Ilvekselle kotivoitto Lada Lahtisen kahdella osumalla

Ilves – KuPS 2-1 (0-1)

45+8’ Juha Hakola, 0-1
65’ Mika Lahtinen, 1-1
70’ Lahtinen, 2-1

Pallonhallinta: 65%-35%
Maalipaikat: 8-3
Kulmat: 10-3
Yleisöä: 550

Keltaiset kortit, Ilves:
Tuure Siira

Keltaiset kortit, KuPS:
Tero Taipale, Saku Savolainen, Mika Ääritalo

Erotuomari: Kalle Mäkinen
Avustavat erotuomarit:
Jonas Turunen, Tapani Olkku

Ilves ja KuPS pelasivat lauantaina Pirkkahallissa Liigacupin 2016 viimeisen ottelunsa. Ilves nousi toisella jaksolla Mika ”Lada” Lahtisen kahdella maalilla 2-1-kotivoittoon runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi.

Vaisu avausjakso ja paha loukkaantuminen

Ottelu käynnistyi tasaisesti ja molemmissa päissä nähtiin heti puolivaarallinen maalipaikanpoikanen. Ensin Ilves hyökkäsi vasemmalta, kun yksi ottelun hahmoista, senegalilaiskeskikenttäpelaaja Emile Paul Tendengin, keskitti juonikkaasti maalille, mutta pallo meni kuitenkin maalinedusruuhkan läpi ainoastaan maalipotkuksi. Pari minuuttia myöhemmin kuopiolaisten paras, keskikenttäpelaaja Juha Hakola, laukoi kaukaa, mutta Ilves-molari Mika Hilander nyrkkeili onnistuneesti.

Ilves sai luotua erinomaisen maalipaikan 11. minuutilla. Ghanalaistestimies Latif Mohammed rymisteli vasemmalta ja keskitti kovaa maalille, mutta Ilveksen harmiksi hyökkääjä Lada Lahtinen ei aivan yltänyt ohjaamaan palloa. Yleisö vaati voimakkain äänensävyin tilanteesta rankkaria, sillä Lahtinen jäi tilanteessa KuPS-puolustuksen jyräämäksi.

Sitten 26. minuutilla Ilves oli enemmän kuin lähellä siirtyä johtoon, mutta vakuuttavan ottelun pelannut kuopiolaisvieraiden itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl esitti käsittämättömän tyylikkään kaksoistorjunnan. Tendeng laukoi ensin boxin takaa ja Kreidl torjui. Jatkotilanteesta Lauri Ala-Myllymäki puolestaan pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia, mutta Kreidl sai taas jostain kätensä eteen.

Ottelu keskeytyi lähes vartin ajaksi 28. minuutilla, kun KuPS-puolustaja Hamed Coulibaly loukkasi pahasti jalkansa harmittoman näköisessä tilanteessa. Pirkkahallin yleisö seurasi tilannessa hiirenhiljaa. Tuskainen Coulibaly lähti lopulta ambulanssilla sairaalaan. Harmittava juttu.

Ottelussa tuli iso suvantovaihe Coulibalyn loukkaantumisen jälkeen, mutta hiljalleen alettiin taas taistella puolin ja toisin. Avausjakson lisäajalla sitten tapahtui. Ensin Ilveksen toppari Tatu Miettunen puski pallon yläriman kautta yli ja kotiyleisö joutui huokailemaan. Ja juuri ennen taukovihellystä KuPS pääsi vielä vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Saku Savolainen oli totaalisessa avopaikassa, mutta Hilander torjui loistavasti pallon kulmaksi. Kulman jatkotilanteesta KuPSin Hakola laukoi kaukaa pallon maaliin ja 0-1 siihen. Samantien mentiin tauolle.

Ilves vahvana toisella jaksolla

Toisen jakson teema oli selkeä: Ilves hallitsi voimakkaasti ja KuPS keskittyi joukkuepuolustamiseen. Kesken Ilves-painostuksen pääsi KuPS aina silloin tällöin suorittamaan nopean vastahyökkäyksen. Yksi vastahyökkäys johtikin tunnin kohdalla vaaralliseen vaparipaikkaan 25 metristä, mutta Hakolan laukaus osui ensin muuriin ja jatkolaukaus Hilanderin syliin.

