Ilvekseltä todella vahva esitys Turussa – TPS kaatui lukemin 1-7

Eetu Mömmö viimeisteli yhden Ilveksen seitsemästä maalista


Ilves matkusti ensimmäiseen vieraissa pelattavaan harjoitusotteluunsa TPS:n vieraaksi. Ykköseen pudonnut TPS ei pystynyt vastaamaan Ilveksen pelitempoon, vaan keltavihreä hakivat vakuuttavan 1–7 (1-4) vierasvoiton turkulaisista.

Joukkueet lähtivät hiukan erilaisista lähtökohdista tähän otteluun. Siinä missä Ilveksellä on jo yli kaksikymmentä sopimuspelaajaa tulevalle kaudelle, niin Ykköseen pudonnut TPS on vasta kokoamassa joukkuettaan kasaan. Vasta 11 sopimuspelaajaa on turkulaisilla kasassa, joten työtä riittää vielä pelaajamarkkinoiden läpikäymisessä.

Ilves aloitti samalla avauskokoonpanolla kuin Kakkosjoukkuettakin vastaan viime viikonloppuna. Materiaaliero näkyi alun tunnustelun jälkeen ja Ilves otti pelin ohjat aika pian haltuunsa. Maalinteon aloitti Momodou Sarr pilkulta noin vartin pelin jälkeen, kun Joona Veteliä oli rikottu boksin sisällä. Sen jälkeen Ilves iski vielä kolme kertaa ennen taukovihellystä. Maalintekijöinä Naatan Skyttä, Teemu Jäntti sekä Veteli. TPS pääsi myös hieman ennen taukoa avaamaan maalitilinsä, kun Oskari Jakonen onnistui ohittamaan hyvin maalissa pelanneen Rasmus Leislahden.

Toiselle jaksolle Ilves vaihtoi lähes koko miehistönsä. Ainoastaan Leislahti sekä Mikael Almen jatkoivat pelaamista. Vaihdon myötä peli hiukan tasoittui, mutta Ilves kuitenkin pysyi kuskin paikalla. Maalinteossa Ilves onnistui jakson aikana kolmesti. Ensimmäinen merkittiin TPS-pelaajan omaksi maaliksi. Seuraavat kaksi maalia tekivät Eetu Mömmö ja Maksim Stjopin. Kaikilla seitsemällä maalilla oli eri tekijä, mikä kertoo Ilveksen leveästä materiaalista.

Päävalmentaja Jarkko Wiss Oli ottelun jälkeen hyvin tyytyväinen.

 – Alun tunnustelun jälkeen pallo alkoi mukavasti liikkumaan ja saatiin tehtyä hienoja maaleja. Toisaalta saatiin myös muutamia muistutuksia siitä, mitä meidän puolustuspelaamisessamme täytyy parantaa. Onneksi tässä on vielä hyvin aikaa. Kuntopuoli näyttäisi olevan kunnossa, sen suhtaan ollaan ihan aikataulussa. Tuollainen 45 minuutin peliaika sopii tässä vaiheessa kaikille erittäin hyvin.


Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, siitäkin olen tyytyväinen. Nyt toinenkin jakso oli jo parempaa mitä edellisessä pelissä.


Tärkeää oli myös päästä välillä pois omista tutuista kuvioista ja nyt saadaan jopa vapaa viikonloppu. Niitä ei juurikaan ole lähitulevaisuudessa tulossa. SJK ja KTP kohdataan tulevina lauantaina, sitten kohta jo onkin Suomen Cupin pelit edessä.

 

Ilves kokoonpano:

Rasmus Leislahti

Mikael Almen -> 69’ Kalle Katz

Kalle Katz -> 46’ Juho Pietola

Miska Rautiola -> 46’ Baba Mensah

Tuomas Ollila -> 46’ Eetu Mömmö

Teemu Jäntti -> 46’ Maximo Tolonen

Doni Arifi -> 46’ Tuure Siira

Joona Veteli -> 46’ Leo Kyllönen

Felipe Aspegren -> 46’ Tuure Mäntynen

Naatan Skyttä -> 46’ Maksim Stjopin

Momodou Sarr -> 46’ Eemeli Raittinen


Maalit:

15’ Momodou Sarr (rp) 0–1

21’ Naatan Skyttä (Felipe Aspegren) 0–2

23’ Teemu Jäntti (Doni Arifi) 0–3

32’ Joona Veteli (Jäntti) 0–4

34’ Oskari Jakonen 1–4

48’ oma maali 1–5

61’ Eetu Mömmö (Tuure Siira) 1–6

83’ Maksim Stjopin 1–7

 

 

Lue myös