Ilvekselle taas 1-0-voitto taikuri Tendengin maalilla

Ilves – VPS 1-0 (1-0)

32′ Emile Paul Tendeng, 1-0

Pallonhallinta: 50%-50%
Maalipaikat: 1-2
Kulmat: 3-3
Yleisöä: 2535

Ottelukooste TÄSTÄ.

Erotuomari:
Jani Laaksonen

Keltaiset kortit, Ilves:
Marco Matrone (k+k=ulosajo), Tuure Siira

Keltaiset kortit, VPS:
Loorents Hertsi, Juho Lähde

IS:n tähdet:
3 tähteä: Emile Paul Tendeng, Ilves
2 tähteä: Tuure Siira, Ilves 
1 tähti: Pavle Milosavljevic, Ilves 

Pancho Villan nälkäisin pelaaja:
Mika Hilander

Hookin tulisin pelaaja:
Marco Matrone

 

Ilves otti sunnuntaina Tammelassa jo neljännen peräkkäisen voittonsa, kun VPS kaatui numeroin 1-0 (1-0). Viime torstainakin voittomaalin laukonut Emile Paul Tendeng ratkaisi tämänkin matsin taidokkaalla sijoituksellaan. Tammelan kotiyleisö osoitti suosiotaan senegalilaiselle sensaatiopelaajalle.

Ilveksen kokoonpanosta puuttui kokenut puolustaja Heikki Aho ilahduttavasta syystä. Ahon perheeseen syntyi poikalapsi sunnuntaina aamuyöllä. Onneksi olkoon!

Tendeng laukoo taas voittomaalin

Vaasalaisvierasjoukkue pääsi erinomaiseen maalipaikkaan heti 3. minuutilla, kun Eero Tamminen laukoi läheltä, mutta veto suuntautui Ilveksen onneksi hieman ohi oikealta. Heti perään toisessa päässä taas kerran vakuuttavasti laidallaan kirmannut Mikael Soisalo kaadettiin ja VPS:n Loorents Hertsille keltainen kortti.

Ottelu oli kauttaaltaan erittäin tasainen. Molemmat joukkueet pitivät vuorollaan palloa pitkiä aikoja ja pitkien syöttöketjujen ajan. Ja keskialueella nähtiin jatkuvasti kovia kaksinkamppailuja. Vieraiden vaarallinen jamaikalaishyökkääjä Andre Clennon oli 29. minuutilla hyvässä maalipaikassa, mutta eleettömän kova miesmuuri nimeltä Mika Hilander torjui varmasti.

Ottelun voittomaali syntyi 32. minuutilla ja sen teki tuttu mies – Ilveksen senegalilainen tähtipelaaja Tendeng! Laitapuolustaja Felipe Aspegren hyökkäsi ensin röyhkeästi vasemmalta laidaltaan ja syötti takaviistoon loputtomalla vimmalla läpi matsin taistelleelle Tuure Siiralle, jonka laukaus epäonnistui. Pallo kuitenkin ajautui Tendengille, joka ikään kuin syötti pallon millimetrintarkasti oikeaan alapesään, 1-0! Tammelan kotiyleisö oli jälleen hullaantunut taikurin tempuista.

Ilveksen puolustus pitää toisellakin jaksolla

Ilves koki pienimuotoisen takaiskun heti toisen jakson alussa, kun loistava ghanalainen keskikentän pohjapelaaja Reuben Ayarna joutui nilkuttamaan vaihtoon nilkkaan tulleen kovan tällin seurauksena. Tilalle vaihdettu Lauri Ala-Myllymäki pelasi erinomaisesti.

Toisella jaksolla jatkui ensimmäisen 45-minuuttisen tapaan pitkät hyökkäykset. Molemmat syöttelivät näyttävästi palloa pelaajalta toiselle, mutta lähinnä keskialueella. Maalipaikkoihin pääseminen oli kummallakin joukkueella erittäin haastavaa.

Ottelussa ei maalipaikoilla juhlittu, mutta lopussa VPS sai luotua vielä pientä härdelliä Ilveksen maalille. Jälleen takuuvarmasti pelanneet maalivahti Hilander sekä puolustuslinja Antti HynynenTatu MiettunenPavle Milosavljevic-Aspegren olivat kuitenkin ohittamattomia. Lopputulos 1-0 Ilvekselle!

Päävalmentajien kommentit

VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen näki tasaisen ottelun.

”Veikkausliigassa kaikki pelit ovat tasaisia tällä hetkellä. Tällaisia nämä pelit ovat. Lähtökohdat tähän otteluun olivat tasaisia ja odotettavissa oli, ettei maalipaikkoja tule paljon. Molemmat joukkueet puolustivat tiiviisti ja maalipaikat jäivät vähiin.”

”Ensimmäinen jakso oli meiltä huono ja ilmeemme oli aivan vaisu. Toisella jaksolla näytimme jo vähän itseltämme, mutta se ei riittänyt tänään. Ilves puolusti hyvin ja ei voida syyttää kuin itseämme tästä tappiosta. Onnittelut Ilvekselle voitosta” kommentoi Vuorinen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli tyytyväinen viikon toiseen kotivoittoon.

”Palautusmisaika viime pelistä oli molemmilla joukkueilla pieni. Tiesimme, että tulemme joutumaan koville, mutta emme halunneet vaihtaa toimivaa ryhmitystä. Ensimmäinen jakso oli myös meiltä hieman heikko, mutta saimme tehtyä sen tärkeän maalin.”

”Kuitenkin meillä oli taas sellaista oikeanlaista pelaamista, eikä annettu hirveästi maalipaikkoja vastustajalle. Puolustuksemme toimi, vaikka olimme välillä vähän väsyneitäkin. Pisteputki on kasvanut säännöllisesti, joten se tietysti lämmittää” kommentoi Wiss.


Ilveksen seuraavat kotiottelut Tammelassa:
Ilves – SJK la 2.7. klo 16:00 Tammelan stadion.
Ilves – HJK su 17.7. klo 18:30 Tammelan stadion

Ennakkolipunmyynti näihin huippumatseihin käynnistyy ma 13.6. klo 12:00 osoitteessa ilvesedustus.fi!


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

1 Mika Hilander
2 Antti Hynynen C
4 Felipe Aspegren
5 Pavle Milosavljevic
7 Marco Matrone
9 Jonne Hjelm
11 Mikael Soisalo (62’ 19 Jaakko Juuti)
14 Tuure Siira
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna (47’ 15 Lauri Ala-Myllymäki)
22 Emile Paul Tendeng (85’ 23 Mika lahtinen)

Ilveksen muut vaihtopelaajat:
32 Antti Kuusinen
6 Samu Nieminen
25 Antti Koskinen
26 Antto Hilska

VPS:

1 Evgeny Kobozev
2 Timi Lahti
3 Ville Koskimaa C
7 Eero Tamminen (63’ 17 Joonas Vahtera)
9 Juho Lähde
10 Steven Morrissey
14 Kevin Peth (74’ 6 Jerry Voutilainen)
15 Jonas Levänen
18 Andre Clennon
19 Nikko Boxall
22 Loorents Hertsi (46’ 11 Pyry Soiri)

VPS:n muut vaihtopelaajat:
12 Juuso Kevari
5 Mikko Viitikko
16 Aatu Laatikainen

Lue myös