65. minuutilla nähtiin vihdoinkin Ilveksen tasoitusmaali! Mohammed keskitti vasemmalta kovaa ja kauniisti maalinedustalle, missä Lada Lahtinen ohjasi pallon tyhjiin, 1-1! Kotiyleisö antoi kovaääniset suosionosoitukset.

Ja muutama minuutti myöhemmin kolahti taas. Nyt vuorostaan iloisella liikkeellä läpi matsin heilunut Mikael Soisalo rynnisti oikealta laidalta ja syötti kovaa maalille, missä Lahtinen oli taas jalkoineen välissä – pallo tyhjiin ja 2-1-voittomaali!

Ilves sai kahdesta maalistaan valtavasti virtaa ja joukkue vyörytti hyökkäyksiään laajalta rintamalta. Kolmaskin maali oli todella lähellä 77. minuutilla, mutta KuPS-maalivahti Kreidl esitti jälleen kerran upean torjunnan. KuPS ei saanut missään vaiheessa takaa-ajovaihdetta päälle ja näin Ilvekselle lopulta ansaittu 2-1-kotivoitto.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen toisen jakson ryhtiliikkeeseen.

”Ensimmäinen jakso oli meiltä surkea ja kaikin puolin ala-arvoinen. Tottakai KuPSin Coulibalyn harmittava loukkaantuminen ja siitä seurannut vartin tauko sekoitti hieman peliä. Mutta ensimmäisen 45-minuuttisen esityksemme oli hyvä osoitus meille itsellemme, että jos haluamme kilpailla tällä tasolla, niin asenteen pitää olla kunnossa ja meidän pitää käyttää omia vahvuuksiamme.”

”Pieni herpaantuminen meiltä avausjakson viimeisillä sekunneilla vei KuPSin johtoon ja meillä oli siitä pitkä matka voittoon, mutta onnistuimme nousemaan. Teimme homman itsellemme vähän vaikeaksi, mutta silti käänsimme pelin, niin onhan se hyvä juttu. Toiselle jaksolle saimme pakettimme kasaan ja pojat hoitivat homman kunnialla kotiin. Varmasti pelaajillakin ollut hieman painetta onnistumisista ja hyvä, että saimme nyt pari tärkeää maalia.”

”Olen tyytyväinen siihen, että pystymme ilman pelaajavaihtoja vaihtamaan tempoa pelin sisällä. Meillä on pelaajia, jotka ovat uhka viimeisellä kolmanneksella ja meillä on paljon taitoa. Kyllä jätkistä näki, että voitto tuli tarpeeseen. Pelaajillamme oli todella hyvä olo voitetun pelin jälkeen.” kommentoi Wiss.

——-
Seuraava kotiottelu heti tulevana lauantaina:
PIRKANMAAN DERBY: Ilves – FC Haka la 27.2. klo 14:30 Pirkkahalli, Tampere


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen (C)
3 Heikki Aho
16 Tatu Miettunen
4 Felipe Aspegren (62’ 6 Samu Nieminen)
7 Marco Matrone
22 Emile Paul Tendeng (86′ 20 Antto Hilska)
15 Lauri Ala-Myllymäki (62’ 14 Tuure Siira)
17 Latif Mohammed (76’ 19 Jaakko Juuti)
11 Mikael Soisalo (81’ 10 Tomi Petrescu)
23 Mika Lahtinen

Muut vaihtopelaajat:
31 Miska Jurva

KuPS:

1 Johannes Kreidl
3 Hamed Koulibaly (38’ 29 Mikko Pitkänen)
4 Tero Taipale
6 Saku Savolainen
7 Juha Hakola
9 Mika Ääritalo
17 Patrik Alaharjula
19 Babacar Diallo C
24 Atte Hoivala
32 Tuomas Rannankari
42 Sharp Räsänen (74′ 16 Joonas Pöntinen)

Lue myös