Otteluennakko: Ilves vs. VPS

Kotiin Tammelaan

Kesä on täällä! Ilves pääsee viimein rakkaaseen kotiluolaansa Tammelaan. Evakko parin kilometrin päässä Ratinassa on nyt niin sanotusti menneen talven lumia. Tällä kaudella Vaasan Palloseura saa ensimmäisenä kunnian vierailla tupsukorvien pyhätössä. Tapahtuma on samalla Ilves Futis-Liigan kutsuottelu, joten paikalla on paljon keltavihreää tunnustavia junioreita.

Tammelan perinteikäs stadion kaupungin ytimessä rakennettiin jo 1931 – samana vuonna, kun Ilveskin perustettiin. Puukatsomot lähellä kenttää luovat tiiviin ja tunnelmallisen ilmapiirin, eikä ole ihme, että Tammelaa kutsutaan Suomen romanttisimmaksi stadioniksi.

Tänä päivänä Ilves on kehittänyt Tammelan stadionin palveluita edelleen. Uudistuksia 2018 ovat muun muassa:

– Länsipääty on kokonaisuudessaan anniskelukatsomo
– Kivenheiton kulmauksessa on uusi viihtyisä terassi
– Palvelupisteitä on lisätty
– Pääkatsomon vasemmalle sivustalle tuodaan siirtokatsomo, joka on myös anniskelukatsomo
– Guru’s Kitchen -katukeittiö

Lisätietoja »

Aiemmat kohtaamiset

Viime vuonna Ilves ja VPS mittelivät voimiaan kolmesti. Ensimmäisen kohtaamisen voitti Ilves maalein 2-0, jonka jälkeen pisteet jaettiin 0-0- ja 1-1-tuloksilla. Tiukoista väännöistä tuttu tasaisuus on jatkunut tänäkin kautena.

VPS on ensimmäinen joukkue, jonka Ilves kohtaa kuluvana vuonna toistamiseen liigassa. Ensimmäinen ottelu päättyi huhtikuun lopussa 1-1-tasatulokseen. Vaasassa pelatussa ottelussa kotijoukkueen kapteeni Sebastian Strandvall avasi maalihanat, mutta Ilves tuli viimeisillä minuuteilla tasoihin 18-vuotiaan hyökkääjälupaus Niklas Jokelaisen puskumaalilla.

Vaasa luottaa pelitapaansa

Lyhytsyöttöpelin nimeen vannova Petri Vuorinen on toiminut jo kymmenen vuotta valmentajana VPS:ssä. Hänen alaisuudessaan joukkue on tällä kaudella kerännyt 12 pistettä ja sarjasijoitus on viides. Kahdeksasta ottelusta vain kaksi on pelattu vieraissa, joten vaasalaisilla on vielä paljon matkakilometrejä edessään.

Viime maanantaina ”Raita” isännöi FC Honkaa. Vieraiden Javi Hervás aloitti maalinteon, kun hän laukoi Timi Lahden aiheuttaman rangaistuspotkun ohi virolaisvahti Marko Meeritsin. Kippari Strandvall kuitenkin otti joukkueensa reppuselkään ja laukoi upean 1-1-tasoituksen vartti ennen päätösvihellystä. Maali oli Strandvallille jo kauden viides. Ottelu oli hyvä esimerkki VPS:n voimakkaasta pallonhallintapelistä, vaikka voittoa ei irronnutkaan.

Ilves hakee tasonnostoa

Tamperelaiset ovat sarjataulukon seitsemänsinä. Kolme voittoa, kaksi tasapeliä ja kolme tappiota oikeuttavat 11 pisteeseen. Päävalmentaja Jarkko Wissin nuori miehistö oppii matkan varrella paljon uutta. Viime sunnuntaina IFK Mariehamn antoi kotikentällään oppitunnin boksipelaamisesta. 2-0 päättyneessä ottelussa Aleksei Kangaskolkka ja Simon Silverholt karistivat tupsukorvien miesvartioinnin ja iskivät komeat maalit lähietäisyydeltä. Vastaavasti toisessa päädyssä kaksinkamppailutilanteita ei saatu käännettyä tarpeeksi usein laadukkaiksi vetopaikoiksi.

