Henkilökuva: Otto Huuhtasen matka Ilves Futis-Liigasta Newcastle Unitediin

Otto Huuhtanen on ollut Ilveksessä maalivahtivalmentaja Mikko Kavenin opissa.

Otto Huuhtanen on ollut Ilveksessä maalivahtivalmentaja Mikko Kavenin opissa.


Ilveksen 16-vuotiaan maalivahdin
 Otto Huuhtasen siirtyminen perinteikkääseen brittiseura Newcastle Unitediin varmistui tiistai-iltapäivällä. Sopimus on kolmivuotinen. Newcastle Unitedissa Huuhtanen harjoittelee lähtökohtaisesti U18-joukkueen kanssa, mutta osa harjoittelusta tulee tapahtumaan myös seuran U19- ja U23-joukkueiden kanssa.

Huuhtanen on Ilveksen oma kasvatti ja hän aloitti uransa Ilves Futis-Liigan Vehmaisten kaupunginosajoukkueessa. Nuorukainen on luonnollisesti erittäin tyytyväinen sopimuksen synnystä.

”Omat fiilikset ovat todella hyvät! Sopimuksen kesto on kolme vuotta ja käyn samalla lukiota etänä. Lähden Newcastleen lokakuun alussa ja kaikki on käyty läpi liittyen asumiseen, koulunkäyntiin sekä muihin perusjuttuihin.”

”Kaikki on todella hyvin järjestetty ja ihmiset ovat olleet ystävällisiä minua kohtaan. Newcastlen U18-joukkue otti minut tosi hyvin mukaan porukkaan ollessani siellä testileirillä” kommentoi Huuhtanen.

Otto Huuhtasen matka Ilves Futis-Liigasta brittikentille

Huuhtasta Ilves Futis-Liigassa valmentanut Tuija Helminen muistelee maalivahtilupausta lämmöllä.

“Vehmaisissa aloitti kesällä 2005 monta pientä ja energistä viisivuotiasta jalkapalloharrastuksen, ja pian joukkoon liittyi myös vuonna 2000 syntynyt Otto Huuhtanen haluten melkein heti alusta lähtien maalivahdiksi. Vuosina 2008 ja 2009 pelasimme Vehmaisten pienellä nappulakentällä ja kuulin usein vastustajien valmentajan kysyvän, että kuka teillä on maalissa. Vakivastaus oli, että meidän Otto.”

”Otto oli ikäisiinsä nähden pitkä, hermoton ja venyvä maalivahti. Näillä sanoilla häntä ensimmäisen kerran nuorisopäällikkö Paanasen Markukselle Ilveksessä kuvailinkin. Markus tuli turnauksessa katsomaan peliämme ja siitä vajaan kahden viikon sisään tulikin puhelinsoitto, että selviämmekö ilmanmaalivahtia loppukauden, jos Otto siirtyy edustukseen. Otto oli tuolloin 9-vuotias”

”Olin todella iloinen Oton mahdollisuudesta saada kunnon maalivahtivalmennusta ja siksihän häntä edustukseen suosittelinkin vihjaten, että hänestä tulee vielä maajoukkuemaalivahti” toteaa Helminen.

15-vuotiaana Otto oli jo nuorten maajoukkueessa eli onneksi Otto päätti jääkiekon sijaan valita jalkapallon. Tuon päätöksen jälkeen Oton maajoukkuedebyytti nähtiin 15.4.2015 Slovakiassa pelatussa ottelussa Suomi-Puola. Senkin jälkeen maaotteluita ja maajoukkueiden talenttileirityksiä on kertynyt paljon.

Ilveksen huippupelaajaohjelmaan vuodesta 2014 kuuluneen Oton iso käännekohta uralla oli ensimmäinen edustusjoukkuesopimus marraskuussa 2015. Veikkausliigassa pelaava Ilves halusi kiinnittää lupaavan maalivahdin kolmeksi vuodeksi ja antaa rauhan kehittymiselle. Otto onkin harjoitellut päivittäin edustusjoukkueen kanssa ja kehittymisessä isona apuna jo pidempään mukana ollut maalivahtivalmentaja Mikko Kaven seuraa Oton otteita tarkalla silmällä.

Otto on rikkonut kuparisen myös 2000–luvulla syntyneissä, sillä hän on Ilveksen ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt uuden huippupelaajaohjelman pelaaja, joka on kirjoittanut sopimuksen edustusjoukkueen kanssa. Ottoa voisi kuvailla helposti armottomaksi harjoittelijaksi. Juniorivuosien viimeiset vuodet menivät paljolti itseohjautuvasti sekä Kavenin vinkkien mukaan.

”Otto on varmasti hyvä esikuva pelaajille, jotka ovat itse omalla työnteollaan hioneet lahjakkuutta yhä enemmän ja enemmän. Korkeat henkilökohtaiset tavoitteet ovat olleet suuntana vaikeina hetkinä ja auttaneet jaksamaan ponnisteluissa omia päämääriä kohti. Perheen tuella Otto on saanut keskittyä harjoitteluun ja pelaamiseen” kommentoi talenttivalmentaja Pasi Tuutti.

Seuraava askel on edessä lokakuun alussa, kun Otto siirtyy Newcastle Unitediin. Tsemppiä matkaan!

Oton pelaajakortti TÄSSÄ.

Ilvesedustus-24

Lue myös