Ennakko: VPS – Ilves tiistaina Vaasassa

08

Veikkausliigan juhannustauko on ohi ja Ilveksen ottelut jatkuvat heti tiistaina joukkueen matkustaessa Vaasaan VPS:n vieraaksi. Tämä ottelu piti pelata jo huhtikuun puolessa välissä, mutta kenttäolosuhteet eivät olleet silloin kunnossa.

VPS – Ilves ti 28.6. klo 18:30 Kaarlen kenttä, Vaasa.
Suora lähetys IS Extrasta TÄSTÄ.
Suora lähetys Ruutu+:sta TÄSTÄ.

Ilves ja VPS kohtasivat toisensa reilut kaksi viikkoa sitten Tammelassa, jolloin Ilves oli parempi numeroin 1-0 (1-0). Ottelun voittomaalin teki Ilveksen senegalilainen taikuri Emile Paul Tendeng.

Petri Vuorisen luotsaama VPS on pelannut tällä kaudella 12 ottelua, joista se on voittanut neljä, pelannut kaksi kertaa tasan ja hävinnyt kuudesti. Kasassa on yhteensä 14 sarjapistettä. VPS:n viimeisin ottelu on juuri Ilvestä vastaan Tammelassa.

”Olemme harjoitelleet aika paljon tässä välissä. Tilanne on mielenkiintoinen, sillä Ilvestä vastaan pelasimme edellisenkin ja siitä pelistä jäi hampaankoloon. Kotona emme halua pelata, kuten Tampereella, vaan haluamme parantaa peliämme. Hyökkäyspelimme ei ollut Tampereella sillä tasolla, mitä pitäisi olla. Maalipaikat olivat todella vähissä” kommentoi päävalmentaja Vuorinen Vepsun nettisivuilla.

Vaasalaisten miehistössä on nuoria lahjakkuuksia, kokeneita johtohahmoja sekä laadukkaita ulkomaalaisia. Isokokoinen topparipari Timi LahtiVille Koskimaa on vahva pääpalloissa ja erikoistilanteissa, laitapelaaja Pyry Soiri on tehnyt alkukaudella jo neljä maalia, ja hyökkäyksessä Andre Clennon sekä Steven Morrissey ovat vaarallisia. Loukkaantumisesta toipunut kokenut puolustaja Veli Lampi saattaa palata vaasalaisten kokoonpanoon.

Ilves tiistaina Vaasaan

Ilves on pelannut myöskin 12 ottelua, joista se on voittanut seitsemän ja hävinnyt viisi. Viime ottelussa Rovaniemellä isäntäjoukkue RoPS kaatoi Ilveksen numeroin 1-0 (1-0) ja samalla katkesi Ilveksen neljän ottelun voitto- sekä nollapeliputki. Ilveksen alkukauden maali- ja syöttöpörssin kärjessä on Tendeng tehoilla 4+4.

Ilveksen kokoonpanosta puuttuu varmuudella ainoastaan nuori maalivahtilupaus Otto Huuhtanen, joka on Suomen U16-maajoukkueen mukana Latviassa. Päävalmentaja Jarkko Wiss odottaa jälleen tasaista ottelua.

”Joukkueen terveystilanne on hyvä, mikä on tietysti hyvä tilanne, mutta toki sopivaa kokoonpanoa miettiessä myös vaikea tilanne. Pienen ottelutauon jälkeen sitä on aina vähän odottavalla kannalla, että miten peli lähtee kulkemaan ja tulee mietittyä erilaisia vaihtoehtoja.”

”Viimeksi pärjäsimme hyvin VPS:ää vastaan. Nyt molemmat joukkueet ovat saaneet levätä ja tiistaina ratkaisee paljon se, kumpi saa koneet paremmin käyntiin. Kaarlen paljon keskusteltu kenttä aiheuttaa myös omat haasteensa. Odotan tasaista ottelua” kommentoi Wiss.

 

Lue myös