Ennakko: Ilves – HJK sunnuntaina Tammelassa

HJK6

Tammelan stadionilla pelataan sunnuntaina odotettu ottelu, kun Ilveksen vieraaksi saapuu sarjakärjessä koko kauden porskuttanut HJK. Tammelan portit aukeavat sunnuntaina klo 17:15 ja kannattaa saapua ajoissa paikalle.

— — —
Ilves – HJK su 17.7. klo 18:30 Tammelan stadion.

Portit auki klo 17:15. 
Otteluisäntänä toimii Dextra. Lue lisää TÄSTÄ.

LIPUT ENNAKKOON:
Netistä TÄSTÄ
Kortteliravintola Kivenheitto, Teiskontie 1.
Tammelan R-kioski, Tammelan puistokatu 35.
— — —

Tammelassa on sunnuntaina vastakkain IS:n tähtipörssiä 18 pisteellä johtavat Ilveksen senegalilainen tähtipelaaja Emile Paul Tendeng (kuvassa) sekä HJK:n japanilaistähti Atom. Viime kaudella HJK vieraili kaksi kertaa Tammelassa (26.6.2015 Ilves-HJK 1-1 sekä 30.8.2015 Ilves-HJK 1-0) ja molemmilla kerroilla Tammela oli loppuunmyyty (5050 katsojaa).

Helsinkiläisvierasjoukkue HJK johtaa Veikkausliigaa. HJK on pelannut 16 ottelua, joista se on voittanut kymmenen, pelannut neljä kertaa tasan ja hävinnyt kahdesti. Kasassa on 34 sarjapistettä. Viime sunnuntaina joukkue kaatoi kotonaan PS Kemin numeroin 2-0 (0-0). Nyt torstaina HJK pelasi puolestaan 1-1-tasapelin Bulgariassa PFC Beroeta vastaan Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen avausosaottelussa.

Mika Lehkosuon luotsaama HJK on nimivahva joukkue ja jokaiselle pelipaikalle löytyy erinomaisia vaihtoehtoja. Laitapakin tontilla häärää jo kuusi maalia laukonut ja eurooppalaisissa suurseuroissa vuosikausia pelannut nigerialainen Taye Taiwo. Lisäksi puolustuksessa on mm. kova serbitoppari Ivan Tatomirovic sekä HJK-ikoni Sebastian Sorsa.

Keskikentällä peliä pyörittävät japanilaistaituri Atom sekä Medo. Helsinkiläisten hyökkäys on myös täynnä kovia nimi, ja kentälle on heittää mm. kuusi maalia tehnyt kolumbialaisnuorukainen Alfredo Morelos, Odu sekä suomalainen jalkapallolegenda Mikael Forssell.

Ilves terveenä kohti sunnuntaita

Ilves on pelannut tällä kaudella 15 ottelua ja saldona on kahdeksan voittoa sekä seitsemän tappiota. Kasassa on 24 sarjapistettä. Viime sunnuntaina joukkue pelasi pitkään väkevästi vierasottelussa sarjakakkosta IFK Mariehamnia vastaan, mutta tehokas kotijoukkue voitti ottelun 3-1 (1-1). Ilveksen ainoan maalin teki Antto Hilska ja syötön tarjoili kukapas muukaan kuin Tendeng.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat sunnuntaina varmuudella ainoastaan poskiluumurtumasta toipuva 18-vuotias keskikenttäpelaaja Diogo Tomas sekä Newcastlessa testileirillä oleva 16-vuotias maalivahti Otto Huuhtanen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa mielenkiinnolla sunnuntaita.

”Treeneissä on ollut tällä viikolla hyvin pelaajia ja olemme päässeet pelaamaan paljon 11 vs. 11 -pelejä. Muutamalla pelaajalla on ollut pieniä vaivoja, mutta ei mitään vakavaa kuitenkaan. Vastaan tulee sunnuntaina kaikkien maakuntien kotiotteluiden ykkössuosikki. Toivottasti tulee paljon yleisöä kannustamaan meitä, kun lähdemme hakemaan isoa päänahkaa suuresta ja mahtavasta HJK:sta.”

”Itse entisenä HJK:n kapteenina tiedän mitä siellä pelaajilta vaaditaan – pelistä ja paikkakunnasta toiseen. Iso ottelu edessä ja meidän pitää olla valmiita taistelemaan. Kenenkään pelaajan ei tarvitse ylittää itseänsä, vaan haluan pelaajieni esiintyvän omalla hyvällä tasollaan ja antavan kaikkensa joukkueen eteen” kommentoi Wiss.

Palvelukartta-pieni

Minetti-kuva3

hjk9

hjk5

hjk8

kausijulkaisu

Lue myös