Ilves/2 kaatoi SalPa:n vieraissa

SalPa – Ilves/2 1-2 (0-1)

Kauden toinen voitto Ilves/2:lle irtosi Salosta hyvän peliesityksen jälkeen. Täysin ehjää 90-minuuttista joukkue ei saanut pelattua, mutta pystyi nostamaan tasoaan pelin aikana ja nousemaan lopulta voittoon.

Avausjakso

Vaikka SalPa ensiminuutilla saikin kulmapotkun aikaiseksi, oli avausjakso Ilveksen hallintaa. Ensimmäisen hyvän tilanteensa joukkue sai neljännellä minuutilla, kun Rasmus Lehtonen pääsi laukomaan vaparia reilusta 20 metristä. Laukaus painui kuitenkin aavistuksen verran vasemmalta ohi.

Ilves sai rakenneltua useita hyviä hyökkäyksiä ja avausmaali tuntui roikkuvan ilmassa. Terävästi pelanneella Teemu Hytösellä oli ottelussa useitakin loistavia maalipaikkoja, mutta Teemulla ei ollut edes onnea matkassaan. 11. minuutilla Teemun jykevä laukaus sai kotijoukkueen yläriman natisemaan liitoksistaan.

Kotijoukkueen paras paikka syntyi pomppuisen kentän aiheuttamasta syöttövirheestä Ilveksen puolustuksessa. Jami Siirtolan tulinen ja matala veto päätyi kuitenkin maalissa pelanneen Oskari Aron syliin upean heittäytymisen jälkeen.

Ilveksen ”erikoistilannevastaava” Jaakko Moisio pääsi laukomaan sivuvaparia aivan boxin rajalta ja olikin yllättää suoralla laukauksellaan maalivahti Tatu Österlundin, joka kuitenkin onnistui pallon hyppysiinsä nappaamaan.

Avausmaalin Ilves pääsi iskemään viitisen minuuttia ennen taukovihellystä. Prässääminen tuotti tulosta ja Akseli Lähteenmäki pääsi SalPa:n huonon syötön katkaistuaan laukomaan parista kymmenestä metristä pallon upeasti aivan tolpan juureen. Akselille maali oli kauden ensimmäinen Kakkosessa.

Toinen jakso

SalPa teki tauolla muutoksia sekä kokoonpanoonsa että -ryhmitykseensä, mikä hiukan sekoitti Ilveksen pelaamista jakson alussa. Kotijoukkueen painostus tuottikin tulosta vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Onni Vesterinen keskitti oikealta laidalta matalan pallon, jota Aro ei saanut pysymään näpeissään. Irtopallon pääsi siirtämään maalin tauolla sisään tullut Endrit Rrustemi.

Eikä kaukana ollut kotijoukkueen johto-osumakaan. kun Joonas Meura pääsi 20 metristä tykittämään vapariaan kohti oikeaa alanurkkaa. Aro kuitenkin venyi syöksyllään tämän pallon eteen.

Ilves pystyi omilla muutoksillaan pääsemään jälleen paremmin peliin mukaan ja Hytösellä oli kolmekin paikkaa siirtää joukkueensa johtoon, mutta SalPa:n puolustus pystyi nämä tilanteet kuitenkin selvittämään.

Edellisen ottelun sankari Noel Hasa pääsi jälleen väläyttämään potkutekniikkaansa, mutta isäntien Österlund näytti osaavansa myös näyttävät heittäytymiset pallon eteen.

Lopulta Ilves onnistui maalinteossa ja sen viimeisteli hurjaan vireeseen päässyt Max Minkkinen, joka pääsi siirtämään Leo Kyllösen tolppaan laukoman irtopallon aivan vapaasti maaliin.

SalPa haki vimmatusti tasoitusta, mutta Ilves puolusti erittäin kypsästi niin pallolla kuin ilmankin palloa. Väkevää taistelua ja runsaasti voitettuja kaksinkamppailuita yhdistettynä hyvään hyökkäyspelaamiseen toi joukkueelle kauden toisen voiton.

Valmennus oli hyvin tyytyväinen niin tulokseen kuin peliesitykseen. Päävalmentaja Mika ”Lada” Lahtiselle voitto maistui.

  • Kyllä voitto maistui! Nyt olemme viimeisissä peleissämme pelanneet sellaista jalkapalloa, jolla voi tehdä tulostakin. Olemme joukkueen sisällä puhuneet siitä, että kyllä se palkinto kovasta työstä on tulossa ja tänään se myös saatiin. Tuli valmentajan puheille nyt vähän katetta.

