Eric Oteng siirtyy FC Nordsjællandista Ilvekseen

 

Ilveksessä testijaksolla ollut ghanalainen Eric Oteng vakuutti valmennusjohdon taidoillaan ja siirtyy Ilvekseen kaudet 2021 ja 2022 kattavalla sopimuksella tanskalaisesta FC Nordsjællandin joukkueesta. Sopimuksessa on lisäksi seuran optio kaudesta 2023. Testijaksonsa aikana hän esiintyi harjoitusotteluissa ilman nimeään, mutta sopimuksen myötä sekin nyt voidaan julkaista.

 

19-vuotias vasemman laidan pelaaja on Tanskassa pelannut U19-sarjassa. Nuori mies esiintyi Ilveksessä heti edukseen ja molemmat osapuolet ovat mielissään sopimuksen syntymisestä.

”Olen todella iloinen päästessäni mukaan tähän hienoon seuraan. Unelmani ammattijalkapalloilijasta vahvistui, kun pelasin kotimaassani Right to Dream -akatemiassa. Totesin, että minulla oli paitsi oikeus unelmoida, myös mahdollisuus kehittyä hyväksi jalkapalloilijaksi. Siirto Tanskaan oli tärkeä seuraava askel, kuten myös siirto Ilvekseen” analysoi Eric itse siirtoa Tampereelle.

”Vahvuuteni ovat nopeus, niin pallon kanssa kuin ilman. Pystyn erittäin hyvin haastamaan vastustajat pallollisena. Pidän myös itseäni hyvänä joukkuepelaajana, annan aina kaikkeni joukkueen eteen”, vahvistaa hän jo nähtyjä vahvoja ominaisuuksiaan.

”Minut on otettu todella hyvin vastaan, tunsin heti alusta alkaen kuuluvani joukkueeseen. Meillä on todella loistavia nuoria pelaajia, jotka kaikki haluamme kehittyä yhä paremmiksi pelaajiksi ja auttaa Ilvestä joukkueena menestymään. Mahdollisuuksia meillä on vaikka kuinka korkealle. Uskon pystyväni auttamaan Ilvestä tällä kaudella ja olemaan yksi joukkueen avainpelaajista ”, toteaa nuorukainen uudesta joukkueestaan.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on tyytyväinen saadessaan nuoren ja eteenpäin pyrkivän Ericin joukkueeseensa.

”Eric on ikäisekseen kokenut pelaaja. Hän on pelannut hyviä pelejä Tanskan U19-sarjassa, mutta halusi nyt etsiä uusia kuvioita. Kilpailu hänen pelipaikalleen on siellä kova, eikä hän ollut vielä pystynyt murtautumaan heidän ykkösjoukkueeseensa”, Wiss toteaa.

 

Eric sopii mainiosti Ilveksen pelisysteemiin ja tulee varmasti nousemaan tärkeäksi pelaajaksi matkalla Veikkausliigan kärkikahinoihin.

”Hän on todella räjähtävä pelaaja, hyvä pallokosketus, hyvä 1vs1-tilanteissa. On myös monipuolinen pelaaja, joka pystyy hoitamaan montaa pelipaikkaa kentän vasemmalla puolella”, analysoi hän uutta vahvistustaan.

Myös muut Ilveksen pelaajat huomasivat nopeasti, miten lahjakkaasta pelaajasta on kyse.

”Pelaajan arvostuksesta joukkueessa kertoo hyvin se, että jo ensimmäisen pelinsä jälkeen meillä moni laittoi hänet sisäisessä kyselyssä omaan 11 pelaajan DreamTeam -joukkueeseensa. Vaikkei hänellä siis ollut edes sopimusta meille vielä silloin”, jatkaa Wiss.

Ericin otteita pääsee seuraamaan seuraavan kerran, tosin ainoastaan Aamulehden tarjoaman livestriimin kautta, lauantaina, kun Ilves kohtaa IFK Mariehamnin klo 13 alkavassa harjoitusottelussa.

Lue myös