Ilvekselle tappio harjoitusottelussa Kuopiossa

Kuvassa Doni Arifi. Kuva: Jimi Soinila

Ilves avasi vuoden 2022 ottelunsa Kuopiossa, jossa isäntäjoukkue KuPS oli parempi maalein 2–0. Valmennus sai jälleen arvokasta tietoa pelaajien nykykunnosta ja näkivät myöskin kolme testipelaajaa tositoimissa.

KuPS – Ilves 2–0 (0–0)

Ilves lähti otteluun hiukan aiottua ohuemmalla kokoonpanolla, sillä sairasteluiden vuoksi oli kymmenkunta pelaaja poissa kokoonpanosta. Siihen nähden Ilveksen peli oli ajankohta huomioiden ihan lupauksia antavaa.

Avausjakso oli aavistuksen verran kotijoukkueen hallintaa, mutta maalisarakkeet pysyivät kuitenkin muuttumattomina. KuPS sai rakennettua muutaman maalipaikan, mutta Rasmus Leislahti selvitti tilanteet varmasti.

Ilveskin pystyi omat tilanteensa luomaan, mutta myös kotijoukkueen maali pysyi koskemattomana jakson ajan. Linus Rönnberg oli lähellä viedä Ilveksen johtoon, mutta laukaus meni harmittavasti sivuverkkoon. Myös Aapo Mäenpäälle siunaantui loistava paikka puskea pallo maaliin Petteri Pennasen upeasta sivuvaparista, mutta pusku ei aivan onnistunut.

Testipelaajista hyökkääjänä pelannut Jorn Vancamp pääsi kertaalleen läpiajoon, mutta tässä tilanteessa kotijoukkueen maalivahti veti pidemmän korren. Vancamp loukkasi hieman itseään samassa tilanteessa.

Testipelaajista 1. jakson pelasivat Vancamp ja keskikenttämies Elie Sou. Vancampilta oli varmaa tekemistä pallon kanssa, mutta lopun maalipaikasta olisi pitänyt pystyä viimeistelemään. Elie Sou oli hyvä koko pelin ajan. Hän liikkui paljon ja syötöt menivät varmasti omille.

Toisella jaksolla KuPS jaksoi hallintaansa ja nyt päästiin näkemään jo maalejakin. Harmittavasti molemmista vastasi kuitenkin kotijoukkue. Toisella puoliajalla kentälle tuli oikeaksi pakiksi Elisee Sou. Hän oli hyvä etenkin puolustussuuntaan ja muutamaan otteeseen väläytteli juoksuvoimaansa myös ylöspäin.

Maalinteon aloitti rangaistuspotkun onnistuneesti maalin laukonut latvialaisvahvistus Janis Ikaunieks. Mitä pidemmälle jakso eteni, sitä paremmin pääsi Ilveskin otteluun mukaan ja luomaan tekopaikkoja, kuitenkin tuloksetta.

Toinenkin osuma syntyi erikoistilanteesta, kun kuopiolaisten itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl nousi lisäajalla mukaan kulmapotkutilanteeseen ja puski voimalla pallon maaliin.

Nuorista pelaajista voidaan mainita, että 18-vuotias Badreddine Bushara sekä 17-vuotiaat Leo Kyllönen sekä Alex Ciriaco selviytyivät omista ruuduistaan kunnialla. 19-vuotias Rönnberg väläytteli muutaman kerran ylöspäin ja 18-vuotias Noel Hasa kamppaili miehekkäästi KuPS:n kokeneita kk-pelaajia vastaan. Nuori maalivahti Oskari Aro pelasi ensimmäisen ottelunsa edustusjoukkueessa.

Ilveksen kokoonpano

1 Leislahti Rasmus
6 Arifi Doni
8 Pennanen Petteri
17 Manga Tabi
18 Sou Eliel
19 Vancamp Jorn
20 Ciriaco Alex
21 Bushara Badreddine
22 Mäkelä Aapo
25 Kyllönen Leo
27 Rönnberg Linus

Vaihtopelaajat:

3 Loa Loa Patrick
14 Jäntti Teemu
16 Miettunen Tatu
23 Hasa Noel
32 Aro Oskari (mv)
33 Sou Elisee
49 Oteng Eric

Lue myös