FC Haka nousi vierasvoittoon Pirkanmaan derbyssä

Ilves – FC Haka 2-4 (2-1)

4’ Antto Hilska, 1-0
15’ Topi Järvi, 1-1
39’ Emile Paul Tendeng, 2-1
48’ Joni Mäkelä, 2-2
53’ Järvi, 2-3
74’ Mäkelä, 2-4

Pallonhallinta: 50%-50%
Maalipaikat: 6-5
Kulmat: 2-0
Yleisöä: 800

Keltaiset kortit, Ilves:
Latif Mohammed, Felipe Aspegren

Keltaiset kortit, FC Haka:
Juho Saarinen, Henri Malundama, Kaarlo Rantanen

Pirkkahallissa pelattiin lauantaina pitkästä aikaa Pirkanmaan derby, missä rakkaat kiistakumppanit Ilves ja FC Haka iskivät yhteen. Pirkkahalli oli ääriään myöten täynnä ja maaleja nähtiin runsaasti. FC Haka nousi toisella jaksolla rinnalle ja ohi loppulukemien ollessa 2-4 (2-1).

Ilvekseltä pirteä avausjakso

Ilves aloitti ottelun vahvasti. Pelikello oli ehtinyt ainoastaan 4. minuutille, kun Latif Mohammed voitti hyökkäyspäässä kaksinkamppailun, siirsi pallon Emile Paul Tendengille, joka puolestaan syötti oikeaan laitaan vauhdissa olleelle kapteeni Antti Hynyselle. Lopulta Hyny jakeli millimetrintarkan herkkusyötön maalinedustalle, missä Antto Hilska suoritti tyylipuhtaan syöksypuskun ja 1-0 siihen.

Vain pari minuuttia myöhemmin Hilska oli taas vaarallisena ja pääsi laukomaan boxin takaa, mutta Haka-molari Tuomas Karjanlahti torjui kimpoilevan pallon. Kesken Ilveksen painostuksen pääsi FC Haka vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta ex-Ilves Emeniken laukaus lensi Ilveksen onneksi sivurajaksi asti.

Sitten vartin kohdalla nähtiin tasoitus. Valkeakoskelaisvierasjoukkue sai kuin tyhjästä hyvän paikan ja erinomaisen ottelun pelannut hyökkääjä Topi Järvi puski tasoituksen, 1-1.

Ottelu jatkui varsin tasaisena. Ilves oli lähellä siirtyä johtoon 23. minuutilla, kun Hynynen nousi oikealta laidaltaan ja pääsi laukomaan, mutta jälleen Karjanlahti torjui vakuuttavasti. Muutama minuutti tuon jälkeen FC Hakan Järvi oli hyvässä paikassa, mutta nosto kuudentoista takaa leijaili yli.

Ilveksen hallinta tuotti tulosta 39. minuutilla, kun Mika Lahtinen syötti Tendengin oikealla laidalla avopaikkaan. Tendeng ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon varmasti maaliin, 2-1 ja kotiyleisö antoi railakkaat aplodit! Näissä numeroissa mentiin myös tauolle.

FC Haka rymistelee toisella jaksolla rinnalle ja ohi

Ilveksen hyvä ote jäi tauon aikana pukukoppiin, sillä toisen jakson alkupuoli oli keltapaitojen näkövinkkelistä erittäin synkkä. FC Haka tuli nopeasti tasoihin ja ohi. Ensin Joni Mäkelä puski tasoituksen maaliviivalta ja muutama minuutti myöhemmin Järvi ohjasi taidokkaasti vieraat 2-3-johtoon.

Täysi Pirkkahallin katsomo antoi isot suosionosoitukset 55. minuutilla, kun Ilves-hyökkääjä Jonne Hjelm vaihdettiin kentälle. Selkävaivoista toipunut Hjelm pelasi kauden 2016 ensimmäiset minuuttinsa.

FC Haka lisäsi johtoaan 74. minuutilla Ilves-puolustuksen lahjoituksen ansiosta. Mäkelä pääsi iltapäivän toisellaan siirtämään helposti numeroiksi 2-4. Hetkeä myöhemmin Ilves oli enemmän kuin lähellä kaventaa, sillä toppari Samu Nieminen puski kulmapotkutilanteessa pallon ylärimaan ja vielä jatkotilanteessa pallo kimoili kummallisesti maaliviivalla, mutta maaliksi sitä ei koskaan tuomittu.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja näin FC Hakalle vierasvoitto numeroin 2-4 (2-1).

Päävalmentaja Jarkko Wissin kommentit

”En tietenkään ole tyytyväinen lopputulokseen ja kaikki kunnia Hakalle voitosta. Osa tämän päivän pelimme ongelmista ja väsyneisyyden aiheuttamista keskittymisvaikeuksista oli tavallaan itse aiheutettua, ja otan sen omaan piikkiini. Varmasti pelaajammekin tiedostavat hyvin omat virheensä erityisesti omalla maalinedustallamme, mistä Haka sitten rokotti meitä.”

”Meillä oli kova harjoitusviikko takana, joka päättyi nyt tappiopeliin. Oli kuitenkin erityisen tärkeää saada fyysisesti tiukka viikko alle ennen kuin jäämme pienelle talvilomalle.” kommentoi Wiss.

—–
Ilveksen seuraava ottelu pelataan Salossa.
Suomen Cupin 4. kierros: SalPa – Ilves la 12.3. klo 13:15 Salo.

 


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

32 Antti Kuusinen
2 Antti Hynynen (C)
3 Heikki Aho (29’ 16 Tatu Miettunen)
4 Felipe Aspegren (76’ 18 Diogo Tomas)
6 Samu Nieminen
7 Marco Matrone (55’ 9 Jonne Hjelm)
15 Lauri Ala-Myllymäki
17 Latif Mohammed (46’ 19 Jaakko Juuti)
20 Antto Hilska (67’ 11 Mikael Soisalo)
22 Emile Paul Tendeng
23 Mika ”Lada” Lahtinen

Muut vaihtopelaajat:
1 Mika Hilander

FC Haka:

30 Tuomas Karjanlahti (46’ 35 Ville Kauppinen)
2 Henri Malundama
5 Juho Saarinen (C)
6 Mikko-Petteri Latosaari
7 Jesse Ahonen
10 Joni Mäkelä
18 Topi Järvi (62’ 13 Jere Intala)
20 Cheyne Fowler (46’ 24 Reetu Räsänen, 57’ 19 Tuomas Lähdesmäki))
21 Niilo Mäenpää
22 Emenike (71’ 4 Matti Saari)
26 Chris James (8 Kaarlo Rantanen)

Lue myös