Ennakko: Ilves ja RoPS iskevät yhteen Napapiirillä

Tiiviin joukkuepuolustuksen askelmerkit jälleen löytänyt Ilves matkaa Napapiirille kohdatakseen tiistaina Rovaniemen Palloseuran, joka puolestaan metsästää avausvoittoaan.Ilves ja RoPS kohtasivat toisensa tänä vuonna jo Suomen Cupissa. B-lohkon hännille jääneet rovaniemeläiset eivät pärjänneet lohkonsa voittaneen kissapedon käsittelyssä, kun Pirkkahallilla merkkautettiin 3–1-lukemat. Kotijoukkueen maalintekijöinä kunnostautuivat Eetu Mömmö, Tiemoko Fofana ja Emile Paul Tendeng. Kavennuksesta vastasi Raymond Gyasi.

Viisi viimeisintä kohtaamista:
01/02/20 SUC  Ilves 3 – 1 RoPS
04/08/19 VEI  Ilves 2 – 2 RoPS
12/05/19 VEI  RoPS 0 – 1 Ilves
26/01/19 SUC  Ilves 1 – 1 RoPS
27/10/18 VEI  RoPS 1 – 0 Ilves

Veikkausliigassa on nyt takana kolme täyttä kierrosta. Kahden tappion jälkeen RoPS avasi pistetilinsä viime perjantaina pelaamalla kotikentällään 2–2-tasapelin FC Hakaa vastaan.

RoPS on muuttunut paljon viime vuosista ja samalla nuorentunut. Menemme vaaralliseen paikkaan, sillä he ovat saaneet ensimmäisen pisteensä ja haluavat varmasti lisää kotikentällään, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää.

Sinipaitojen uusi päävalmentaja Vesa Tauriainen on pitkän linjan futisvaikuttaja Suomessa. Viime kaudella hän valmensi reservijoukkue RoPS/2:n Miesten Kakkosen kärkijoukkueiden joukkoon. Liigatasolla Tauriainen on toiminut päävalmentajana aiemmin KooTeePeen peräsimessä kaudella 2007.

”Vesse” on aivan mahtava tyyppi ja upea persoona. Pelasimme Jarossa yhdessä, vuosi taisi olla 1996. On hienoa, että hän saa mahdollisuuden päävalmentajana. Toivon menestystä, paitsi tietysti tiistaina meitä vastaan, Wiss heittää.

Yhden ottelun enemmän pelannut Ilves puolestaan tasasi puntit KuPSin kanssa pelaamalla maalittoman tasapelin Ratinassa.

– Meille jäi perjantain pelistä käteen itseluottamus omaan puolustamiseen. Olemme päästäneet liikaa maaleja ja nyt nollapeli antoi mahdollisuuden taistella pisteistä. Se oli osoitus siitä, että teemme asioita täydellä sydämellä.

Pallollinen peli vaatiikin onnistuakseen sopivan annoksen taisteluhenkeä.

KuPSia vastaan peli on fyysistä vääntämistä ja selvisimme siitä hyvin. Loppua kohden aloimme jopa hallitsemaan palloa kaksinkamppailujen voittamisen kautta, Wiss jatkaa.

Meillä on ollut oikeastaan jo useamman vuoden ongelmia suoraviivaisten vastustajien kanssa, mutta nyt pelaajamme reagoivat siihen. Sama henki on ollut aistittavissa treeneissä ja kroppa pitää laittaa likoon myös RoPSia vastaan.

Pitkä vierasmatka voi olla uhkan sijasta myös mahdollisuus. Hektisen ottelu- ja harjoitusohjelman keskellä on hyvä saada myös viettää rauhaisaa aikaa joukkueen kesken.

– Lähdemme matkaan jo varhain maanantaiaamuna ja treenaamme vielä myöhään illalla. Pyrimme käyttämään junamatkan hyödyksi. Jutellaan rauhassa ja ollaan joukkueen kanssa yhdessä. Lopulliset päätökset taktiikastamme syntyvät rautatien päällä.

– Loukkaantuneina ovat Joona Veteli, Ilari Mettälä ja Eero Tamminen. Lisäksi Yusif Moussa on hyvin lähellä siirtoa Israeliin, joten hän ei ole enää mukanamme,
Wiss vihjaa.18-vuotias Naatan Skyttä oli mainiossa pelivireessä viimeksi KuPSia vastaan.

RoPS vs. Ilves 21.7. klo 18.30 Rovaniemen keskuskenttä

Ruudun livelähetys »

Lue myös