Ilves jatkaa puhtaalla pelillä Suomen Cupissa

Ilves jatkoi Suomen Cupissa voittojen tiellä kaatamalla GrIFK:n 3-1 lukemin

Ilves kohtasi Grankulla IFK:n Suomen Cupin lohkovaiheen ottelussa lauantaina. Kotijoukkue piti ottelun täysin hallussaan ja voitti ottelun lukemin 3-1. Kotijoukkueelta maalareina toimivat Abdoulaye Ba ja Iiro Järvinen.

Pelin ratkaisu nähtiin jo ensimmäisellä jaksolla

Ilves halusi ottaa ottelun haltuunsa heti alkuminuuteilta lähtien. Avausjaksolla Ilves piti palloa ja ahdisti GrIFK:n puolustuskannalle. Ajoittaiset hankaluudet pallollisessa pelissä aiheuttivat Ilvekselle ongelma, kun Grani aika ajoin prässäsi korkealta. Ilves kuitenkin selvitti tilanteet kokemuksella ja pallonhallinnan kautta.

Ilves siirtyi johtoon 22. peliminuutilla. Felipe Aspegren nousi oikeaa laitaa myöden ja antoi nappisyötön uudelle Ilveksen vahvistukselle Abdoulaye Balle. Hän sijoitti pallon vasempaan alakulmaan ja kirjoitti nimensä maalintekijälistaan ensimmäisessä virallisessa ottelussaan.

Heti perään Iiro Järvinen lisäsi johtoa nousemalla keskellä kunniakujaa pitkin paraatipaikalle laukomaan tilanteeksi 2-0. Ba kiitti Ilvestä sopimuksesta ja paukutti jo toisen osumansa lauantaipäivään. Hyvä kombinaatio Iiro Järvisen kanssa avasi avopaikan rangaistusalueella, josta senegalilainen ei erehtynyt.

Tauolle siirryttiin 3-0 kotijoukkueen johdossa.

Toinen jakso pelailua

Tauolla Ilves teki muutoksia kenttäpeliin. Kentälle vaihdettiin lisää noupeutta ja maalintekotaitoa. Jusif Ali korvasi Baba Mensahin ja Marius Noubissi Aleksis Lehtosen. Tilanteilla ei päästy juhlimaan, mutta myös pelin tempo hieman laski. Kun Ilves hiljensi tahtiaan, pääsi GrIFK mukaan peliin.

70. peliminuutilla Ilveksen kenttäpelin heikon hetken hyödynsikin kärkäs Daniel Langhoff. Tuure Siiran syöttö alaspäin Jani Tanskalle ei ollut helpoin mahdollinen ja Langhoff pääsi laukomaan heposti irtopallon alakulmaan.

Kotijoukkueen kannalta pelissä ei ollut suurempia ongelmia ja johtoasemassa pelaaminen riitti tarvittavaan tulokseen.  

Puhtaalla pelillä Suomen Cupin lohkovaiheessa

Ilvekselle voitto tarkoitti nousua yhdeksään pisteeseen puhtaalla pelillä. Keltavihreiden valmentaja Jarkko Wiss halusi painottaa ottelun harjoituksellista merkitystä. Silti voitto ja pisteet tyydyttivät  päävalmentajaa.
-Tänään oli melko kaksijakoinenen peli. Oli hyvä ensimmäinen jakso, jossa näimme hyviä kombinaatioita ja niiden tuloksena saimme kaksi maalia tilanteenvaihdoista. Toiselle jaksolle teimme vaihtoja sairastumisen ja loukkaantumisten takia. Lisäksi vaihdoimme peliryhmitystä puoliajalla, koska haluan että voimme olla joustavia. Jos nyt ei harjoittele niin kesällä on vaikeampaa.  Täten ongelmat ottelussa olivat itse aiheutettuja, kun ei ollut selvillä roolijaot ja luovuimme pallosta helposti. Silti olen tyytyväinen pisteisiin, sillä saimme minuutteja pelaajille ja nyt ottelut kovenevat selvästi, kun liigajoukkueen kohtaamme seuraavaksi.

Uusi Ilveksen sopimuspelaaja Ba laukoi ottelussa kaksi maalia. Wissin mukaan töitä on silti vielä tehtävänä uuden pelaajan kanssa.
-Töitä on vielä paljon tehtävänä. Näimme nyt mitkä hänen hyviä ominaisuuksiaan ovat, mutta pitää vielä karsia niitä asioita jotka vaikuttavat joukkueen ehjään 90 minuutin esitykseen.

Ilves kohtaa seuraavaksi FC Lahden lohkon kärkiottelussa lauantaina 17.2. klo 14.30 Pirkkahallissa. Tervetuloa matsiin!

Ilves – GrIFK 3-1 (3-0)


Maalintekijät:

21 min 1-0 Ilves Abdoylaye Ba
22 min 2-0 Ilves Iiro Järvinen
42 min 3-0 Ilves Abdoylaye Ba
72 min 3-1 GrIFK Daniel Langhoff

Varoitukset:
Joonas Ilomäki 70 min, Daniel Stevens 85 min, Tuomas Rannankari 91 min

Kokoonpano:
1 Hilander Mika
4 Aspegren Felipe -> 63 min 10 Ala-Myllymäki Lauri
5 Tanska Jani
6 Ojala Matias
8 Järvinen Iiro
13 Mensah Baba -> 45 min 11 Ali Jusif
14 Siira Tuure
16 Miettunen Tatu
17 Ba Abdoulaye
18 Lehtonen Aleksis -> 45 min 45 Noubissi Marius
19 Rannankari Tuomas

Yleisöä 312

Lue myös