Ennakko: Kauden viimeinen kotipeli voi varmistaa mitalin

Ilves vs. PS Kemi perjantaina klo 18.30

Seurat ovat pelanneet vastakkain kahdesti tällä kaudella. Toukokuussa tupsukorvat jäivät nuolemaan näppejään, kun Tammelassa päädyttiin vauhdikkaiden vaiheiden jälkeen 2-4-tulokseen. Elokuussa Sauvosaaren kentällä pelattiin maaliton tasapeli.

Kauden kolmannessa kohtaamisessa Ilveksellä on kalavelkoja maksettavana. Molemmilla joukkueilla on kovat panokset pelissä. Pitkän sarjan loppusuora häämöttää, kun kaksi kierrosta on enää pelaamatta.

Meri-Lapissa tuuliset oltavat

PS Kemi on sarjassa kymmenentenä. Kausi on ollut melkoista vuoristorataa. Voitot ja tappiot vuorottelevat useamman pelin ryppäissä. Esim. kesän alussa kemiläiset pelasivat viisi ottelua putkeen ilman tappioita pistesaldolla 11. Heti perään tuli synkkä jakso, jossa viidestä ottelusta irtosi vain yksi piste.

Syksyä kohden piristynyt joukkue näytti varmistavan sarjapaikkansa jo hyvissä ajoin, kunnes mainio vire hiipui. Viimeisimmästä kuudesta ottelusta on kertynyt neljä tappiota ja kaksi tasapeliä. Sunnuntaina ankkuririnnat johtivat SJK:ta kotiyleisön edessä kahdella maalilla, mutta lopulta oli tyytyminen 3-3-tasatulokseen.

Sarjataulukossa putoamiskarsintapaikalla oleva HIFK huohottaa yhä niskaan. Ero on kutistunut yhdeksästä neljään pisteeseen. Yksikin voitto varmistaisi Kemin liigastatuksen myös ensi vuodelle. Päävalmentaja Jari Åhmanin käskytit haluavat tarinalle onnellisen lopun.

Katseet kohdistuvat etenkin hyökkääjä Rasmus Karjalaiseen, joka on pelannut kauden jokaisessa ottelussa. Hän on kahdeksalla maalillaan kemiläisten paras maalintekijä. Muita suuria vastuunkantajia ovat mm. Abdoulie Mansally ja Momodou Ceesay. Mansally hallitsee kaikki vasemman laidan roolit ja lähes kaksimetrinen hyökkääjä Ceesay on kova pelote maalin edustalla.

Viimeinen kotipeli täynnä jännitystä

Isäntäjoukkue Ilves keikkuu kärkikahinoissa. Sarjasijoitus on tällä hetkellä kolmas, tasapisteissä kakkosena majailevan KuPS:n kanssa. Ainoastaan parempi maaliero pitää kuopiolaiset etumatkalla.

Samaiset hopeamitalia jahtaavat joukkueet kohtasivat sunnuntaina Tammelassa. Peli näytti pitkään päättyvän maalittomana, kunnes lisäajalla Teemu Penninkangas puski kulmatilanteesta 1-0-voittomaalin kotiyleisön suureksi riemuksi.

FC Lahti ja IFK Mariehamn väijyvät sijoilla neljä ja viisi. Heidän hävittyään omat ottelunsa maanantaina, kasvoi piste-ero neljään. Ilveksellä onkin nyt oiva mahdollisuus varmistaa itselleen vähintään pronssinen Veikkausliiga-mitali sekä paikka himoittuihin Eurocup-otteluihin.

Pitkään kauteen on mahtunut myös harha-askelia, mutta paraikaa Tampereella saadaan nauttia hienoista futishetkistä. Ilves on hävinnyt kesäkuun jälkeisistä 17 ottelustaan vain yhden, ja senkin sarjakärki HJK:lle. Seitsemästä viimeisimmästä kotipelistä irtosi kuusi voittoa.

Luottopuolustaja Felipe Aspegren on parantunut nielurisatulehduksestaan ja tähtihyökkääjä Tucon yhden ottelun pelikielto on kärsitty. Päävalmentaja Jarkko Wissillä on koko pelaajarosteri käytettävissä.

Tammelan iltavaloissa on luvassa tunnelmallinen jalkapallo-ottelu, joka voi ratkaista usean eri seuran kohtalon.

Tietoja ottelutapahtumasta

Kauden viimeisen kotiottelun kunniaksi Ilves alentaa pääsylipun hintaa. Kampanja koskee muita kuin pääkatsomoa. Liput kustantavat vain 7€/kpl.

Ennakkoliput ovat myynnissä verkkokaupassa  www.seamchip.fi/ilvesjalkapallo , Kortteliravintola Kivenheitossa, Tammelan puistokadun R-Kioskissa sekä Ilveksen toimistolla (Rieväkatu 2).

Portit tapahtuma-alueelle aukeavat klo 17.30. Otteluisäntänä toimii Lännen Palveluyhtiöt Oy.


Ilves – PS Kemi
Pe 20.10. klo 18.30
Tammelan stadion

Veikkauksen vedonlyönnissä kaikki Veikkausliigan ottelut.

Tätä linkkiä käyttämällä pääset suoraan päivän kertoimiin ja tuet samalla Ilveksen juniorityötä:
www.ilvesedustus.fi/veikkaus

<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/IlvesEdustus">Tweets by IlvesEdustus</a> <script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lue myös