Ilveksen energinen esitys ei riittänyt – FC Interille 1-0-kotivoitto

FC Inter – Ilves 1-0 (0-0) 

65′ Guy Gnabouyou, 1-0

Pallonhallinta: 45%-55% 
Maalipaikat: 1-7
Kulmat: 1-6
Yleisöä: 1043

Tilannekooste TÄSTÄ.

Erotuomari: 
Petteri Kari

Keltaiset kortit, FC Inter:
Solomon Duah, Kalle Kauppi 

Keltaiset kortit, Ilves: 
Marco Matrone 

Ilves matkusti lauantaina Turkuun, missä isäntäjoukkueena toimi FC Inter. Ilveksellä oli tukku loistopaikkoja ratkaista matsi, mutta ei uponnut millään. Inter sen sijaan osui kerran ja näin lopputuloksena harmittava 1-0 (0-0).

Ilveksellä erinomainen avausjakso

Ilves oli ensimmäisellä 45-minuuttisella vahva. Joukkue vyörytti hyökkäyksiään jatkuvasti Interin maalille ja ainoastaan kehno viimeistely sekä epäonni estivät maalien synnyn. Senegalilainen Emile Paul Tendeng oli heti 2. minuutilla lähellä ohjata pallon maaliin, mutta lopputulemana oli vain maalipotku.

Ilveksen paras maalipaikka avautui 8. minuutilla. Vauhdikas Mikael Soisalo jakeli oikealta laidaltaan upean nurmea nuolevan syötön takatolpalle, missä Yero Bello oli täysin avopaikassa, mutta laukaus meni kaikkien yllätykseksi ohi maalin.

Koko avausjakso jatkui Ilveksen pallonhallinnalla ja peli oli ajoittain erittäinkin viihdyttävän näköistä. Tendeng syötti 20. minuutilla nerokkaasti kotitoppareiden väliin, missä Tuure Siira pääsi laukomaan, mutta pallo viuhui hieman yli maalin. Vielä avausjakson lopussa nähtiin yksi kaunis Ilves-hyökkäys. Tendeng syötti pallon oikealle laidalle, missä Soisalo oli vauhdissa syöttäen vielä maalille, mutta Siiran laukaus meni vasemmalta ohi.

Veritas Stadionin erinomaisella nurmella nähty avausjakso oli vauhdikas, mutta maaleja ei nähty.

Interin Gnabouyou puskee voittomaalin

Kotijoukkue Inter pääsi mukaan peliin toisella jaksolla ja joukkue hallitsi hienokseltaan ensimmäistä varttia. Sitten 65. minuutilla verkko heilui. Egzon Belica lähetti oikealta laidalta kovan keskityksen Ilves-puolustuksen väliin, missä Guy Gnabouyou puski pallon tyylikkäästi maaliin, 1-0.

Ottelu jatkui tasaisena, missä molemmat joukkueet pelasivat välillä varsin näyttävästikin pitkiä syöttöketjuja. Ilves-kapteeni Antti Hynynen taisteli itsensä hyvään maalipaikkaan 78. minuutilla, mutta kova laukaus suuntautui suoraan vakuuttavan matsin pelanneen Inter-molari Jukka Lehtovaaran syliin.

Ilves sai kehiteltyä varsin voimakkaan loppurymistelyn ja joukkue sai luotua vielä lisäajalla muutaman loistavan tasoituspaikan, mutta Interin maali oli lauantaina kuin noiduttu. Kerran pallo saatiin maaliin asti, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Interille siis kireä 1-0-kotivoitto.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytymätön joukkueen tehottomuuteen.

”Vanha viisaus: jos ei itse käytä omia maalipaikkoja, niin jossain vaiheessa vastustaja tekee. Kävimme viikolla läpi pelillisiä asioita ja tiesimme Interin vahvuudet, mutta voittomaali oli juuri sellainen mikä piti olla meidän hoidossa. Edelleen meidän on keskityttävä molempiin maalinedustoihin – karsia virheet omassa päässä ja olla tehokkaampia toisessa päässä.”

”Avausjakso oli meiltä erinomainen. Kuitenkin meidän pitää pystyä pelaamaan ehjä 90-minuuttinen, sillä tasomme heittelee vielä ihan liikaa. Pelin sisällä tulee huonoja hetkiä, jolloin kokeneempien pelaajiemme täytyisi ottaa vieläkin suurempaa roolia. Tottakai tappio syö miestä, mutta onneksi pelaamme kotikentällä heti keskiviikkona” kommentoi Wiss

— — —

Ilveksen seuraava ottelu on heti tulevana keskiviikkona Tammelassa!
Ilves – FC Lahti ke 25.5. klo 18:30 Tammelan stadion.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

FC Inter:

 

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen (C)
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
11 Mikael Soisalo (66′ 15 Lauri Ala-Myllymäki )
14 Tuure Siira (80′ 23 Mika Lahtinen)
16 Tatu Miettunen
17 Yero Bello (72′ 26 Antto Hilska)
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
6 Samu Nieminen
19 Jaakko Juuti
27 Martti Haukioja

 

Lue myös