Ennakko: Kauden viimeinen kotiottelu keskiviikkona

Ilves kohtaa Veikkausliigan kauden viimeisessä kotiottelussaan FC Interin. Tamperelaiset voivat vielä nousta sarjataulukossa viidenneksi, ja turkulaiset käyvät kiivasta pronssikamppailua.

 

Keskinäinen historia

Vuodesta 1999 lähtien yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa pelannut FC Inter on monesti ollut vaikea vastus Ilvekselle. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen oli kuitenkin suosiollinen tamperelaisille.

Juhannuksen alla pelatussa kamppailussa Benjamin Källman avasi maalihanat karatessaan laidalta läpiajoon. Juuri ennen taukovihellystä Hernan Luna teki liigauransa avausmaalin tuikkaamalla pelivälineen Henrik Moisanderin jalkojen välistä rysään. Lopussa Taha Özcelik iski myös uransa ensimmäisen osuman pääsarjatasolla, kun kulmapotku leijaili suotuisasti nuorukaisen puskettavaksi. 2–1-tulos vapautti Ratinan yleisön voitonjuhliin.

Toinen kohtaaminen olikin sitten mollivoittoinen vierasmatkan tehneelle tamperelaisjoukkueelle. Kyseessä oli myös uuden päävalmentajan Toni Kallion ensimmäinen ottelu ykköskäskijänä. Inter-debyyttinsä tehnyt Petteri Forsell oli vaikea pideltävä ja hän tarjoili kotijoukkueen molemmat osumat. Ilvestä monesti aiemminkin rokottanut Timo Furuholm vastasi ensimmäisestä ja Källman toisesta osumasta.

Viisi viimeisintä liigakohtaamista:
21/08/21 Inter 2 – 0 Ilves
23/06/21 Ilves 2 – 1 Inter
18/10/20 Ilves 0 – 2 Inter
11/07/20 Inter 5 – 1 Ilves
22/09/19 Ilves 1 – 0 Inter

 

Uutta ja vanhaa vastakkain

Kolmatta ja samalla viimeistä kauttaan Interiä käskyttävä Jose Riveiro sai joukkueensa vahvaan vireeseen heti kauden alusta lähtien. Hallitseva hopamitalisti miehitti tänäkin vuonna pitkään sarjakakkosen paikkaa, mutta nyt syksyn tullen KuPS ja HJK ovat jo karanneet omille teilleen. Inter taistelee vielä himmeimmästä mitalista

Ilves puolestaan tulee sijoittumaan joko viidenneksi tai kuudenneksi. HIFK on tällä hetkellä edellä kahden pisteen turvin. Suuria paineita kissapedon niskassa ei siis enää ole, mutta ammattiylpeä joukkue haluaa palkita kotiyleisönsä hyvällä esityksellä viimeistä kertaa Ratinassa tänä vuonna.

Viimeisimmät ottelut päättyivät molemmilla joukkueilla tappioihin. HJK kairasi Interistä 2–1-voiton Furuholmin kavennuksesta huolimatta. Ilves taas oli suurissa vaikeuksissa SJK:n vieraana, kun täyden peliajan jälkeen taululla oli 4–0-lukemat. Lisäajalla Joona Veteli ja liigauransa avaumaalin viimeistellyt Oiva Jukkola kuitenkin kaunistelivat loppulukemiksi 4–2.

Kuten usein syksyn loppukierroksilla, osa pelaajista pelaa uransa ensimmäisiä ja osa viimeisiä minuutteja. Jälkimmäiseen ryhmään kuuluu varmuudella Interin pitkäaikainen maalivahti Moisander, joka ripustaa nappulakengät naulaan kauden päätteeksi.

 

Koutsin kommentit

Päävalmentaja Toni Kalliolla on tuoreessa muistissa elokuun vierastappio vanhaa seuraansa FC Interiä vastaan.

Tässä vaiheessa kautta tunnemme vastustajan jo hyvin. Heillä on erittäin vahva hyökkäystrio. Se on hyvä testi meidän joukkuepuolustamiselle. Omissa ei saa kolista niin usein, kuin viime peleissä, Kallio painottaa.

Oma ensimmäinen pelini Ilveksen peräsimessä oli juurikin Interiä vastaan. Sama kolmikko Forsell-Källman-Furuholm hoitivat maalit. Pelimme on mennyt siitä eteenpäin, ja saman haluamme näyttää yleisölle keskiviikkona.

Inter-ikoni Timo Furuholm onkin valitettavan tuttu hahmo, sillä turkulaishyökkääjä on viimeistellyt kaikkiaan yhdeksän liigamaalia kissapedon verkkoon.

”Furkka” on kyllä ollut Ilvekselle vaikea pideltävä. Aina tuntuu osuvan, ja viime pelissään hän teki maalin myös HJK:ta vastaan. Hyökkäys on Interillä iskussa, Kallio tietää.

Viimeiseen kotiotteluun lähdetään voitto mielessä ja rohkealla asenteella.

Haluamme jättää hyvän kuvan ja päättää kauden kotipelit kunnialla. Pelaajat ovat kunnossa, mutta Doni Arifi on pelikiellossa, Kallio mainitsee.

Tavoite on tässä pelissä, mutta tietysti hieman katsotaan jo tulevaankin. Viime pelissä SJK:ta vastaan tehtiin tiettyjä kokeiluja ja saimme siitä hyvää informaatiota. Nyt ehkä haetaan jotain erilaista.

 

Melko tuore valmentajakaksikko Toni Kallio – Joni Lehtonen pohtii pelisuunnitelmaa. (kuva: Jimi Soinila)Ilves vs. FC Inter 
ke 27.10. klo 18.30 Ratinan stadion

Porteilla ei myydä pääsylippuja. Hanki pääsyliput TÄSTÄ: lippu.fi »

 

Lue myös