Ottelu pelattiin melko heikkokuntoisella nurmikentällä, mutta sen vaikutus ei kuitenkaan antanut kotijoukkueelle etua.

  • Hiukan kentän kunto puhutti paikalle saavuttuamme, mutta käytiin asia läpi kopissa. Todettiin, ettemme voi asialle tehdä mitään. Kyllä me sitten pystyimmekin riittävän laadukkaasti syöttämään palloa eikä pelisuunnitelmaa tarvinnut muuttaa.

Tauolla SalPa:n tekemät taktiset muutokset, mm. siirtyminen kolmen topparin alakertaan, näyttivät jo kääntävän pelin kotijoukkueelle, mutta Ilveksen valmennus osasi tähän kuitenkin vastata.

  • SalPa muutti toiselle jaksolle ryhmitystään ja pisti enemmän pelaajia yläkertaansa pyrkien suoraviivaisemmin pelaamaan. Hetken aikaa meiltä kesti päästä jyvälle ja saada omat muutokset tehtyä. Vaihdot ja ryhmityksen pienet muutokset antoivat meille taas mahdollisuuden kamppailla paremmin varsinkin kakkospalloista.

Max Minkkisen kyky olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa miellyttää luonnollisesti myös Ladan mieltä.

  • Olemme paljon puhuneet siitä, että mikäli haluaa olla vaarallinen ja tehdä maaleja, niin täytyy hakeutua sinne maalin lähelle. Max on todella hyvin tämän sisäistänyt. Hyvällä jalalla liikkeellä, itseluottamus kunnossa ja nautti pelaamisesta. Nuorelta joukkueelta voi odottaa muitakin vastaavanlaisia henkilökohtaisia tasonnousuja.

Nuoren joukkueen pelaajalistassa on muutama kokeneempi pelaaja, joita ei kuitenkaan vielä paljoa ole kentällä nähty. Ladan mukaan viimeistään tauon jälkeen joukkue saa konkarinsa kokoonpanoon mukaan.

  • Odotamme kovasti, että meille tärkeät pelaajat pääsevät takaisin. Taha (Özcelik), Oiva (Jukkola), Juho (Pietola) ja Artturi (Ruuth) pääsevät vielä parempaan kuntoon, niin onhan heistä meille iso apu. Taha on aika lähellä jo pelikuntoa ja ilman takapakkia saattaa vielä kesäkuussa noustakin kokoonpanoon.

Seuraava ottelu on Kaupissa tulevana sunnuntaina klo 18.30 FC Honka Akatemiaa vastaan.

 

SalPa – Ilves/2 1-2 (0-1)

11.6.2022, Keskuskenttä, Salo

 

Maalit:

41’ Lähteenmäki Akseli 0–1

54’ Rrustemi Endrit 1–1 (SalPa)

77’ Minkkinen Max 1–2

 

Varoitukset:

3’ Guseff Jonatan (SalPa)

45+3’ Aro Oskari

63’ Jakonen Oskari (SalPa)

69’ Yacoob Ronias (SalPa)

90+1’ Leino Iku (SalPa)

90+3’ Peltola Miska

 

Ilveksen kokoonpano:

14 Aro Oskari (MV)

2 Rasinen Lauri C

4 Koistinen Jonne

6 Riissanen Jere

7 Hytönen Teemu 77’ -> 10 Peltola Miska

8 Lehtonen Rasmus

15 Minkkinen Max 77’ -> 84 Orava Lauri

19 Moisio Jaakko 78’ -> 5 Valli Elias

22 Hasa Noel

25 Kyllönen Leo

28 Lähteenmäki Akseli 56’ -> 16 Ruuth Artturi

 

Vaihtopelaajat:

32 Väyrynen Lucas (mv)

30 Danish Iltaf

Lue myös

Sebastian Suvanne Ilves/2:n puolustukseen

Sebastian Suvanne Ilves/2:n puolustukseen

Tampereen Ilves vahvistaa Ilves/2-joukkueen puolustusta nuorten maajoukkuepelaaja Sebastian Suvanteella. 16-vuotias Suvanne siirtyy Ilvekseen FC Hongan riveistä. Suvanteen sopimus on mallia 2+1. Suvanne pelasi juniorivuosinaan HJK:ssa ja PPJ:ssa, ja siirtyi kaudelle...