Ennakko: Ilves – KuPS lauantaina Pirkkahallissa

kups3
Ilves pelaa lauantaina Liigacupin viidennen ja samalla viimeisen ottelunsa. Pirkkahallissa pelattavaan otteluun vastustajaksi saapuu kuopiolainen KuPS.

Ilves – KuPS la 20.2. klo 14:30 Pirkkahalli, Tampere.
Liput: 10€ / 8€ / 5€. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi.
Plus- ja VIP-kausikortin jo tilanneille on nimilista pääsylippupisteellä.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.

Ilves on pelannut Liigacupissa neljä ottelua. PS Kemi oli parempi numeroin 3-1, VPS haki niukan 0-1-vierasvoiton, RoPSin kanssa pelattiin maaliton tasuri ja viime tiistaina hallitseva Suomen mestari SJK voitti kireästi 1-0 (0-0).

”Tietenkään ei voi olla tyytyväinen tappioon. Lähdimme otteluun hieman puolustusvoittoisemmin ja osittain se toimi. Pidimme SJK:n pitkiä aikoja muodon ulkopuolella eivätkä he päässeet hallitsemaan palloa vaara-alueella. Lopussa saimme pallon ylärimaan, muttei sen lähemmäksi. Olen osittain tyytyväinen puolustuspeliimme, sillä SJK ei saanut luotua montaa vaarallista maalintekopaikkaa. Puolustuslinjamme etäisyydet toimivat ajoittain erittäin hyvin.” kommentoi Wiss SJK-peliä.

KuPS on pelannut niin ikään neljä ottelua Liigacupissa ja joukkue on kolme pistettä Ilvestä edellä. Viime lauantaina KuPS otti avausvoittonsa, kun VPS kaatui vieraissa numeroin 0-2.

Mika Ääritalo sai maalitilinsä auki, Petteri Pennanen veti hyvillä tehoilla 74 minuuttia ja Juha Hakola sai hyvän 90-minuuttisen alle. Johannes Kreidl pelasi nollapelin ja Babacar Diallon sisääntulo oli vahva. Nämä ovat tämän pelin positiivisia asioita. Puolustuspeli yleisesti oli hyvällä tasolla. Joukkuepelaamisessa meillä on paljon parannettavaa ja pelillisissä asioissa on paljon kehitettävää” kommentoi KuPSin päävalmentaja Marko Rajamäki VPS-ottelun jälkeen.

Kohti lauantaita

Ilves ja KuPS kohtasivat viime kaudella Veikkausliigassa kolme kertaa. Heinäkuussa Tammelassa Ilves voitti Tammelassa 1-0 ja syyskuussa muutaman päivän sisään Ilves voitti ensin Tammelassa 1-0 ja heti perään Kuopiossa 1-2. Joukkueet kohtaavat toisensa noin 50 päivän kuluttua 9. huhtikuuta Kuopiossa Veikkausliigan sarja-avauksessa.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu jonkun verran pelaajia lauantaina. Keskikenttämies Eero Korte on yhä pois, ja hyökkääjä Jonne Hjelmin paluu on jo lähellä, mutta ihan vielä hän ei ole mukana. 16-vuotias Martti Haukioja on edelleen sivussa olkapäävamman takia, puolustaja Antti Koskisella on nivuskipuja ja keskikenttäpelaaja Diogo Tomas ei ole myöskään mukana lauantaina. Nuoret maalivahdit, 15-vuotias Otto Huuhtanen ja 19-vuotias Antti Kuusinen, ovat junioriotteluissa, joten kakkosjoukkueesta tulee maalivahti penkille. Ghanalainen testipelaaja Latif Mohammed on mukana kokoonpanossa myös lauantaina.

Päävalmentaja Wiss toivoo maalihanojen avautuvan lauantaina.

”Aiemmat kolme otteluamme Liigacupissa ovat olleet todella tasaisia ja vähämaalisia. Emme ole päästäneet ainuttakaan pelitilannemaalia, mutta emme ole myöskään tehneet ainuttakaan maalia. Yleisilme meillä on hyvällä tasolla, mutta tulos vielä puuttuu. Viimeisellä kolmanneksella pienet asiat ratkaisevat ja ne näkyvät sitten isosti taululla. Maalintekoasioita on käyty harjoituksissa paljon läpi ja toivottavasti se alkaa näkyä myös pelikentällä.” kommentoi Wiss.

Lue myös