Ennakko: Seuraavaksi pisteiden hakuun Seinäjoelta

 

Ilves pelaa Veikkausliigan runkosarjan viimeisen vieraspelinsä Seinäjoella. Kotijoukkue SJK on piristynyt viime viikkoina ja taistelee tosissaan paikasta kuuden parhaan joukkoon eli ylempään mestaruussarjaan. Viidentenä majaileva Ilves on ollut seinäjokisia vastaan sangen tehokas viime vuosina.

 

Joukkueet kohtasivat viimeksi elokuussa. Yli kahden tuhannen silmäparin edessä Ratinan nurmella nähtiin vauhdikas kamppailu, joka hyvistä maalipaikoista huolimatta päättyi maalittomana. SJK on viimeksi onnistunut kairaamaan voiton Ilveksestä yli neljä vuotta sitten.

12 ottelun tappioton putki:

15/08/20  VEI  Ilves 0 – 0 SJK
10/06/20  CLF  Ilves 2 – 2 SJK
22/02/20  SUC  Ilves 3 – 0 SJK
07/07/19  VEI  Ilves 3 – 0 SJK
22/04/19  VEI  SJK 0 – 1 Ilves
02/02/19  SUC  Ilves 2 – 1 SJK
20/08/18  VEI  SJK 2 – 3 Ilves
26/06/18  VEI  SJK 2 – 3 Ilves
29/04/18  VEI  Ilves 1 – 1 SJK
27/09/17  VEI  SJK 0 – 0 Ilves 
22/06/17  VEI  Ilves 1 – 0 SJK
15/04/17  VEI  SJK 1 – 2 Ilves

Meillä on tosiaan ollut hyviä otteluita SJK:ta vastaan. Seinäjoen hienolle stadionille on mukava mennä pelaamaan. Tässä vaiheessa kautta sekin on hyvä lisämauste, että molemmilla joukkueilla on edelleen panosta pelissä, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo.

Vaikean alkukauden jälkeen piristynyt SJK on sarjataulukossa seitsemäntenä. Pisteitä on kasassa 26 ja maaliero on pyöreä nolla. Ilves on neljä pistettä ylempänä sijalla viisi, ja maaliero on kolme plussan puolella. Väliin jää FC Lahti 29 pisteellä, joten tasaista on keskikastissa. Viimeisistä paikoista ylempään loppusarjaan käydään taistelua marraskuulle asti.

Ilves ja SJK pelasivat molemmat viimeksi sunnuntai-iltana. Kissapeto joutui tyytymään 0–2-kotitappioon, kun sarjakolmonen FC Inter hyödynsi kliinisesti paikkansa. Viime kauden maalikuningas Filip Valencic vastasi molemmista osumista.

Tappiosta on aina hieman vaikea löytää positiivisia asioita, mutta mielestäni pelasimme oikein tasaisen ottelun. Laitoimme kampoihin ja teimme pelistä Interille vaikean. Muutaman tilanteen häviäminen yksilötasolla maksoi pisteet. Niistä pitää oppia.

Seinäjokiset puolestaan hakivat räntäsateessa Maarianhaminan IFK:lta 3–2-vierasvoiton. SJK oli vielä viisi minuuttia ennen täyttä aikaa tappiolla, mutta Emmanuel Ledesma tasoitti 86. minuutilla. Voittomaali syntyi 89. minuutilla Matej Hradeckyn komealla kaukolaukauksella.

SJK:lla on nyt voitto alla hyvällä itseluottamuksella. Olipahan myrskyinen sää Maarianhaminassa. Se oli hyvä muistutus, että talvi tulee ja sen myötä jalkapallokin hieman muuttuu. Heiltä löytyy pallovarmuutta ja taitavia pelaajia, mutta kaksinkamppailujakin on varmaan luvassa, Wiss arvioi vastustajaa.

Täksi kaudeksi SJK:n peräsimeen kiinnitettiin KuPSissa Suomen mestaruutta juhlinut Jani Honkavaara. Tolppien väliin hankittiin Walter Viitala norjalaisesta Sandefjordista, tosin suurimman torjuntavastuun on kantanut Jaro-kasvatti Jesse Öst. A-maajoukkueen porttejakin kolkutellut Niko Markkula on arvokas lisä puolustuslinjaan. Kapteeni Mehmet Hetemaj sekä Hradeckyn veljessarjan kuopus Matej ovat kovia pelimiehiä keskikentällä. Ilvestäkin edustanut voimahyökkääjä Tuco seurasi Honkavaaraa Kuopiosta Seinäjoelle.

Ilveksen joukkueesta on myös helppo nostaa onnistujia esille. Lauri Ala-Myllymäki on saanut vastuuta kauden jokaisessa ottelussa. Hän ja kauden komeetta Naatan Skyttä jakavat joukkueen sisäisen maalikuninkuuden kuudella osumalla. Veikkausliigan syyskuun joukkueeseenkin valittu Felipe Aspegren on luottoratsu oikealla laidallaan. Keskikentän pohjalla Jair on kansainvälisen tason pelin rytmittäjä ja juoksukone. Varmoja poissaolijoita ovat aiempaan tapaan Janne Saksela, Ilari Mettälä ja Eero Tamminen.

Tässä vaiheessa ei video- tai taktiikkapalavereilla ole enää suurta roolia. Päivän kunto ja halu voittaa korostuvat. Tänään keskiviikkona valmistavat treenit eivät lähteneet parhaimmalla mahdollisella tavalla käyntiin, mutta ei annettu sen lannistaa. Saatiin lopulta hyvä tapahtuma aikaiseksi. Uskon, että torstaina ollaan valmiina taistelemaan pisteistä, Wiss toteaa.

 

Joona Veteli keskikentän pyörteissä

SJK vs. Ilves   torstai 22.10. klo 18.30 Seinäjoki

Ruudun livelähetys »

 

Lue myös