Ennakko: Ilves sisuuntuneena KuPS:n vieraaksi


KuPS – Ilves
La 29.4. klo 16.00
Savon Sanomat Areena

Ilves matkustaa lauantaina Savon sydämeen perinneseura Kuopion Palloseuran vieraaksi.

Ilveksen kannattajat Itäpääty järjestää otteluun kannattajamatkan. Ilmoittautumiseen pääset TÄSTÄ. Lisätietoja Itäpäädyn Facebook-sivuilta ja sähköpostista itapaaty@gmail.com.


Uusi, upea Veikkausliigan kausi alkaa 5.4.2017. IS Extra tarjoaa sinulle nyt mahdollisuuden seurata KAIKKI Veikkausliigan ottelut netistä suorina lähetyksinä ja jälkitallenteina – ja vieläpä erityisen edulliseen kausikorttihintaan. Lähetykset ovat katsottavissa tietokoneella, tabletilla ja kännykällä, vaikkapa mökkilaiturin nokasta tai saunan terassilta!

Tilaa IS Extra tästä linkistä.


Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut. Tästä linkistä suoraan päivän kertoimiin. (Tuet Ilvestä käyttämällä tätä linkkiä)

Ilveksen omat kasvatit Mika Hilander ja Antti Hynynen ovat edustaneet aikuisiällä myös KuPSia. Sittemmin ”Hila” ja ”Hyny” ovat päässeet juhlimaan kuopiolaisten kustannuksella.

 

Tilastopeikko vaanii

Joukkueiden keskinäiset voimasuhteet ovat ainakin toistaiseksi hyvin yksipuoliset. Tasan 20 vuotta on kulunut siitä, kun KuPS edellisen kerran pystyi voittamaan Ilveksen. Tuolloin vuosi oli 1997 ja sarjataso Ykkönen. Sittemmin seurat ovat kohdanneet 10 kertaa, joista Ilves on voittanut yhtä Liigacupin tasapeliä lukuun ottamatta jokaisen, ja vieläpä aina yhden maalin erolla.

Viime kauden Veikkausliigakohtaamisissa tupsukorvat ottivat täydet pistepotit tuloksin 0-1, 1-0 ja 1-2. Tuorein kohtaaminen löytyy kuitenkin vain parin kuukauden takaa, jolloin Suomen Cupin E-lohkon voittaja ratkaistiin Tampereen Pirkkahallissa. Ilves voitti kuuman kamppailun Reuben Ayarnan ja Tucon maaleilla 2-1. Vierasjoukkueen ainokaisen viimeisteli virolaishyökkääjä Ats Purje.

Muutakin kuin nuoria kukkoja

KuPSilla on tämän kauden liigaotteluista kasassa värisuora. Tappio, tasapeli ja voitto oikeuttavat neljään sarjapisteeseen. Viime lauantaina pisteet tasattiin Vaasassa lukemin 2-2. Hyökkäyssuuntaan alati vaaralliset Urho Nissilä ja Gbolahan Salami pääsivät maalin makuun, mutta KuPSin harmiksi keskikenttäpelaaja Reuben Gabriel sai kaksi varoitusta ja suihkukomennuksen. Gabriel on täten pelikiellossa Ilvestä vastaan.

KuPSin keski-ikä on Veikkausliigan pienin, mutta joukkueen runko koostuu kansainvälisilläkin kentillä meritoituneista konkareista. Nigerialaista taitoa Salamin ja Gabrielin ohella edustaa Azubuike Egwuekwe. Järkälemäinen toppari johtaa puolustusta yhdessä kokeneen kapteeni Sebastian Sorsan kanssa. Keskikentän työjuhta Ville Saxman edustaa takuuvarmaa taisteluhenkeä. Skotlannista palannut maalivahti Otso Virtanen on päävalmentaja Jani Honkavaaran luottomies.

 

Ilves on nuollut haavansa

Ilves on tasapisteissä KuPSin kanssa. Tasapeli FC Lahtea vastaan sekä voitto SJK:sta käynnistivät kauden mallikkaasti. Viikko sitten RoPS kuitenkin kaatoi kylmää vettä kissapedon niskaan hakemalla vierasvoiton Ratinasta 0-2-lukemin. Päävalmentaja Jarkko Wiss on herätellyt pelaajiaan uuteen kamppailuun. Harjoitusviikko käynnistyi mäkijuoksulla ja joukkue tulee varmasti sisuuntuneena takaisin pelikentille.

  Olemme harjoituksissa hakeneet nöyryyttä. Siinä auttaa kova ja raaka työ, mutta toki järki pitää pysyä mukana. Joukkuehenki hitsautuu ja olemme käyneet läpi teemoja mm. kollektiiviseen pelaamiseen liittyen. KuPS on vahva joukkue. Pienetkin yksityiskohdat voivat ratkaista pelin. Meidän pitää keskittyä oikeisiin asioihin juuri oikealla hetkellä, Wiss kuvailee.

Keskikenttäpelaaja Tuure Siira peräänkuuluttaa peiliin katsomista ja keskittymistä omaan tekemiseen.
 − KuPSissa on nopeita äijiä ylhäällä. Hyvä jengi, mutta en liikaa lähtisi katsomaan vastustajaa. Nyt pitää saada oma peli rullaamaan, Siira toteaa.

Ilveksen kokoonpanossa ovi heiluu molempiin suuntiin. Hyökkääjä Jude Nworuh sai vastikään pienen nivusvamman, joten hän ei matkusta Kuopioon. Joukkueessa on liikkeellä vatsatautia, joka saattaa pudottaa vielä pari pelaajaa pois. Maalivahti Mika Hilander on puolestaan kärsinyt pelikieltonsa loppuun ja palaa rosteriin. Pitkäaikaisloukkaantuneet Teemu Penninkangas, Antti Koskinen ja Tariq Kazi tekevät varovaisin askelin paluuta pallollisiin joukkueharjoituksiin, joten heidän pelikuntonsa löytynee lähiviikkoina.

Jatkuuko Ilves-kirous Kuopiossa? Katso ottelu Ruutu Plussan tai IS Extran kautta (linkit avautuvat uuteen välilehteen)

Videolla Tuure Siira ennakoi ottelua

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filvesjalkapallo%2Fvideos%2F10154644184487945%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Seuraava kotiottelu

Ilves vs. IFK Mariehamn la 6.5. klo17.00 Ratinan Stadion. Ennakkolipunmyynti

<a href="https://twitter.com/intent/tweet?screen_name=ilvesedustus" class="twitter-mention-button" data-show-count="false">Tweet to @ilvesedustus</a><script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös