Ennakko: Ilveksen Turun kiertue jatkuu FC Interin vieraana
Ilveksen liigakauden toinen vierasottelu pelataan ensimmäisen tapaan Turussa. Tiistaina paikallisesta Palloseurasta ei ollut tamperelaisille vastusta, ja nyt lauantaina tasoa mitataan kaupungin ykkösseura FC Interiä vastaan.Vuodesta 1999 lähtien yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa pelannut FC Inter kohdattiin viime kaudella kolmesti, joista saldona keltavihreille oli kaksi voittoa ja sinimustille yksi. Kauden päätteeksi hopeamitalisti Inter keräsi vain yhden pisteen enemmän, kuin neljänneksi jäänyt Ilves.

Viime kaudella kauhua kylväneestä hyökkäystriosta Filip Valencic, Mika Ojala ja Timo Furuholm on jäljellä vain jälkimmäisin. Inter pyrkii kiristämään vyötä talouspuolella, mutta joukkueessa on edelleen laadukasta osaamista. Etenkin Alvaro Muñiz ja Anthony Annan ovat kovia pelimiehiä keskikentän keskustassa.

Tällä hetkellä Jose Riveiron suojatit ovat viidensinä sarjataulukossa kahden kierroksen jälkeen. Alla on 3–1-voitto RoPSista ja viimeisimpänä 0–1-tappio KuPSille.

Ilves puolestaan kulkee voittoputkessa. Värikkäässä avausottelussa kaatui IFK Mariehamn 4–3 ja viime tiistaina TPS:ltä haettiin tiukka 1–0-vierasvoitto. Saavutuksen merkityksellisyyttä lisää se, että kissapeto pelasi yli tunnin verran vajaamiehisenä Tatu Miettusen saatua kaksi varoitusta ja ulosajon. Ottelun ainokaisesta vastasi turkulaislähtöinen Ilari Mettälä.Koutsin kommentit

Ilveksen päävalmentaja kokee tämän viikon aiemman Turun vierailun olleen aivan oma lukunsa.

TPS-peli on jätetty taakse. Yli tunnin kun pelaa vajaalla, niin se muokkaa peliä voimakkaasti ihan omanlaisekseen, Wiss kertoo.

Oppituntina oli oikeastaan vain oma pallollinen pelaamisemme, eli pelin avaaminen ja rakentaminen. Se pitää saada nopeammaksi ja laadukkaammaksi.

Ilveksen riveistä puuttuu ainoastaan loukkaantunut Joona Veteli ja pelikieltoa kärsivä Tatu Miettunen.

Pelaajatilanne on hyvä ja treeneissä riittää miehiä. Varmaan jonkin verran tulemme pyörittämään palettia. Tarvitaan nopeita jalkoja Interiä vastaan, Wiss toteaa.

Interillä on oma selkeä pelifilosofiansa. Sellaisia joukkueita vastaan on aina hieno pelata. Se antaa meille selkeän lähtökohdan. Tulemme odottamaan tiettyjä hetkiä, jolloin mennään kovaa. Prässitasot varmasti vaihtelevat.

Kun kone on lähtenyt käyntiin, niin jalkaa ei nosteta kaasulta.

Olemme tietysti tyytyväisiä ensimmäisten pelien tuloksiin. Ollaan maistettu voittoa ja sitä halutaan lisää, Wiss päättää.Mika Hilanderilla on alla vakuuttava nollapeli. (kuva: Jimi Soinila)

 

FC Inter vs. Ilves 11.7. klo 17.00 Veritas stadion

Ruudun livelähetys »

Lue myös