Ilves ja FC Inter maalittomaan tasapeliin Tammelassa

Ilves – FC Inter 0-0

Pallonhallinta: 55%-45%
Maalipaikat: 2-1
Kulmat: 3-0

Yleisöä: 2678

Ottelukooste TÄSSÄ

Keltaiset kortit, Ilves: –

Keltaiset kortit, FC Inter:
Faith Obilor, Njazi Kuqi, Egzon Belica

IS:n tähdet:
3 tähteä: Pavle Milosavljevic, Ilves
2 tähteä: Faith Obilor, FC Inter
1 tähti: Reuben Ayarna, Ilves

Hookin tulisin pelaaja:
Emile Paul Tendeng

Pancho Villan nälkäisin pelaaja: 
Antti Koskinen

 

Ilves kohtasi lauantaina uudistuneen FC Interin Tammelan stadionilla. Ottelussa ei nähty lopulta lainkaan maaleja. Ilveksen maalilla 19-vuotias Antti Kuusinen pelasi uransa ensimmäisen ottelun Veikkausliigassa ja torjui hienosti heti nollapelin.

Tasainen avausjakso

Ottelu alkoi tasaisesena keskialueen taisteluna. Ensimmäinen puolivaarallinen maalitilanne syntyi Ilvekselle, kun senegalilainen taikuri Emile Paul Tendeng sooloili aikansa ja jakeli lopuksi pallon Mikael Soisalolle, joka laukoi boxista, mutta pallo meni vasemmalta ohi. Ilves hyökkäsi muutamaan otteeseen vaarallisesti Tendengin johdolla, mutta Inter-puolustus kesti Faith Obilorin komennossa.

Reilun vartin pelin jälkeen erinomaisen ottelun Ilveksen laitapakkina pelannut Antti Koskinen nousi ennakkoluulottomasti vasemmalta laidaltaan ja laukoi nollakulmasta tulisesti, mutta pallo kimposi sivutolpasta takaisin kentälle. FC Inter sai puolestaan parhaan maalipaikkansa 22. minuutilla. Pallo pelattiin vasemmalta laidalta maalinedustalle, missä PK-35 Vantaasta turkulaisjoukkueeseen siirtynyt hyökkääjäjärkäle Njazi Kuqi oli avopaikassa, mutta hieman huonosta asennosta lähtenyt pusku meni yli.

Ilves sai luotua vielä pari hyvää hyökkäyssommitelmaa ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa, mutta laukaukset suuntautuivat yli. Kokonaisuudessaan avausjakso oli varsin tasainen.

Ilveksellä loppuu aika kesken

Toisen jakson alku mentiin hienoisessa FC Interin hallinnassa, joskin maalipaikat jäivät uupumaan. Hiljalleen Ilves sai jälleen otetta kenttätapahtumista. Toisen jakson alkupuolen jälkeen alkanut voimakas rankkasadekuuro aiheutti hieman hankaluuksia pelaajille, sillä kenttä ja pallo olivat äärimmäisen liukkaita.

Ilveksellä on reilun tunnin pelin jälkeen hyvä syke päällä ja johtomaalikin oli lähellä. Jälleen kerran erittäin paljon sukituksia osakseen saanut Tendeng oli parikin kertaa viedä keltapaidat johtoon. Ensin 64. minuutilla Soisalo syötti oikealta laidalta ja Tendeng laukoi viidestä metristä volleylaukauksen yli. Sitten 69. minuutilla Ilves hyökkäsi näyttävästi ja Tendeng pääsi laukomaan kahdeksasta metristä, mutta vierasmolari Jukka Lehtovaara torjui upeasti.

Tuon jälkeen FC Inter vei tovin peliä, mutta mitä lähemmäksi päätösvihellystä mentiin sitä enemmän Ilves piti palloa ja haki voittomaalia. Osumia ei kuitenkaan nähty ja tuloksena oli siis maaliton tasuri. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin jälleen kerran Ilveksen tyylikäs serbitoppari Pavle Milosavljevic, joka voitti arviolta 110 % kaksinkamppailuista.

Korttitilin täyttymisen takia pelikiellossa ollut maalivahti Mika Hilander ehti pelata Ilves-paidassa yhteensä kaikki mahdolliset 78 sarjaottelua Ykkösessä ja Veikkausliigassa keväästä 2014 lähtien, mutta lauantaina komea peliputki katkesi. Veikkausliiga-debyyttinsä tehnyt 19-vuotias Antti Kuusinen pelasi varman ottelun. Tulevaisuus näyttää hyvältä!

