Ennakko: PS Kemi – Ilves lauantaina Oulussa

kemi1

PS Kemi – Ilves la 7.5. klo 16:00 Raatin stadion, Oulu.
IS Extra näyttää ottelun livenä TÄSTÄ.
Ruutu+ näyttää ottelun livenä TÄSTÄ.

Ilveksen vieraspeliviikko jatkuu lauantaina Oulussa. Isäntäjoukkueena toimii PS Kemi, jonka oma kotikenttä Kemissä ei ole vielä kunnossa, joten ottelu pelataan Raatin stadionilla, Oulussa.

Täksi kaudeksi Veikkausliigan noussut PS kemi on esiintynyt alkukauden aikana ennakkoluulottomasti ja pirteästi. Joukkue on pelannut nyt viisi ottelua, joista se on kerännyt seitsemän pistettä. Viime keskiviikkona PS Kemi taipui Kuopiossa KuPSille numeroin 2-0.

”On tyhjä lause sanoa näin hävityn pelin jälkeen: viiteen peliin on tehty kaksi maalia, hirveä apina on nyt selässä. Meillä oli samanlaisia hyviä maalintekopaikkoja kuin KuPSillakin. Tilaa ja aikaa ei ole niin paljon kuin Ykkösessä Tekopaikassa pitää olla aggressiivisempi ja painaa loppuun asti, jotta saa maalin tehtyä” kommentoi kemiläisten päävalmentaja Jari Åhman KuPS-tappion jälkeen.

Kuten alkukaudesta ollaan nähty, niin PS Kemillä on kasassa erittäin taisteleva ja sisukas joukkue. Monista laadukkaista ulkomaalaisvahvistuksista mainittakoon puolustajat Zeljko Savic ja Muller Pereira Roque, kapteenikeskikenttämies Billy Ions (kuvassa vasemmalla) ja hyökkäyksen sekä hyökkäyksen Christian Eissele ja Ryan Gilligan. Kotimaisista pelaajista keskikentän Joona Veteli ja Matias Ojala kuuluvat myös joukkueen runkopelaajiin.

Ilveksellä viikon toinen vierasottelu

Ilves on puolestaan pelannut neljä sarjaottelua, joista saldona on kuusi pistettä. Kaksi ensimmäistä ottelua päättyi voittoon ja kahdessa viime ottelussa on tullut tappiot. Viime keskiviikkona Helsingissä pelattiin erittäin kaksojakoinen ottelu, missä Ilveksen erinomainen avausjakso kuihtui toisella jaksolla kasaan ja HJK otti lopulta selkeän 5-1-kotivoiton.

”Toinen jakso oli massiivinen pettymys. Jos positiivisia asioita haetaan, niin ensimmäisellä jaksolla saimme tehtyä HJK:n aika turhautuneeksi. Vielä kun saamme kaksi hyvää jaksoa samaan otteluun, niin pisteitä alkaa taas tulla” kommentoi Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss HJK-pelin jälkeen.

Ilveksen kokoonpanossa ei ole edelleenkään paljon poissaoloja. Maalivahti Otto Huuhtanen (sormi) sekä laitapuolustaja Antti Koskinen (nivunen) ovat varmoja poissaolijoita. Serbitoppari Pavle Milosavljevic sai viikko sitten perjantaina kotiottelussa IFK Mariehamnia vastaan pienen nivusvamman ja mies oli sivussa keskiviikon vierasottelusta HJK:ta vastaan. Milosavljevicin pelaaminen lauantaina on vielä kysymysmerkki.

”Pelit tulevat lyhyellä aikavälillä, mutta saamme lauantaina taas monelle pelipaikalle tuoreita jalkoja. Ottelusta tulee meille kova haaste pitkine junamatkoineen. Meidän pitää saada pidettyä paketti ja järki kasassa koko 90 minuuttia, niin uskon, että saamme hyvän tuloksen.”

”Olemme katsoneet joukkueen kanssa videolta viime keskiviikon HJK-ottelumme. Omista virheistämme tuli ne maalit meidän päähän ja nyt otetaan niistä virheistä opiksi. Muuten meillä on pelaaminen kunnossa” kommentoi Wiss.

— —

Kauden toinen kotiottelu tulevana perjantaina:
Ilves – PK-35 Vantaa pe 13.5. klo 18:30 Tammelan stadionilla.
Vielä ehdit hankkia kausikortin TÄSTÄ.

Lue myös