Ennakko: Ilves matkustaa lauantaina Suomen Cupin otteluun Saloon

salpa4

Ilves tulee mukaan Respect Suomen Cupin 4. kierrokselle ja vastustajaksi arvottiin Kakkosessa pelaava Salon Palloilijat. Jännittävä Cup-ottelu pelataan Salossa lauantaina alkuiltapäivällä. Saloon matkustaa myös Ilveksen kannattajabussi.

Kakkosen B-lohkossa pelaavalla SalPalla on jalkeilla nuori ja nälkäinen joukkue, jonka päävalmentajana toimii toista kauttaan David Moore. Mittavan liigauran pelanneet Jukka-Pekka Tuomanen sekä Touko Tumanto neuvottelevat jatkosta salolaisseuran kanssa. SalPan keskikentällä häärää kaiken kokenut salolaisikoni Iku Leino sekä hyökkäyksessä rymistelee röyhkeä Jaakko Oksanen, ja uusista hankinnoista voidaan mainita keskikentän Jon Dollery sekä laitapelaaja Lari Kinnunen.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuvat lauantaina varmuudella joukkueen varakapteenit, puolustaja Heikki Aho (reisi) sekä Marco Matrone (silmä). Molemmat pelaajat ovat jo mukana joukkueharjoituksissa tekemässä oheisjuttuja. Pitkään sivussa ollut keskikenttämies Eero Korte harjoittelee jo täysillä joukkueen mukana ja hänen pelaamisensa on kysymysmerkki.

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa tiistaina täydet 90 minuuttia pelannut keskikentän Lauri Ala-Myllymäki palasi ottelun jälkeen takaisin Suomeen ja Ilveksen harjoituksiin. Nuorukainen on mukana lauantaina Salossa. Torstaina U19-maajoukkueen avauksessa ollut Diogo Tomas palaa perjantaina Tampereelle ja hänen tilanteensa päätetään lähempänä ottelua. Äskettäin SJK:sta Ilvekseen siirtynyt serbitoppari Pavle Milosavljević on heti kokoonpanossa lauantaina Salossa.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa tiukkaa taistelua.

”Ei tietenkään tule olemaan helppo peli lauantaina. Kotijoukkue varmasti taistelee jokaisesta pallosta. Lisäksi kyseessä on ensimmäinen ulkopeli meille ja luvassa on jälleen uusia elementtejä, mutta meidän pitää olla alussa tarkkoja ja tehdä omaa juttuamme. Palasimme maanantaina pieneltä lomalta takaisin harjoituskentälle ja kovaa ollaan menty taas. Paljon kovia harjoituksia, että saamme luotua pohjaa Veikkausliigaa varten. Tottakai haluamme edetä jatkoon Suomen Cupissa.” kommentoi Wiss.

Ilves-maalivahti Mika Hilander uskoo, että luvassa on kova peli.

”Tottakai alempisarjalainen kotijoukkue haluaa laittaa meille kampoihin ja varmasti tulee kova peli. Pääsemme pelaamaan ensimmäistä kertaa ulos tällä kaudella ja se tuo tietysti omat haasteensa. Me emme ole vielä päässeet ulos harjoittelemaan, mutta lauantaina meidän pitää vain valmistautua ammattimaisesti ja hyvin, niin uskon, että olemme iskussa.” kommentoi Hila.

Salpa – Ilves la 12.3. klo 13:15 Urheilupuiston tekonurmi, Salo.

Lue myös