.

Paikkoja oli varsinkin ensimmäisellä jaksolla, kun HIFK antoi meille mahdollisuuksia. Pelin jälkeen olemme varmasti kaikki koko joukkueena sitä mieltä, että tekemisen taso ei ole riittävä, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss toteaa.

Pelejä tulee nopeasti, joten harjoittelu on lähinnä palauttelua. Samalla toki mietitään uusia kuvioita ja ratkaisuja tämän hetkisiin haasteisiin. Meidän pitää parantaa monella osa-alueella.

RoPS puolestaan maistoi tappion karvasta kalkkia isännöidessään sarjajumbo TPS:aa lauantaina. 2–3-päättyneessä ottelussa sinipaidoilta maalinteossa onnistuivat Enoch Banza ja Juho Hyvärinen. Häviö jätti rovaniemeläiset viimeiselle sijalle, kun kuudesta ottelusta on kasassa kaksi pistettä.

Jokaisen pisteen saaminen on kovan työn takana. On turha miettiä, että onko RoPS taulukon ylä- vai alapäässä. Meidän pitää keskittyä itseemme ja olla valmiita alusta alkaen, Wiss paaluttaa.

Ilveksen tulossarake on 2-3-2. Seitsemästä ottelusta on siis kertynyt yhdeksän pistettä. Kuudes sija sarjataulukossa ei täytä kovia ennakko-odotuksia.

– On puhuttu siitä, että meillä on viiden ottelun voitoton putki menossa. Onhan se fakta, eikä sitä tarvitse pelätä sanoa ääneen, Wiss nostaa kissan pöydälle.

Pitää kuitenkin muistaa, että nyt on varmaan ensimmäinen sellainen vuosi, että pelaajat eivät ylisuorita. Joukkueenakaan ei ole tullut mitään huippuhetkeä, joka kantaisi pitkään. Myönnämme tilanteen, mutta haluamme muuttaa sitä.

Omalta osaltaan loukkaantumiset ovat vaikuttaneet joukkueen iskukykyyn. Usea pelaaja kärsii pikkukolhuista tai on vasta palaamassa täyteen pelikuntoon huilin jäljiltä. Varmoja poissaolijoita keskiviikolta ovat Maksim Stjopin, Joona Veteli, Ilari Mettälä ja Tiemoko Fofana.

Onhan tässä pohdittavaa. Esimerkiksi puolustuksessa Janne Sakselan ja Tatu Miettusen tilanteen arvioimme vielä tiistaina viimeistelyharjoituksissa.

Pelaajaliikennettä on siinäkin mielessä, että keskikenttäpelaaja Yusif Moussan siirto Israelin pääsarjajoukkue Bnei Yehudaan on viimein varmistunut. Uutta vahvistusta on kartoitettu etenkin hyökkäykseen, mutta koronan aiheuttamat poikkeusolot vaikeuttavat urheiluseurojen taloustilannetta, eikä Ilves ole poikkeus.

Olemme käyttäneet paljon aikaa uuden pelaajan etsimiseen. Haluamme olla varmoja, että saamme myös laatua sillä hyvin pienellä summalla mitä on käytettävissä. Kun ottaa huomioon matkustusrajoituksetkin, niin kyllä ulkomaan hankinta on vaikea toteuttaa.

Voimme myös katsoa alaspäin ja nostaa Ilves/2:n riveissä hyvin onnistuneita pelureita enemmän meidän mukaamme. Tässä tilanteessa ei ole kauheasti muita vaihtoehtoja, kuin luottaa omavaraisuuteen, Wiss puntaroi.

Ilveksen nuorista lupauksista esimerkiksi 18-vuotiaiden osasto Matias Riikonen, Eetu Mömmö ja Naatan Skyttä ovat esiintyneet edukseen. Kaksi jälkimmäistä ovat pelanneet jo viidessä liigaottelussa kuluvalla kaudella. Keskiviikkona olisi jälleen makea paikka onnistua ja napata kolme pistettä kotiyleisön edessä.


Kaatuuko RoPS kanveesiin keskiviikkona? (kuva: Arno Hämäläinen)

Ilves vs. RoPS 5.8. klo 18.30 Ratinan stadion

LIPUNMYYNTI »

Tietoa Ratinan stadionin ottelujärjestelyistä »

Muista myös Ilves-Appi, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon ja ottelutapahtuman tarjoukset.
Lataa sovellus: App Store » tai Google Play »

Lue myös