Ilvekselle 2-0-kotivoitto – Tendeng Tammelan päällikkö

Ilves – FC Lahti 2-0 (2-0)

28′ Antti Hynynen (Emile Paul Tendeng, 1-0 
32′ Mikael Soisalo (Tendeng), 2-0

Pallonhallinta: 45%-55%
Maalipaikat: 5-2
Kulmat: 3-6
Yleisöä: 2886

Ottelukooste TÄSTÄ.
Lehdistötilaisuus TÄSTÄ.

Erotuomari:
Oskari Hämäläinen 

Keltaiset kortit, Ilves: 
Jaakko Juuti, Felipe Aspegren 

Keltaiset kortit, FC Lahti: 
Duarte Tammilehto

IS:n tähdet: 
3 tähteä: Emile Paul Tendeng, Ilves
2 tähteä: Antti Hynynen, Ilves
1 tähti: Reuben Ayarna, Ilves

Ilves kohtasi FC Lahden Tammelan stadionilla keskiviikkoiltana. Tasaisen ottelun ratkaisevin tekijä oli Ilveksen senegalilainen taikuri Emile Paul Tendeng, joka syötti kaksi erittäin kaunista maalia ja Ilvekselle kotivoitto numeroin 2-0 (2-0).

Tendengin uskomattomat syötöt

Ottelu käynnistyi tasaisesti. Ilves sai luotua 7. minuutilla vaarallisen hyökkäyksen, kun jälleen kerran ennakkoluulottomasti pelannut 18-vuotias laitahyökkääjä Mikael Soisalo rymisteli oikealta laidaltaan, mutta syöttö maalinedustalla ei aivan löytänyt joukkuetovereita.

Alun jälkeen vierasjoukkue FC Lahti otti pallonhallinnan itsellen ja Ilves joutui juoksemaan perässä. Maalipaikoja aukesi kuitenkin Ilvekselle ja 23. minuutilla kentän ylivoimainen hahmo Tendeng syötti maalille, missä Soisalo pääsi puskemaan, mutta pallo meni ohi.

Ottelun ratkaisu nähtiin puolen tunnin molemmin puolin. 28. minuutilla pallo pelattiin keskialueella Tendengillä, joka löysi millimetrin tarkalla kaarisyötöllään loistavan pystyjuoksun tehneen kapteeni Antti Hynysen, joka ohjasi pallon taidokkaasti maaliin, 1-0! 

Ja ei aikaakaan, kun Tammelan suurilukuinen kotiyleisö pääsi huutamaan uudestaan riemusta. 32. minuutin kohdilla Tendeng teki lahtelaispuolustuksesta reikäjuustoa syöttäen Soisalolle, joka otti pallon haltuunsa ja sijoitti komeasti verkot heilumaan, 2-0!

Avausjaksolla ei enempää maaleja nähty, joten tauolle kotiyleisön taputusten saattelemana 2-0-numeroissa.

Ilvekseltä järkevää pelaamista toisella jaksolla

Toinen 45-minuuttinen alkoi varsin rauhallisesti ja maalipaikat olivat kiven alla. FC Lahti piti hienokseltaan enemmän palloa, mutta Ilveksen joukkuepuolustaminen oli järkevällä tasolla.

Ilves oli todella lähellä lisätä johtoaan 70. minuutilla. Vahvasti taistellut Jaakko Juuti syötti vasemmalta laidalta kerrassaan upean syötön maalinedustalle, missä Soisalo oli tehnyt oikea-aikaisen juoksun, mutta laukaus suuntautui harmittavasti hieman oikealta ohi. Pari minuuttia myöhemmin FC Lahti sai ottelun parhaan paikkansa, kun vaihtomies Kalle Multanen oli läpiajossa, mutta Ilveksen eleetön maalivahti Mika Hilander torjui pallon kulmaksi.

Ottelun lopussa molemmilla oli vielä yksi herkullinen paikka. Ensin 87. minuutilla Ilves sai harvinaisen vapaapotkun 6 metristä johtuen lahtelaispuolustuksen pallon palauttamisesta omalle maalivahdille. Hyvän ottelun vieraiden maalilla pelannut nuori Miikka Mujunen kuitenkin torjui Tuure Siiran laukauksen kulmaksi.

Tuon jälkeen FC Lahti sai vielä luotua yhden hyvän hässäkän Ilves-maalille, mutta sivutolppaa lähemmäksi se ei päässyt. Näin Ilvekselle 2-0-kotivoitto varsin tasapainoisen esityksen päätteeksi.

Päävalmentajien kommentit

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli pettynyt tappioon.

”Tasainen ottelu, mutta taas kävi meidän perisynti eli ensimmäinen tilanne meidän päässä ja omissa soi. Sen jälkeen hetkittäinen lamaantuminen ja saman tien toinen maali. Vieraskentällä tuollaisesta on vaikeaa nousta. Röyhkeyden ja itseluottamuksen puute näkyvät meidän pelaamisessa.” 

”Ottelun alku oli meiltä hyvä ja pääsimme rakentamaan peliä. Vaikka pääsimme alueille, niin halu mennä tekemään niitä maaleja puuttuu. Röyhkeyden ja rohkeuden puute molemmissa boxeissa näkyy. Pelaamme tasaisia pelejä jatkuvasti, mutta päättäsväisyys vain puuttuu. Ilveksen Tendengiltä oli kyllä huikeita ratkaisuja. Vaikea häneltä on palloa pois ottaa” kommentoi Korkeakunnas.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli mielissään pelaajiensa otteista.

”Veikkausliigassa ei tilastoilla voiteta. Hyvä opetus viime viikonlopun Inter-tappiosta, joka otti itseänikin todella koville. Tänään huomasin pelaajista, että jätkät todella halusivat ottaa kotivoiton. Oli vaan parempi olla hiljaa ja antaa pelaajien hoitaa homma.”

”Nyt meillä oli molemmissa päissä jätkämäisyyttä. Maalien jälkeen jäädytimme pelin aika hyvin. Olimme tehokkaita ja tottakai Tendengin huikaiseva henkilökohtainen taito oli tänäänkin hienoa katseltavaa. Tendengin lisäksi meillä oli paljon onnistujia tänään” kommentoi Wiss.


Ilveksen seuraavat kotiottelut:
Ilves – KuPS 9.6. klo 18:30 Tammelan stadion.
Ilves – VPS 12.6. klo 13:30 Tammelan stadion.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
11 Mikael Soisalo (83′ 14 Tuure Siira )
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
19 Jaakko Juuti (77′ 23 Mika Lahtinen)
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng
26 Antto Hilska (68’ 7 Marco Matrone)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
12 Otto Huuhtanen
6 Samu Nieminen
10 Tomi Petrescu
17 Yero Bello

FC Lahti:

30 Miikka Mujunen
2 Jani Tanska (60’ 9 Rafael)
3 Mikko Hauhia
5 Felix Wallace Bonilha (42’ 16 Santeri Hostikka)
8 Duarte Tammilehto
10 Euller (60’ 17 Kalle Multanen)
14 Jasse Tuominen
15 Hassan Sesay
19 Aleksi Paananen
20 Boris Tatar
90 Ivan Solovev

FC Lahden muut vaihtopelaajat:
1 Tomi Maanoja
21 Fareed Sadat
24 Paavo Voutilainen
25 Mikko Kuningas

 

Lue myös