Ennakko: Kotiavaus perjantaina Tammelassa

TrePuh-1

Ilves pelaa kauden ensimmäisen kotiottelunsa Suomen kauneimmalla jalkapallostadionilla, Tammelassa, perjantaina. Vastustajaksi saapuu kovakuntoinen IFK Mariehamn. 

Ilves – IFK Mariehamn pe 29.4. klo 18:30 Tammelan stadionilla. 
Portit auki klo 17:30.
Liput ennakkoon, PÄÄKATSOMO (pe 29.4. klo 15:00 asti).
Liput ennakkoon, MUUT KATSOMOT (pe 29.4. klo 18:30 asti).

Liput:
Aikuiset, pääkatsomo (oma numeroitu paikka): ennakkoon 17 € / ovelta 20 €.
Aikuiset, muut kuin pääkatsomo: 15 €.
Opiskelijat ja eläkeläiset, muut kuin pääkatsomo: 12 €.
7-15-vuotiaat, pääkatsomo rivit 1-5 (oma numeroitu paikka): ennakkoon 10 € / ovelta 12 €.
7-15-vuotiaat, muut kuin pääkatsomo: 5 €.
Alle 7-vuotiaat, muut kuin pääkatsomo: ilmaiseksi.

Molemmat joukkueet aloittaneet kautensa vahvasti

Kahden päävalmentajan, Peter Lundbergilla ja Kari Virtasella, johdolla porskuttava vierasjoukkue IFK Mariehamn on pelannut Veikkausliigassa jo viisi ottelua, joista se on voittanut kolme, pelannut kertaalleen tasan ja hävinnyt ainoastaan kerran. IFK Mariehamn on tällä hetkellä sarjassa toisena. Viime sunnuntaina joukkue pelasi Maarianhaminassa maalittoman tasapelin sarjakärki HJK:n kanssa.

”Meillä oli kaikkineen paljon paikkoja, mutta samalla vaikeuksia vastustajan erikoistilanteiden kanssa. Annoimme liikaa kulma- ja vapaapotkuja. Puhuimme tästä tauolla ja paransimme siinä suhteessa toisella puoliajalla. Viimeinen silaus puuttui kuitenkin niissä tilanteissa, joissa kyseessä tosiaan oli maalin tekeminen” kommentoi Lundberg maarianhaminalaisten nettisivuilla.

IFK Mariehamnilla on miehistössään paljon kokeneita Veikkausliiga-konkareita. Joukkueen tukirankana toimii vahvat topparit, kapteeni Jani Lyyski ja Kristian Kojola. Hyökkäyspäässäkin löytyy laatua, sillä Dever Orgill, Diego Assis sekä Aleksei Kangaskolkka aiheuttavat jatkuvasti harmaita hiuksia vastustajien puolustuksille.

Kauden 2016 kotiavaus Tammelassa

Ilves on aloittanut Veikkausliigan hienosti. Takana on kaksi vierasottelua ja molemmista on ollut tuomisina kolme sarjapistettä. KuPS kaatui numeroin 0-1 (0-1) Emile Paul Tendengin maalilla ja SJK kaatui numeroin 0-2 (0-0) Lada lahtisen ja Tendengin maaleilla.

”Ottelu eteni suunnitelmien mukaan ja toisen jakson esitys oli meiltä erittäin hyvä. Puolustimme kärsivällisesti, loimme painetta vastustajalle ja saimme tehtyä vaarallisia hyökkäyksiä. Voitto tuntuu hyvältä” kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss Sienäjoelta napatun vierasvoiton jälkeen.

Ilveksen loukkaantumislistalla on ainoastaan kaksi pelaajaa. Nuori maalivahti Otto Huuhtanen on toipumassa sormimurtumasta ja puolustaja Antti Koskisella on nivusvaivoja. Joukkueessa oli tällä viikolla orastavaa vatsatautiepidemiaa, mutta se saatiin onneksi kuriin.

Ilveksen päävalmentaja Wiss odottaa mielenkiinnolla kotiavausta.

”Pelaajatilanteemme on hyvä. Muutamalla pelaajalla oli tällä viikolla vatsatautia ja hetken aikaa näytti siltä, että tauti lähtee leviämään, mutta onneksi ei kuitenkaan lähtenyt. Perjantain kotiavaus on kauden ensimmäinen tapahtumamme luonnonnurmella. Se on valitettava tosiasia ja sen kanssa on vaan selvittävä. Ottelun alku tulee olemaan meille tosi tärkeä siinä suhteessa, että miten löydämme rytmin ja miten totumme pallon käyttäytymiseen nurmella.”

”Olin katsomassa IFK Mariehamnin ottelun Seinäjoella aiemmin tällä kaudella, jonka lisäksi olen nähnyt heidän otteluitaan videolta. Olen opiskellut heidän vahvuuksiaan ja heikkouksiaan, ja nyt koitamme kääntää ne meille sopiviksi. Heillä on mielestä koko sarjan tämän hetken vaarallisin tutkapari, kun hyökkäyksessä Orgill ja Assis ovat todella kovassa vireessä” kommentoi Wiss.

Ilves – IFK Mariehamn pe 29.4. klo 18:30 Tammelan stadionilla. 
Portit auki klo 17:30.
Liput ennakkoon, PÄÄKATSOMO.
Liput ennakkoon, MUUT KATSOMOT.

Lue myös