Ilveksellä on siis tappio allaan, mutta synkkyyteen ei auta vajota. Harjoituskentältä on haettu uutta puhtia ja terveystilanne on suhteellisen hyvä. Pitkäaikaisloukkaantuneet Baba Mensah ja Ilari Mettälä jatkavat kuntoutusta kärsivällisesti. Mettälän leikattu jalka paranee hyvää vauhtia ja miehen odotetaan palaavan pelikentille kesäkuun lopussa. Varoitustilin täyttymisen takia pelikiellossa olevan Marius Noubissin lisäksi muita varmoja poissaolijoita ei ole, vaikka muutamalla pelurilla pientä kolhua onkin vaivanaan.

Hyökyvirralle uutta energiaa

Yksi lievästä loukkaantumisesta kärsinyt pelaaja on Eero Hyökyvirta. 19-vuotiaan keskikenttäpelaajan suunta on kuitenkin ylöspäin.

 – Tässä on ollut enemmän tai vähemmän vaivaa muutaman kuukauden ajan. Toisessa jalassa oli kipuja, mutta nyt alan olla taas hyvässä kunnossa. Kävin viikko sitten viikonloppuna pelaamassa yhteistyöseura JJK:n riveissä ja sain siellä hyvin minuutteja alle. Juoksu kulki hyvin ja pelituntuma kehittyy pikkuhiljaa, Hyökyvirta kertoo.

Kun Ilves ja VPS kohtasivat vajaa kuukausi sitten, oli Hyökyvirta järjestelemässä Ilveksen tasoitusta ovelan maalisyötön muodossa.

 – Olimme Vepsua vastaan aika hyvin niskan päällä, vaikka voittoa ei irronnutkaan. Saatiin sieltä kuitenkin hyviä juttuja mukaan. Viimeisin pelimme oli pitkä tappiollinen reissu Maarianhaminaan. Ei auta kuin parantaa ja tällä kertaa ottaa kolme pistettä Vaasalta.

Täksi kaudeksi HIFK:n organisaatiosta Ilvekseen liittynyt Hyökyvirta odottaa innolla ensimmäistä kosketustaan Ilveksen varsinaiseen kotinurmeen.

 – Tosi siisti juttu päästä viimein oikealle kotikentälle Tammelaan. Olen pari vuotta sitten pelannut siellä junnumaaottelun Puolaa vastaan. Silloin meni nilkka klesaksi, eli ei ole sikahyviä muistoja vielä kyseiseltä stadionilta. Seuratasolla pelasin kerran Klubi04:n kanssa TPV:tä vastaan Kakkosessa, mutta muita aiempia matseja ei ole. On hienoa saada kokea Tammelan tunnelma Ilveksen pelaajana.

Päävalmentaja päättäväisenä kotikulmilleen

Tammelan kaupunginosassa varttuneella Jarkko Wissillä ei sunnuntain pelin jälkeen ollut paljon kehuja jaettavana valmennettavilleen. Uusi näytönpaikka halutaan hyödyntää selkeillä valinnoilla.

 – Maarianhaminan reissu oli matkana onnistunut, mutta pelinä huono. Etenkin kaksinkamppailuissa olimme kehnoja. Maanantaina olimme myöhään perillä Tampereella. Tiistaina palauttelimme ja nyt olemme treenanneet kaksi päivää ennen VPS-peliä. Varsinainen lepo on jäänyt vähiin, mutta nyt pitää sysätä IFK-peli taka-alalle ja keskittyä tulevaan. Tarvitsemme kovempaa taisteluasennetta. Pelaamme ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä Tammelassa. Sen pitää näkyä kentällä, joten ei muuta kuin tulta päin, Wiss toteaa.

 – Vepsu on vahvan peli-identiteetin omaava joukkue. He luottavat omaan tekemiseensä. Pallonhallinta on tietysti esillä, mutta on heidän pelinsä monipuolistunut kauden edetessä. Meillä on ollut tasaisia matseja vaasalaisia vastaan. Yleensä niin, että he ovat hallinneet avausjaksoa ja me toista. Tälläkin kertaa meidän pitää tehdä selkeä valinta, että puolustamme koko ryhmänä joko ylhäältä tai sitten alhaalta. Välimalli on huono versio.

Lataa uusi Ilveksen mobiilisovellus – pelipäiväetuja ja informaatiotaIlves – VPS 
pe 18.5. klo 18.30  Tammelan Stadion (Kalevan puistotie 21)   Lipunmyynti »


Otteluisäntänä Autotalo Laakkonen


www.ilvesedustus.fi/veikkaus »


https://kauppa.ruutu.fi/veikkausliiga2018 »
Anna koodi: ILVES2018
ja saat 2kk Ruutu+ puoleen hintaan

Lue myös