Päävalmentajien kommentit

Viime viikolla PK-35 Vantaan päävalmentajan tehtävät jättänyt ja tällä viikolla FC Interin puikkoihin siirtynyt Shefki Kuqi kiitteli pelaajiaan.

”Taistelimme ja puolustimme hyvin. Hyökkäyspäässä emme saaneet sitä meidän omaa pelaamista ihan kunnolla käyntiin. Saimme kuitenkin yhden sarjapisteen mukaan Tammelasta.”

”Tässä on erittäin hyvät tunnelmat olla uudessa joukkueessa. Joukkueessamme on taitoa ja hyviä pelaajia, ja vielä kun saamme kuntopohjamme kuntoon, niin hyvä tästä tulee. Uudet pelaajat Lucas Garcia ja Erfan Zeneli ovat todella taitavia pelaajia, mutta he tarvitsevat lisää pelituntumaa” kommentoi Kuqi.

Kysyttäessä PK-35 Vantaan saamasta kuuden sarjapisteen menettämisestä ja vantaalaisjoukkueen viimeaikaisista tapahtumista oli Kuqilla selkeä mileipide.

”Tein PK-35 Vantaassa kaiken mitä oli tehtävissä. Mielestäni jätin seuran parempaan tilanteeseen kuin aikoinaan otin sen vastaan. Mitä siellä nyt tapahtuu, niin sillä ei ole enää tekemistä minun kanssani” jatkoi Kuqi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss oli osittain tyytyväinen yhteen pisteeseen.

”Lähtökohdat otteluun olivat edelleen vähän vaikeat, sillä monilla pelaajillamme oli vaivoja. Vastassamme oli todella kallis joukkue täynnä vaarallisia ulkomaalaisia ja laadukkaita suomalaisia. Meidän pelimme oli kuitenkin täysin kontrollissa.”

”Pelin jatkuessa hyvä kuntopohjamme tuli esiin, mutta murtautumisemme viimeisellä kolmanneksella eivät onnistuneet. Puolustussuunaan aivan loistava esitys joukkueelta. Yhteen sarjapisteeseen olen osittain tyytyväinen, mutta ainahan sitä haluaisi lisää” kommentoi Wiss.

Wiss oli varovaisen tyytyväinen uuden senegalilaislaituri Yoro Lyn debyyttiin.

”Ly uskaltaa pelata niitä syöttöjä, mistä valmentaja saa aina palan kurkkuun. Eli hän uskaltaa hakea vaikeita syöttöjä, jotka ovat onnistuessaan erinomaisia, mutta niiden epäonnistuessa juoksemme sitten hirveää vauhtia alaspäin. Kuitenkin hän on erilainen pelaaja, jota on kaivattu. Uskaltaa tehdä rohkeita ratkaisuja” kuvaili Wiss.


Ilveksen seuraava kotiottelu on heti ensi lauantaina. Varmista paikkasi!
Ilves – HIFK la 13.8. klo 16:00 Tammelan stadion.
Liput ennakkoon TÄSTÄ.


Kuvagalleria

Kokoonpanot:

Ilves:

32 Antti Kuusinen
2 Antti Hynynen
5 Pavle Milosavljevic
11 Mikael Soisalo (69’ 30 Yoro Ly)
14 Tuure Siira
15 Lauri Ala-Myllymäki
16 Tatu Miettunen
20 Reuben Ayarna
22 Emile Paul Tendeng (81’ 13 Yunus Sentamu)
25 Antti Koskinen
26 Antto Hilska (74’ 9 Jonne Hjelm)

Ilveksen vaihtopelaajat:
12 Otto Huuhtanen
3 Heikki Aho
18 Diogo Tomas
19 Jaakko Juuti

 

FC Inter:

12 Jukka Lehtovaara
2 Egzon Belica
6 Petros Kanakoudis
7 Ari Nyman
8 Sebastian Mannström
14 Joni Aho
16 Kalle Kauppi (69’ 29 Henri Lehtonen)
17 Erfan Zeneli (62’ 10 Guy Gnabouyou)
23 Lucas Garcia (75’ 21 Solomon Duah)
30 Faith Obilor
99 Njazi Kuqi

FC Interin muut vaihtopelaajat:
13 Aati Marttinen
18 Albion Ademi
22 Arttu Hoskonen
27 Kennedy Ugoala

 

Lue myös