Ennakko: Ilves ja SJK kohtaavat kesälauantain lämmössä


Ilves saa lauantaina vieraita Pohjanmaalta. SJK yrittää katkaista seitsemän ottelun voitottoman putkensa. Tupsukorvien otteet ovat heitelleet kauden mittaan ja nyt olisi oiva sauma tehdä ryhtiliike ja taistella kolme pistettä plakkariin kotiyleisön edessä.Ilves kohtasi SJK:n viimeksi kesäkuun alussa. Harjoitusottelu päättyi tasatulokseen 2–2. Molemmista Ilveksen maaleista vastasi Ilari Mettälä ja SJK:sta maalin mieheen iskivät Serge Atakayi ja Jeremiah Streng.

Viisi viimeisintä kohtaamista:
10/06/20 CLF  Ilves 2 – 2 SJK
22/02/20 SUC  Ilves 3 – 0 SJK
07/07/19 VEI  Ilves 3 – 0 SJK
22/04/19 VEI  SJK 0 – 1 Ilves
02/02/19 SUC  Ilves 2 – 1 SJKYlä- ja alamäkiä muuten laakealla Seinäjoella

SJK on pelannut Veikkausliigassa vasta vuodesta 2014, mutta siinäkin ajassa mustapaidat ovat ehtineet kerätä runsaasti otsikoita niin hyvässä, kuin pahassa. Heti ensimmäisellä yrittämällä joukkue voitti liigacupin ja sijoittui liigassa hopealle. Nimivahva joukkue raivasi tiensä Veikkausliigan mestariksi seuraavalla kaudella 2015 ja samalla se valittiin Vuoden joukkueeksi Suomen urheilugaalassa. 2016 haaviin tarttui vielä Suomen Cupin mestaruus.

Viime vuosina SJK on lähinnä mainittu päävalmentajien irtisanomisten yhteydessä. Alavireiset otteet kentällä ovat koituneet viimeisimpinä Tommi Kautosen (2018) ja Alexei Eremenko seniorin (2019) kohtaloksi. Täksi kaudeksi peräsimeen kiinnitettiin KuPSissa Suomen mestaruutta juhlinut Jani Honkavaara.

Pelaajistossa riittää niin uusia, kuin vanhojakin pallotaitureita. Tolppien väliin hankittiin Walter Viitala norjalaisesta Sandefjordista. A-maajoukkueen porttejakin kolkutellut Niko Markkula on arvokas lisä puolustuslinjaan. Kapteeni Mehmet Hetemaj sekä Ahvenanmaan sankari Keaton Isaksson ovat kovia pelimiehiä keskikentällä. Ilvestäkin edustanut voimahyökkääjä Tuco seurasi Honkavaaraa Kuopiosta Seinäjoelle. 

Kausi 2020 alkoi SJK:n osalta riemukkaalla 1–0-kotivoitolla TPS:n kustannuksella. Sittemmin seinäjokiset eivät ole onnistuneet täyttä pistepottia kairamaan. Tulossaldo 1-4-3 oikeuttaa seitsemään sarjapisteeseen ja sijoitukseen yhdeksäntenä. Viimeisimpänä käteen jäi yksi piste maalittomassa tasapelissä FC Honkaa vastaan maanantaina.Ilves hakee ryhtiliikettä

Viisi pistettä SJK:n yläpuolella oleva Ilves ei voi olla täysin tyytyväinen nykytilanteeseen. Voittoja, tasapelejä ja tappioita on kaikkia kertynyt kolme kappaletta. Viimeksi sunnuntaina FC Lahti piti pisteet kotonaan 3–2-lukemin. Mastokaupungin tulostaululla oli 3–0-lukemat vielä kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa, kunnes Diogo Tomásin kahdella osumalla tamperelaiset nousivat maalin päähän. Loppukiri ei riittänyt pidemmälle.

Eroa ylempään loppusarjaan oikeuttavaan kuudenteen sijaan on vain maalieron muodossa. Avaimet menestykseen ovat siis edelleen omissa tassuissa. Selkeitä onnistujia kauden mittaan ovat olleet muun muassa Naatan Skyttä, joka 18 vuoden iässäkin pystyy suorastaan dominoimaan yläalueella. Skytän ikätoveri Matias Riikonen on myös ollut pirteä ilmestys tolppien välissä. Eniten vastuuta ovat saaneet jokaisessa yhdeksässä ottelussa pelanneet Tomás, Lauri Ala-Myllymäki, Jair, Iiro Järvinen ja Tuure Siira.

Useat loukkaantumiset ovat verottaneet Ilveksen rosteria. Lahti-ottelussa mukana oli käytännössä kaikki kynnelle kykenevät pelurit, eikä vaihtopenkki silti tullut täyteen. Tällä viikolla tilanne on kuitenkin paranemaan päin. Päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi joukkueen nykykuntoa perjantaina pidettävien viimeistelyharjoitusten jälkeen.


Jair oli keskikentän dynamo myös kesäkuussa SJK:ta vastaan.

Ilves vs. SJK 15.8. klo 17.00 Ratinan stadion

LIPUNMYYNTI »

Tietoa Ratinan stadionin ottelujärjestelyistä »

Muista myös Ilves-Appi, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon ja ottelutapahtuman tarjoukset.
Lataa sovellus: App Store » tai Google Play »

Lue myös