Ilvekselle tuhat maalia täyteen – merkkipaaluun oikeuttavan maalin iski toppari Julie ”Pulla” Forss

TUHAT MAALIA!

Mimmiliiga, Naisten SM-sarja, Naisten Liiga, Subway Kansallinen Liiga. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Aluksi naisten Suomen mestaruus ratkaistiin cup-muotoisena, kunnes 1974 perustettiin kahdeksan joukkueen SM-sarja. Nimi on vaihtunut vuosien varrella, mutta tilastot ovat pysyneet. Ja tilastojen mukaan keltavihreät iskivät edellisessä JyPK-ottelussa tuhannennen liigamaalinsa!

Tuon 1000. maalin teki Ilves-kasvatti, toppari Julie PullaForss. JyPK-ottelun 54. minuutilla syntynyt 3-0 osuma oli siis tässä tapauksessa ratkaiseva.

Keltavihreissä on nähty vuosien varrella kovia maalintekijöitä, kuten nykyinen Palloliiton naisten jalkapallon kehityspäällikkö Heidi Pihlaja, nykyään Ruotsin Örebrossa maaleja tekevä Heidi Kollanen sekä nykyjoukkueen paras maalintekijä Roosa Tuominen. Heistä ainoastaan Pihlaja on valittu vuoden liigapelaajaksi, muita tuon kunnian saaneita ovat ilvesläisistä olleet vuonna 1994 valittu maalivahti Johanna Lindell sekä 1997 valittu puolustaja Kaisa Mustonen. Onko siis sattumaa, että toppari iskee Ilveksen 1000. maalin?

Forss itse kommentoi asiaa seuraavanlaisesti:

”Olen tosiaan tehnyt maalin viimeksi kolme vuotta sitten, niin vähän nauratti, että se tuhannes maali oli sitten mun tekemä. Mutta hyvä fiilis totta kai siitä!”

Tuhannen maalin tilastoimisessa on hyödynnetty muun muassa Palloliiton teosta Jalkapallokirja 2019.

Lue myös