Ennakko: Ilves isännöi Interiä Tammelassa


Ilves – FC Inter
Pe 19.5. klo 18.30
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tästä linkistä suoraan päivän kertoimiin. (Tuet Ilvestä käyttämällä tätä linkkiä)

Tuure Siira ja Njazi Kuqi taistelevat pallosta rinta rinnan

Oma koti kullan kallis

Kevät on lämmennyt. Ilves pääsee viimein rakkaaseen kotiluolaansa Tammelaan. Evakko parin kilometrin päässä Ratinassa on nyt ns. menneen talven lumia.

Tammelan perinteikäs stadion kaupungin ytimessä rakennettiin jo 1931 – samana vuonna, kun Ilveskin perustettiin. Katsomonosat lähellä kenttää luovat tiiviin tunnelman, eikä ole ihme, että Tammelaa kutsutaan Suomen romanttisimmaksi stadioniksi.

Päävalmentaja Jarkko Wissille stadion on lähellä sydäntä muutenkin, kuin vain työnsä puolesta.

– Mä olen kasvanut siinä vierasmaalin puoleisessa päädyssä. Olen lapsesta asti nähnyt pelit Tammelassa. Mulla on oma rakas suhde siihen. Kotikenttä kaikin puolin, Wiss tunnelmoi.

Turkulaisten värikkäät hahmot

Tällä kaudella FC Inter saa ensimmäisenä kunnian vierailla tupsukorvien pyhätössä. Mitalitaisteluun mielivien sinimustien alkukausi on ollut ailahteleva. Kuudesta ottelusta on kasassa kaksi kappaletta voittoja, tasapelejä ja tappioita.

Viime perjantaina VPS anasti 0-1-vierasvoiton tehottomien turkulaisten nenän edestä. Tulisieluinen päävalmentaja Shefki Kuqi tullee ruoskimaan joukkojaan ylemmäs kahdeksannelta sijalta.

Inter on saanut alakerran avainpelaajansa pelikuntoon ja pyrkii eheyttämään puolustustaan. Kokeneet Ari Nyman ja Mika Mäkitalo rytmittävät peliä keskikentällä. Njazi Kuqi ja Timo Furuholm on yksi Veikkausliigan vaarallisimmista hyökkäyskaksikoista.

Tamperelaiset pysyttelevät kärjen tuntumassa

Ilves on kuuden ottelun jälkeen kymmenellä pisteellään neljäntenä sarjassa. Edellinen peli päättyi Helsingissä 2-0-tappioon HJK:n vieraana. Toisaalta sitä aikaisempi ottelu päättyi 3-0-voittoon hallitsevaa Suomen mestaria IFK Mariehamnia vastaan, joten hyvät mahdollisuudet kotivoittoon on nytkin.

Neljän pitkäaikaisloukkaantuneen pelaajan lista lyhenee yhdellä. Puolustaja Antti Koskisen jalan murtuma on parantunut. Kolme kuukautta kestäneen kuntoutuksen jälkeen hän harjoittelee jälleen täysipainoisesti joukkueen mukana. Teemu Penninkangas, Tariq Kazi ja Jude Nworuh ovat varmuudella sivussa Inter-pelistä.

Historian havinasta nykyhetkeen

Seurat kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa vuonna 1996, jolloin Inter teki debyyttinsä pääsarjatasolla. Kaikki kilpailut mukaan laskettuna keskinäisiä otteluita on kertynyt yhdeksän kappaletta. Ilves on voittanut kuudesti, hävinnyt kahdesti ja kerran pelannut tasan. Viimeisin kohtaaminen oli elokuussa, kun Ilves voitti Veritas Stadionilla 0-1 Lauri Ala-Myllymäen maalilla.

Kuriositeettina mainittakoon, että molempien joukkueiden valmennustiimeiltä löytyy kokemusta Britteinsaarten pääsarjajalkapallosta. Kuqi on pelannut Englannin ylimmällä tasolla Newcastle Unitedin riveissä ja hänen apuvalmentajansa Fabrizio Piccareta on valmentanut paikallisvastustaja Sunderlandia. Ilveksen leiristä Wiss (Hibernian) ja maalivahtivalmentaja Mikko Kavén (Motherwell) pelasivat Skotlannin Valioliigaa sekä apuvalmentaja Toni Kallio (Fulham) Englannin Valioliigaa. Brittifutiksesta tuttu periksiantamaton asenne välittynee perjantainakin kentälle!

Tervetuloa kannustamaan Ilves jälleen voittoon!

Tietoja ottelulipuista ja -tapahtumasta

Aikuiset: muut kuin pääkatsomo 15 €.
Aikuiset: numeroitu paikka pääkatsomosta, ennakkoon 17 € / ovelta 20 €

Opiskelijat ja eläkeläiset: muut kuin pääkatsomo 12 €.
Opiskelijat ja eläkeläiset: numeroitu paikka pääkatsomossa, rivit 1-5, ennakkoon 16 € / ovelta 17 €

Lapset 7-15-vuotiaat: muut kuin pääkatsomo 5 €.
Alle 7-vuotiaat: ilmaiseksi, ei pääkatsomo.

Alennuslippuun oikeuttava todistus esitettävä portilla.

Tammelan koulun portit aukeavat yleisöpalveluineen klo 16.30. Alueella on mm. musiikkia, haastatteluita sekä ruoka- ja juomatarjoilua. Muut portit aukeavat klo 17.30. Perjantaina 19.5. aurinkoiset prematch tunnelmat nostattaa Sami Hintsanen bändeineen.

Maksuvälineenä käyvät käteinen, pankki/luottokortti ja Smartumin kulttuurisetelit.

Ennakkoliput Seamchipistä (klikkaa linkkiä)

Ostamiseen ja toimituksiin liittyvissä kysymyksissä ota yhteys info@seamchip.fi. Jos lippu/liput eivät ole saapuneet ostotapahtuman jälkeen sähköpostiisi tarkasta ensimmäisenä roskaposti.
Lippuja myy myös Ilveksen toimisto (Rieväkatu 2) arkisin klo 9.00 – 16.00.

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös