Ennakko: Pirkanmaan derby perjantaina Valkeakoskella

haka4
Suomen Cupin 5. kierroksella on luvassa perjantaialkuiltana melkoinen herkkupala, kun FC Haka ja Ilves kohtaavat Pirkanmaan derbyssä. Ottelu Valkeakoskella käynnistyy klo 18:00. Ilvekseltä lähtee otteluun kannattajabussi.

Joukkueet kohtasivat harjoitusottelun merkeissä Pirkkahallissa helmikuun lopulla ja tuolloin Haka nousi toisella jaksolla voittoon numeroin 2-4 (2-1). Haka aloittaa sarjakautensa Ykkösessä muutaman viikon päästä ja Ilveksen avausmatsi Veikkausliigassa on puolestaan tulevan viikon lauantaina Kuopiossa.

Hakalla on jalkeilla kova nippu. Viimeisimpänä hankintana Valkeakoskelle siirtyi 193-senttinen kamerunilais-yhdysvaltalainen keskuspuolustaja Etchu Tabe. Jos hänen pelilupa saadaan kuntoon, niin Tabe nähdään perjantain Cup-trillerissä. Ilveksen mukana viime kaudella olleet puolustaja Henri Malundama sekä laitahyökkääjä Emenike ovat myös mielenkiintoisia pelaajia Hakan joukkueesta.

FC Hakan Joni Mäkelä odottaa derbyä vesi kielellä.

”Joukkueessa on tosi hyvät fiilikset ja on siistiä kohdata Ilves derbyssä. Vielä, kun peli on kotikentällä, niin mikäs sen parempaa. Nyt kyseessä on tosipeli ja päämääränä on mennä jatkoon. Ilves tulee varmasti tosi lujaa ja haluaa näyttää. Olemme osoittaneet, ettemme ole Ilvekselle helppo vastustaja” kommentoi Mäkelä Hakan nettisivuilla.

Valkeakoskelaisten päävalmentaja Kari Martonen toivoo kotiyleisön tukea.

”Meillä on hyvä harjoitusviikko takana ja pelaajista on aistittavissa hyvää virinää. Huomaa, että edessä on taas virallinen ottelu ja vastassa Ilves cupissa, jossa peli on kerrasta poikki. Toivon, että meidän kotiyleisö ottaa meidät heti omakseen ja kannustaa. Se on myös vuorovaikutusta, sillä meidän täytyy esiintyä siten, että yleisö lähtee mukaan kannustamaan alusta saakka. Siitä on meille ehdottomasti iso apu” kommentoi Martonen Hakan nettisivuilla.

Reuben Ayarna heti mukana Ilveksen kokoonpanossa

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu perjantaina varmuudella keskikenttämies Marco Matrone, joka kuntoutuu kovaa vauhtia silmäleikkauksestaan. Myös senegalilaisvahvistus Emile Paul Tendeng on perjantaina  sivussa pienen reisivamman takia. Molempien pelaajien toivotaan olevan kehissä sarja-avauksessa Kuopiossa.

Lisäksi muutaman pelaajan pelikunto ratkeaa perjantain aikana. Uunituore sopimuspelaaja, ghanalainen keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna, on saanut peliluvan ja hänet nähdään heti Ilveksen kokoonpanossa Valkeakoskella.

Ilves-toppari Samu Nieminen odottaa innokkaana Haka-matsia.

”Helmikuussa hävisimme Pirkkahallissa Hakalle ja siitä pelistä jäi todella paljon hampaankoloon. Nyt molemmat joukkueet ovat Cupissa jo aika pitkällä ja varmasti tasainen ottelu luvassa. Valkeakoskella tullaan näkemään kovaa taistelua jokaisesta pallosta. Harjoituksissa ollaan menty hyvällä sykkeellä ja taistelu pelipaikaikasta on kova. Treeneissä on ollut odottavainen ja hyvä fiilis. Kyllä Pirkanmaan derby sytyttää jokaisen jätkän taistelemaan entistä enemmän” kommentoi Nieminen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss hakee revanssia.

”Ei mitään pulinoita – nyt on kylmästi revanssin paikka! Viime viikolla FC Lahtea vastaan pelatun harjoitusottelun jälkeen kaipaan joukkueelta lisää terävyyttä kaksinkamppailuihin. Kyllä pelaajista näkee, että derby on tulossa, sillä treenikentällä ollaan menty kovaa, taisteltu palloista ja otettu vastaan sekä annettu taklauksia. Parin pelaajan kohdalla pelikunto on vielä epävarmaa treeneissä tulleiden pikkukolhujen takia. Tiukka taistelu luvassa perjantaina” kommentoi Wiss.

Suomen Cupin 5. kierros:
FC Haka – Ilves pe 1.4. klo 18:00 Tehtaan kenttä, Valkeakoski.

Lue myös