Ennakko: VPS – Ilves, voitottoman ja voitokkaan kohtaaminen


Hallitseva cup-mestari ja kaksi viimeisintä liigaotteluaan voittanut Ilves matkustaa lauantai-illaksi Vaasaan. VPS ei ole voittanut vielä ainuttakaan liigaottelua, mutta joukkue on ennenkin venynyt pisteille tiukoissa paikoissa Ilvestä vastaan.

Kaudella 2018 peräkkäin sarjassa sijoittuneet Ilves ja Vaasan Palloseura ovat perinteisesti pelanneet todella tasaväkisiä otteluita. Viime kesän kolmesta kohtaamisesta Ilves voitti yhden ja kaksi pelattiin tasan. Samalla kaavalla mentiin myös 2017. Kuluvan vuoden alussa tamperelaiset olivat kuitenkin selvästi niskan päällä. Helmikuussa pelattu Suomen Cupin ottelu päättyi Ilveksen 3-0-voittoon Ilari MettälänTatu Miettusen ja Jairin maaleilla. Huhtikuussa Ratinan stadionilla päädyttiinkin sitten jälleen maalittomaan tasatulokseen liigan kotiavauksessa.

Tänä vuonna 95-vuotista taivaltaan juhlivan VPS:n kausi on ollut mollivoittoinen. Petri Vuorinen on toiminut vaasalaisten valmentajana yli kymmenen vuotta, joista neljä viimeisintä päävalmentajana. Nyt on menossa kenties haastavin kausi. 12 liigaottelun aikana joukkue ei ole onnistunut voittamaan kertaakaan, mutta tasapelejä on kertynyt peräti seitsemän kappaletta. Yhtä monta pistettä oikeuttavat sarjakarsijan paikalle. Viimeisimmässä ottelussaan ”Raita” venyi Samu Alangon maalilla 1-1-tasapeliin FC Interin vieraana. Kuvaavaa on, että Vepsun edellinen kotivoitto on noin vuoden takaa (4.7.2018).

Ilves puolestaan marssii cup-voiton jälkimainingeissa voitokkaana myös Veikkausliigassa. Kahdessa viimeisimmässä tupsukorvien liigaottelussa on nähty enemmän maaleja molempiin päihin, kuin siihen astisella kaudella yhteensä. Toukokuun lopussa kaadettiin FC Inter vieraissa 3-2 ja viime tiistaina Tammelassa todistettiin 4-2-voittoa KPV:sta. Kokkolalaisten verkkoon osuivat Lauri Ala-Myllymäki kolmesti ja Ilari Mettälä kertaalleen.

Vepsulla on monivuotinen valmentaja ja oma tyylinsä. Voittoja ei ole tullut, mutta taistelutahtoa sieltä löytyy ja ehkä pelitapakin on suoraviivaistunut. He ovat siinä tilanteessa, että voittoja on pakko tulla etenkin kotona, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss arvioi.

Meillä on ollut tasaisia tiukkoja vääntöjä vaasalaisia vastaan. Voihan olla, että voiton hakemisen paine tuntuu joissakin ratkaisuissa. Myös se vaikuttaa pelirytmiin ja pallonhallintaan, että me siirrymme nyt yhden valmistavan treenin jälkeen pelaamaankin tekonurmelle.

Loukkaantuneiden listalla on vielä ainakin kuukauden päivät hyökkääjä Aleksi Tarvonen ja laituri Santeri Haarala. Puolustuspään monitoimimies Matias Ojalan pelaaminen on nuhakuumeesta johtuen epävarmaa.

Kokonaisuudessaan terveystilanteemme on edelleen ihan ok. Peliajasta pitää taistella ja jokainen piste täytyy ansaita kentällä. Täysin selkeää voittajasuosikkia ei ole mielestäni yhdessäkään matsissa, on tämä niin tasainen ja yllätyksellinen sarja. Usein päivän kunto ratkaisee, Wiss toteaa lopuksi.

Syntyykö ”Lämmiltä” jälleen hattutemppu?

VPS vs. Ilves la 29.6. klo 17.00 Elisa Stadion, Vaasa

Katso Ruudun livelähetys

Ottelu on luonnollisesti myös Veikkauksen pitkävetokohde, katso kertoimet täältä.

Muista myös Ilves-app, josta näet ensimmäisenä kotijoukkueen avauskokoonpanon pelipäivänä ja parhaimman pelaajan äänestykseen osallistumalla voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja.

Lue myös